• Voor 21:00 besteld, morgen in huisZowel in Nederland  Nederland-Bezorgen-Betersport als in België  Belgie-Bezorgen-Betersport

  • Klantenservice geopend tot 21:00Bel ons +31 (0)77 - 321 10 75

  • Klanten geven ons een 9,2Meer dan 450 reviews bij de Feedbackcompany

Betersport Magazine

5 tips voor een Effectieve Vetverbranding

Effectieve Vetverbranding
Ideaal voor het afvallen en het omzetten van vet naar een spiermassa!


Het is algemeen bekend dat bewegen een groot onderdeel van afvallen is. Echter heeft niet iedereen de zin om dagelijks veel tijd te steken in oefeningen. Om je hierbij te helpen geeft Betersport een aantal oefeningen voor een effectieve vetverbranding.

De beste buikspieroefeningen

De beste buikspieroefeningen
Alles over de beste buikspieroefeningen door de fitnessexperts


Niet alle spieren zijn gelijk geschapen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen glad spierweefsel (spieren in de spijsverteringsorganen, bloedvaten) en dwarsgestreept spierweefsel (meestal ook skeletspierweefsel genoemd, zoals biceps en kuiten).

Full body workout scherma

Full body workout trainingsschema
Ultiem trainingsschema om jouw hele lichaam in vorm te krijgen!


Tegenwoordig zijn veel mensen bezig met fitnessen. Veelgebruikte schema’s zijn: een full body en split schema. Maar wat is nou het verschil? Bij een full body schema worden alle spiergroepen in één training aangepakt. Bij een split schema wordt er per trainingssessie een anderen spiergroep getraind.

Yoga oefeningen voor Thuis

Yoga oefeningen voor thuis
Benieuwd naar de beste yoga oefeningen die je lekker zelf in alle rust thuis kan doen?


Wanneer je thuis yoga beoefent of wilt gaan beoefenen, is de Zonnegroet een goede basis. Bekijk in deze blog de zonnegroet getoond met alle bijbehorende posities!

Krachttraining voor volleyballers

Krachttraining voor volleyballers
Bekijk hier het complete trainingsschema voor krachttraining voor volleybal!


Volleybal is een veelzijdige sport waar veel bij komt kijken. Zo is het van belang dat je naast een goede techniek, ook beschikt over een goed coördinatievermogen en explosief kunt reageren in spelsituaties.

Sterker worden door thuis krachttraining

Sterker worden door thuis krachttraining
Lees hier alles over krachttraining thuis. Welke oefeningen kan je doen?


Wie wil er nu niet sterker worden? In dit artikel worden de diverse soorten krachttraining besproken. Lees snel verder! Aspecten van kracht. Gewoonlijk worden drie aspecten van spierkracht onderscheiden, namelijk: de maximale kracht, de explosieve kracht; het krachtuithoudingsvermogen.

Wat is cardio fitness

Wat is cardio? Alles over cardio en apparaten
Benieuwd naar wat cardio precies is en welke cardio apparaten het beste voor jou zijn?


In het fitnesscentrum kun je naast krachttraining ook aan cardio-fitness doen. Train je met krachttraining vooral je spierkracht, met cardiofitness komt met name een ander aspect van fitheid aan bod: het uithoudingsvermogen.

Borstspieren trainen

10 beste oefeningen om borstspieren te trainen
Lees alle trainingstips en ga vandaag nog aan de slag!


Er zijn tientallen oefeningen die je kunt doen op chestday, maar je wilt vast niet dagenlang bezig zijn, om al deze verschillende oefeningen uit te proberen. Je wilt gewoon weten welke oefeningen de beste zijn, om jouw borstspieren te ontwikkelen, zonder al te veel onderzoek te hoeven doen. Wij hebben dit werk uit handen genomen voor je en een top 10 samengesteld.

Trainingschema loopband

Het complete trainingsschema voor de loopband
Lees alle trainingstips en ga vandaag nog aan de slag!


Je hebt een loopband aangeschaft of overweegt dit te gaan doen, maar je hebt nog geen idee hoe je hierop gaat trainen. Komt dit je bekend voor? Lees dan dit artikel. Want hierin geven wij je een trainingsschema voor de loopband om vet te verbranden en aerobe conditie te verbeteren!

Afvallen en calorieën verbranden met krachttraining

Afvallen en calorieën verbranden met krachttraining
Lees hier alles over waarom krachttraining zo goed is voor het afvallen en verbranden van calorieën.


Krachttraining is één van de beste en meest onbekende manieren om blijvend af te vallen. Krachttraining is ideaal om calorieën te verbranden omdat: Je in een half uur intensieve krachttraining je net zoveel calorieën verbrandt als een uur hardlopen.

Afvallen met dumbbells

Afvallen met dumbbells
De top 10 dumbbelloefeningen om af te vallen!


Een van de meest veelzijdige trainingsmaterialen is misschien wel de dumbbell, extra voordeel: je kunt eenvoudig thuis trainen! Je kunt zowel met dumbbells trainen als je spiermassa of spierkracht wilt opbouwen, maar (voor velen onbekend) ook om af te vallen!

Krachttraining voor vrouwen

Krachttraining voor vrouwen
12 oefeningen om direct te starten


Veel vrouwen zijn bang om té gespierd te worden en daarmee hun vrouwelijkheid te verliezen. Dit is echter allesbehalve waar en slechts een misvatting die wij vandaag uit de wereld willen helpen met dit artikel.

Hometrainers voor ouderen

Top 5 hometrainers voor ouderen
De beste hometrainers voor senioren om in beweging te blijven


Bewegen is belangrijk voor iedereen, of je nu 25 of 75 jaar oud bent! Met name voor ouderen is het aan te raden om in beweging te blijven, ook al ben je niet meer zo mobiel als vroeger. Sporten is niet alleen voor de jeugd, voor ouderen wordt het steeds toegankelijker gemaakt!