• Voor 19:00 besteld, volgende werkdag in huis Op werkdagen, wanneer items op voorraad zijn.

 • Klantenservice Wij helpen je graag!

 • Over 135.000 tevreden klanten sinds onze opening in 2005

Hoeveel calorieën verbrand je met wandelen?

Afvallen wandelen

De meest laagdrempelige manier om calorieën te verbranden is door te wandelen. Dit kun je altijd en overal doen, zowel buiten als binnen op een loopband. In dit blogartikel lees je hoeveel calorieën je ongeveer verbrandt tijdens het wandelen. Daarnaast vind je verschillende tips voor je wandeltocht, waardoor je nog effectiever calorieën verbrandt en zorgeloos op pad kunt gaan!


1. Calorieverbruik met wandelen
2. Waarom wandelen op een loopband?
3. 10 tips om effectief buiten te wandelen
4. Beste loopbanden om calorieën te verbranden


Calorieverbruik met wandelen

Het aantal calorieën dat je verbrandt met wandelen is niet bij ieder persoon hetzelfde. Elk persoon wandelt op een andere manier, snelheid of verbrandt over het algemeen gewoon sneller of minder snel calorieën. Het aantal calorieën dat je verbrandt door te wandelen heeft grotendeels te maken met de volgende factoren: lichaamsgewicht, wandelsnelheid en de duur van je wandeling. In de onderstaande tabel is te zien hoeveel calorieën je verbrandt door te wandelen.


Calorieverbruik wandelen

Bij 60 minuten wandelen

Gewicht → Snelheid↓

60 kg

70 kg

80 kg

100 kg

120 kg

150 kg

3 km/h

175 kcal

204 kcal

233 kcal

291 kcal

349 kcal

437 kcal

4 km/h

196 kcal

229 kcal

262 kcal

327 kcal

393 kcal

491 kcal

5 km/h

242 kcal

282 kcal

322 kcal

403 kcal

483 kcal

604 kcal

6 km/h

291 kcal

340 kcal

388 kcal

485 kcal

582 kcal

728 kcal

7 km/h

378 kcal

441 kcal

504 kcal

631 kcal

757 kcal

946 kcal


De bovenstaande tabel is gebaseerd op 60 minuten wandelen. Uiteraard verbrand je meer calorieën wanneer je langer wandelt, en verbrand je minder calorieën wanneer je minder lang wandelt. Met 30 minuten wandelen verbrand je het aantal calorieën uit bovenstaande tabel gedeeld door 2. Als je 120 minuten loopt, verbrand je het aantal calorieën uit bovenstaande tabel maal twee.


Waarom wandelen op een loopband?

Afvallen wandelen loopband

Calorieën verbranden door te wandelen kan door buiten te gaan wandelen, maar ook binnen op een loopband wandelen behoort tot de mogelijkheden. Dit ligt misschien minder voor de hand, maar kent vele voordelen.

De meeste loopbanden beschikken over verschillende trainingsprogramma’s. Een deel van deze trainingsprogramma’s zijn speciaal ontwikkeld en samengesteld om zoveel mogelijk calorieën te verbranden. Wanneer je deze trainingsprogramma’s volgt train je uiterst effectief en zul je sneller resultaat boeken dan wanneer je buiten gaat wandelen. De display van de loopband geeft je verschillende inzichten in je training, waardoor je precies weet hoe je traint.

Doordat je met een loopband binnen traint hoef je geen rekening te houden met het weer of het tijdstip en kun je te allen tijde wandelen in optimale omstandigheden. Dit werkt vaak motiverend en zorgt ervoor dat je op vaste tijden kunt gaan wandelen. Een deel van de loopbanden maakt het mogelijk om interactief te trainen, waardoor je op verschillende plaatsen rondom de wereld kunt wandelen. Ook het is het mogelijk om door middel van je smartphone, tablet of laptop onder je training te genieten van een film of serie. Wandelen was nog nooit zo leuk!

Lees ook » tips voor afvallen met de loopband.


10 tips om effectief buiten te wandelen

Wanneer je er voor kiest om buiten te gaan wandelen, is het belangrijk dat je een goede voorbereiding treft. Wij geven je alvast 10 tips!


1. Zorg voor geschikte kleding en goede wandelschoenen.

Er is niets vervelender dan slechte wandelschoenen en sokken, met blaren als gevolg. Dit werkt demotiverend en wil je altijd voorkomen. Zorg er dus voor dat je wandelschoenen koopt die goed aansluiten op je voet. Bij kleding geldt hetzelfde, zorg voor luchtige kleding die niet te warm of te koud is. Het is aan te raden om verschillende lagen kleding aan te trekken, zodat je altijd een laag uit of juist aan kunt doen.


2. Gebruik minder je auto en wandel meer.

Vaak wordt voor korte stukken de auto gepakt, terwijl deze stukken ook lopend afgelegd kunnen worden. Het kost misschien iets meer tijd en moeite, maar wat je ervoor terugkrijgt is het dubbel en dwars waard.


3. Wandel op vaste tijden en dagen.

Zorg dat je regelmaat krijgt in het wandelen. Hierdoor wordt het wandelen een vast onderdeel van je wekelijkse agenda. De kans dat je daadwerkelijk gaat wandelen is veel groter en de kans dat je het 'vergeet' of er iets tussenkomt, is een stuk kleiner.


4. Maak de keuze: alleen of samen wandelen.

Samen wandelen is een stuk gezelliger en geeft je meer motivatie en regelmaat, waardoor de kans op volhouden een stuk groter is. Samen wandelen kan echter ook een nadeel hebben. Als de een niet gaat, wil de ander misschien ook niet meer. Daarnaast praat je meer wanneer je samen gaat wandelen, daardoor ligt het tempo wat lager en is het wandelen iets minder effectief.


5. Luister naar je lichaam

Begin rustig en bouw langzaam het aantal kilometers en de snelheid op. Overhaasten werkt op lange termijn alleen maar nadelig.


6. Train interactief

Tegenwoordig zijn er diverse gratis apps die je wandelprestaties meten en bijhouden. Zo weet je exact waar je gewandeld hebt, hoelang je hierover gedaan hebt en wat je gemiddelde snelheid was. Op die manier kun je je voortgang over de tijd bijhouden en zie je in een oogopslag of je vooruitgang hebt geboekt. Was je net zo snel als vorige week? Heb je deze maand verder gewandeld dan vorige maand?


Afvallen wandelen

7. Kies de geschikte wandelroute.

Zorg dat je wandelroute leuk en uitdagend is, zodat je het wandelen met plezier blijft doen. Online vind je talloze wandelroutes door heel Nederland. Als je nóg effectiever af wilt vallen is het aan te raden om te kiezen voor een wandelroute waarbij er hoogteverschil in de route zit.


8. Maak je goed zichtbaar in het donker.

Vooral in de wintermaanden als het vroeg donker wordt is het belangrijk dat je zichtbaar bent voor andere weggebruikers, zoals auto's en fietsers. Doe altijd een reflecterend hesje aan en zorg voor goed zichtbare verlichting om je arm. Probeer tevens in het donker te wandelen op plekken waar voldoende straatverlichting is.


9. Kies wandelroutes waar je goed kunt doorlopen.

Vermijd drukke straten en stoplichten, omdat je hierdoor tempo vermindert of onnodig stil staat. Dit komt het verbranden van calorieën niet ten goede.


10. Pas je route aan de seizoenen aan.

In de herfst kan het door de bladeren glad zijn in het bos, terwijl in de zomer de schaduw van de bomen juist voor verkoeling kan zorgen. Kijk in de winter voordat je gaat wandelen of het gevroren heeft, en pas hier je schoeisel en route op aan. Veiligheid boven alles!


Op zoek naar de beste muziek om stevig door te stappen? » Beluister onze Betersport Beats


Beste loopbanden om calorieën te verbranden

Zoals je in de bovenstaande alinea’s hebt gelezen is het mogelijk om zowel binnen als buiten calorieën te verbranden tijdens het wandelen. Het wandelen op een loopband is één van de meest effectieve manieren om calorieën te verbruiken. Bovendien hoef je op een loopband minder rekening te houden met allerlei factoren die buiten een rol spelen. Je kunt de kleding dragen die je fijn vindt zitten, je bent niet afhankelijk van temperatuur of weersomstandigheden en je kunt altijd het tempo lopen dat het beste bij jou past. Daarnaast kun je met een loopband variëren in snelheid en zijn veel loopbanden met hellingshoek, waardoor je zelfs bergopwaarts wandelen kunt nabootsen.

In het Betersport-assortiment vind je een groot aanbod aan loopbanden die allemaal geschikt zijn om op je gewenste tempo te wandelen. Wij hebben de 3 beste loopbanden om calorieën te verbranden voor je uitgezocht.


Top 3 beste loopbanden om calorieën te verbranden

1
4.9 (19 reviews)
 
  2
  5.0 (1 review)
   
   3
   4.7 (25 reviews)
    


    1. Loopband - Focus Fitness Jet 9 iPlus

    De meest geschikte loopband om door middel van wandelen calorieën te verbranden is de Focus Fitness Jet 9 iPlus. Deze stabiele loopband heeft met 15 trainingsprogramma’s, 15 hellingshoeken en Bluetoothverbinding eindeloze mogelijkheden. Het moderne display voorziet je van alle gewenste trainingswaarden, waardoor je super effectief kunt trainen!


    2. Loopband - Senz Sports M2000

    Een andere uitstekende loopband voor het verbruiken van calorieën door te wandelen is de Senz Sports M2000. Deze loopband heeft 36 verschillende trainingsprogramma’s, waardoor er altijd een geschikt programma voor je bij zit. De Senz Sports M2000 heeft een speciale body fat function, waardoor je effectief vet kunt verbranden en afvallen. Doordat de loopband tot een compact formaat inklapbaar is, kun je 'm makkelijk opbergen door de loopband bijvoorbeeld onder het bed te schuiven. Deze loopband staat dus nooit in de weg!


    3. Loopband - Focus Fitness Jet 5

    De Focus Fitness Jet 5 is één van de topmodellen uit de Focus Fitness familie. Deze loopband heeft maar liefst 36 verschillende trainingsprogramma’s. Zo weet je zeker dat je gebruik kunt maken van jouw favoriete loopprogramma. Daarnaast heeft deze loopband twaalf verschillende hellingshoeken, zodat je ook bergop kunt lopen. De hartslagsensoren zorgen voor een nauwkeurige hartslagmeting.


    Advies over calorieën verbranden met een loopband nodig?

    Weet je na het lezen van dit artikel nog niet zeker of een loopband bij je past? Neem dan gerust contact op met een van onze productspecialisten. Zij hebben de kennis en kunde om jou te voorzien van een goed en vrijblijvend advies.
    Gerelateerde artikelen


    Deze producten vind je wellicht interessant


    4.9 (19 reviews)
     

    Voor 19:00 besteld dinsdag in huis

    Vermogen motor: 2,5 pk | Max. snelheid: 20 km/h | Loopoppervlak: 137 cm x 54 cm
     4.7 (25 reviews)
      

     Voor 19:00 besteld dinsdag in huis

     Vermogen motor: 2 pk | Max. snelheid: 16 km/h | Loopoppervlak: 134 cm x 45 cm
      5.0 (1 review)
       

      Voor 19:00 besteld dinsdag in huis

      Vermogen motor: 1,5 pk | Max. snelheid: 12 km/h | Loopoppervlak: 130 cm x 45 cm       Like ons op Facebook!

        

        

       Volg ons op Instagram!

        

        

        

       Klantreviews
       Betersport scoort een 10 / 10 op basis van 100 reviews bij Feedback Company