• Voor 19:00 besteld, volgende werkdag in huis Op werkdagen, wanneer items op voorraad zijn.

 • Klantenservice Wij helpen je graag!

 • Over 135.000 tevreden klanten sinds onze opening in 2005

Rechthoekige trampoline of ronde trampoline? De voor- en nadelen

Ben je van plan om een trampoline te kopen? Dan heb je de keuze uit een ronde of een rechthoekige trampoline. Natuurlijk kun je voor een ronde trampoline kiezen omdat je deze gewoonweg mooier vindt dan een rechthoekige trampoline, of natuurlijk andersom. Beide trampolinevormen hebben echter ook hun voor- en nadelen. Als je nog twijfelt over de vorm van jouw trampoline, dan raden wij aan om dit artikel door te lezen. We leggen je namelijk precies uit wat de voor- en nadelen en verschillen zijn.Ronde trampoline

ronde trampoline kopen

De ronde trampoline is de meest voorkomende vorm trampolines. En dat is niet zonder reden, de ronde trampoline is al jarenlang de meest populaire trampoline voor thuis. Maar waarom is deze vorm nou zo populair?


1. Voordelen van een ronde trampoline

De ronde trampoline is voor onervaren springers of kleine kinderen veiliger dan een rechthoekige trampoline. Dit komt omdat de veren overal gelijkmatig gespannen zijn, hierdoor wordt de persoon die springt als het ware naar het midden getrokken. De trampoline ‘zorgt’ er dus voor dat je niet zo snel aan de rand van de trampoline terecht komt. Dit is bij rechthoekige trampolines minder het geval. Als je nog meer veiligheid wilt garanderen, kies dan voor een ronde trampoline met veiligheidsnet. Met een trampoline inclusief veiligheidsnet voorkom je nare ongelukken en kun je kinderen met een gerust hart laten springen zonder dat je bang hoeft te zijn voor een valpartij.


2. Nadelen van een ronde trampoline

Naast de vele voordelen heeft de ronde trampoline ook een aantal eigenschappen waardoor sommige mensen liever geen ronde trampoline kopen. Zo neemt een ronde trampoline meer ruimte in beslag ten opzichte van een rechthoekige trampoline. De rechthoekige trampoline kun je namelijk in de hoek van de tuin plaatsen, terwijl dit met een ronde trampoline niet mogelijk is. Daarnaast is het voor de ervaren springers een nadeel dat je als het ware naar het midden getrokken wordt. Het uitvoeren van hoge sprongen en salto’s is daardoor iets moeilijker omdat je bij kleinere ronde trampolines minder ruimte hiervoor hebt.


3. Soorten ronde trampolines

Er is ontzettend veel keuze op het gebied van ronde trampolines. Uiteraard verschillen ronde trampolines in maat. Heb je veel plaats in jouw tuin? Overweeg dan een grotere trampoline, want: hoe groter, hoe beter het springcomfort en hoe groter het springplezier! Houd rekening met een vrije ruimte van ongeveer één tot anderhalve meter rondom de trampoline. Ronde trampolines zijn daarnaast verkrijgbaar in verschillende kleuren. Meest voorkomende kleuren zijn zwart, groen en roze, maar diverse modellen zijn ook te krijgen in blauw, geel, grijs, rood en paars.


Top 3 ronde trampolines


bekijk alle ronde trampolines


Rechthoekige trampoline

rechthoekige trampoline kopen

Als je niet wilt dat de trampoline een groot gedeelte van jouw tuin in beslag neemt, kies dan voor een rechthoekige trampoline. Een rechthoekige trampoline is namelijk ruimtebesparend, omdat je deze meer richting de hoeken van de tuin kunt plaatsen dan een ronde trampoline. Een ander voordeel van een rechthoekige trampoline is dat het er vaak erg strak uitziet, zeker in een moderne tuin.


1. Voordelen van een rechthoekige trampoline

Het antwoord op de vraag welke type trampoline het best is, is moeilijk te geven. Dit is namelijk afhankelijk van degene die op de trampoline springt. Voor de oudere kinderen en de meer ervaren springers is een rechthoekige trampoline zeker een aanrader. Dankzij de krachtige veerspanning van een rechthoekige trampoline in combinatie met een sterk frame kan je hoger springen in vergelijking met een ronde trampoline. Ook word je op een rechthoekige trampoline niet naar het midden gedreven, zodat je het hele springoppervlak kunt gebruiken. Hierdoor heeft de springer alle vrijheid om de gehele trampoline te gebruiken.


2. Nadelen van een rechthoekige trampoline

Ook een rechthoekige trampoline heeft nadelen. Zo is een rechthoekige trampoline eigenlijk niet geschikt voor kleine kinderen en onervaren springers, aangezien het gevaar groter is dat de springer naast de trampoline belandt! Daarnaast zijn rechthoekige trampolines in minder varianten en afmetingen beschikbaar dan ronde trampolines. Hierdoor is de keuzevrijheid iets beperkter voor rechthoekige trampolines.


3. Soorten rechthoekige trampolines

Er zijn rechthoekige trampolines in verschillende formaten en vele kleuren. Ook heb je nog de keuze uit een ingegraven rechthoekige trampoline of een rechthoekige trampoline op poten. Met name een rechthoekige inground trampoline zorgt voor een strakke tuin. Daarnaast heb je nog de keuze uit een rechthoekige Salta trampoline of een rechthoekige EXIT trampoline.


Top 3 rechthoekige trampolines


bekijk alle ronde trampolines


Ronde of rechthoekige trampoline kopen: Conclusie

Of je nu het beste een rechthoekige trampoline of een ronde trampoline kunt kopen hangt dus met name af van de hoeveelheid vrije ruimte in de tuin en degene die op de trampoline springt. De ronde versie van de trampoline is met name geschikt voor in een grote tuin en voor de beginnende springer. De rechthoekige trampoline is vooral aan te raden in een kleinere tuin en voor de meer ervaren springer.
Gerelateerde artikelen


Deze producten vind je wellicht interessant


4.8 (8 reviews)
 

In bestelling bij leverancier, levertijd nog niet bekend

Merk: Salta | Kleur: Groen | Diameter: 251 cm
  4.9 (3 reviews)
   

  Voor 19:00 besteld dinsdag in huis

  Merk: EXIT | Kleur: Blauw | Diameter: 305 cm
   4.7 (6 reviews)
    

   Voor 19:00 besteld dinsdag in huis

   Merk: Senz Sports | Elastieken ipv veren | Kleur: Zwart, Groen, Grijs    Like ons op Facebook!

     

     

    Volg ons op Instagram!

     

     

     

    Klantreviews
    Betersport scoort een 10 / 10 op basis van 100 reviews bij Feedback Company