• Voor 19:00 besteld, volgende werkdag in huis Op werkdagen, wanneer items op voorraad zijn.

 • Klantenservice Wij helpen je graag!

 • Over 135.000 tevreden klanten sinds onze opening in 2005

De ultieme koopgids voor trampolines | meestgestelde vragen

trampoline rechthoek

Je wilt graag een trampoline kopen, maar door het grote aanbod weet je niet wat een goede trampoline is voor jouw tuin én voor je kind. Een ronde of rechthoekige trampoline en graaf je die in of staat de trampoline op poten? Om je op weg te helpen, beantwoorden wij hieronder de 7 meestgestelde vragen zodat jij eenvoudig kunt bepalen welke trampoline je het best kunt kopen.

1. Ronde of rechthoekige trampoline?
2. Welke maat trampoline heb ik nodig?
3. Trampoline ingraven of op poten?
4. Wat is een veilige trampoline?
5. Welk merk trampoline?
6. Vanaf welke leeftijd trampoline springen?
7. Hoe lang gaat een trampoline mee?


1. Een ronde of rechthoekige trampoline?

Kies je voor een ronde of rechthoekige trampoline? Beide trampolinevormen hebben zo hun voor- en nadelen. Je kunt voor een bepaalde vorm kiezen omdat je het een mooier vindt dan het andere, maar voordat je een trampoline koopt moet je nog letten op een aantal andere verschillen in eigenschappen:


Ronde trampoline

Heb je een grote tuin waar ruimschoots plaats is voor een trampoline? Kies dan voor een mooie grote ronde trampoline. Ook is een ronde trampoline over het algemeen iets veiliger voor de kleine of onervaren springers. Bij een ronde trampoline zijn de veren namelijk allemaal even straks gespannen, waardoor je als springer naar het midden getrokken wordt. Hierdoor kom je niet zo snel aan de zijkant of naast de trampoline terecht. Ronde trampolines zijn verkrijgbaar in meerdere verschillende diameters, waardoor je altijd een ruime keuze in grootte van de trampoline hebt.


ronde trampoline

Rechthoekige trampoline

Met een rechthoekige trampoline ga je iets efficiënter met de ruimte van je (kleine) tuin om. Rechthoekige trampolines kun je namelijk meer richting de hoek plaatsen, in tegenstelling tot een ronde trampoline. Daarnaast is een rechthoekige trampoline populair onder ervaren springers. In tegenstelling tot een ronde trampoline, waar je naar het midden ‘getrokken wordt’, is dit bij een rechthoekige trampoline niet het geval. Door de veerspanning en het sterke frame kun je met een rechthoekige trampoline ook hoger springen. Enige springervaring bij (kleine) kinderen is dan wel gewenst om te voorkomen dat er onveilige situaties ontstaan.

rechthoekige trampoline

Meer over » het verschil tussen ronde en rechthoekige trampolines.


2. Welke maat trampoline?


Welke maat trampoline het best is voor jouw tuin hangt af van de grootte van je tuin, maar ook van diegene die erop gaat springen.


Afmetingen van de trampoline

De meest voorkomende diameters van ronde trampolines zijn 183 cm, 244/251/253 cm, 305 cm, 366 cm en 427/430 cm. Ook zijn er, afhankelijk van het merk en het type, tussenmaten verkrijgbaar. Rechthoekige trampolines zijn verkrijgbaar in de afmetingen (L x B) 153 x 214 cm, 214 x 305/366 cm en 244 x 366/396/427 cm.


Grootte van de tuin

Welke maat trampoline het best is, is allereerst afhankelijk van de grootte van je tuin. Voor kleine tuinen (kleiner dan 30 m2) zijn trampolines tot 244 cm (diameter of langste zijde) het meest geschikt. Rechthoekige trampolines zijn over het algemeen meer geschikt voor kleine tuinen omdat je deze richting de hoek kunt plaatsen en daardoor meer ruimte in je tuin overhoudt. Heb je een grote tuin (60 m2 of groter) dan past een trampoline van 366 cm of groter uitstekend.

Springcomfort

Hoe kleiner de kinderen, hoe kleiner de trampoline kan zijn. Kleine kinderen zullen nog niet zo hard of ver springen, daarom zijn kleine trampolines van 183 cm of kleiner geschikt voor kleine kinderen. Gaan er echter meerdere kinderen tegelijkertijd op springen, dan kan een kleine trampoline erg gevaarlijk zijn! Om te bepalen welke trampoline het best is voor je kind en of er meerdere kinderen op kunnen springen, moet je letten op het maximaal belastbare gewicht voor de trampoline.

kinderen op trampoline

3. Een trampoline ingraven of op poten?


Wanneer je keuze hebt gemaakt tussen een ronde of rechthoekige trampoline en je weet welke maat trampoline het best is voor jouw tuin en jouw kind of kinderen, heb je nog een belangrijke keuze te maken: wordt het een ingraaf trampoline of een trampoline op poten?


Trampoline ingraven

Het grootste voordeel en de belangrijkste reden waarom veel mensen kiezen voor een inground trampoline is dat deze volledig te integreren is met je tuin. Doordat de rand van de trampoline 20 cm of lager is, kunnen kinderen tevens eenvoudig en veilig op- en afstappen en zullen kinderen zich minder snel bezeren wanneer ze naast de trampoline terecht komen. De valafstand is namelijk veel lager dan bij trampolines op poten. Voor extra veiligheid zijn er ook ingraaf trampolines inclusief veiligheidsnet verkrijgbaar.

Op een inbouw trampoline kan het hele jaar door gesprongen worden. Wanneer je de trampoline eenmaal ingegraven hebt, is deze niet meer zo eenvoudig op te ruimen. Bedenk daarom vooraf goed op welke plaats je de trampoline wilt neerzetten.   » Lees meer over trampolines ingraven

trampoline ingraven

Trampoline op poten

Een trampoline op poten is snel op te bouwen en kun je in de winter ook weer eenvoudig afbreken of even naar de andere kant van de tuin verplaatsen. Een ander voordeel van een trampoline op poten is dat deze door het grotere frame een grotere draagkracht hebben, waardoor er hoger gesprongen kan worden. Voor extra stevigheid raden we een verankeringsset aan: met haringen zet je de trampoline vast in de grond zodat deze tijdens storm niet verplaatst of zelfs in de tuin van de buren belandt.

Tegenwoordig is het voor verkopers verplicht om bij trampolines op poten een veiligheidsnet te leveren. Wanneer je het veiligheidsnet niet gebruikt, wordt springen op een trampoline erg gevaarlijk. Een veiligheidsnet kan, met name in kleinere tuinen, je uitzicht belemmeren.

trampoline op poten

Meer over » het ingraven van een inground trampoline.


4. Wat is een veilige trampoline?


De kwaliteit en veiligheid van de trampoline hangt af van een aantal onderdelen:


 • Frame: de veiligheid van de trampoline wordt al bepaald door het frame, het onderstel van de trampoline. Een goed frame heeft een buisdikte van 1,6 tot 3 millimeter dik. Daarnaast dient het frame gemaakt te zijn van (roestvrij) staal. Wanneer het frame roestplekken begint te vertonen, verlies het stevigheid en daardoor veiligheid.
 • Veren: de veren bepalen hoe goed een trampoline veert tijdens het springen. Hoe langer de veren, hoe beter de kracht van de sprongen opgevangen kan worden.
 • Trampolinerand: de trampolinerand wordt over de veren heen bevestigd. Wanneer je kind onverhoopt te ver naar de rand springt en op de veren terecht komt, dient de veiligheidsrand ter bescherming van de trampolineveren én voorkomt dit pijnlijke voeten bij de kinderen. Hoe dikker en breder de veiligheidsrand, hoe beter de bescherming. De veiligheidsrand van de trampoline is daarnaast verkrijgbaar in verschillende kleuren.
 • Veiligheidsnet: een veiligheidsnet voorkomt dat kinderen van de trampoline af vallen. Bij trampolines op poten is een veiligheidsnet een vereiste.
 • Springmat: een springmat gaat vaak jarenlang mee. Je dient er echter wel goed mee om te gaan. Springen met schoenen of huisdieren meenemen op de trampoline is niet zo’n goed idee. Wanneer er gaatjes in de springmat komen, gaat de veiligheid ervan achteruit. Daarnaast kunt je de springmat en de veiligheidsrand van de trampoline beschermen tegen weersinvloeden door deze af te dekken met een trampolinehoes.

5. Welk merk trampoline?


In ons assortiment vind je momenteel 4 trampolinemerken: Berg trampolines, Salta trampolines, Exit trampolines en Etan trampolines. Berg, Salta, Exit en Etan zijn gerenommeerde merken binnen de trampolines en (buiten)speelgoed en zijn in Nederland het meest bekend. Salta trampolines, Berg trampolines, Etan trampolines en Exit trampolines staan garant voor goede kwaliteit, springcomfort en een aantrekkelijk design. Welk merk trampoline goed is of welk merk het beste is, hangt af van de specificaties zoals hierboven besproken.


Top 3 EXIT trampolines6. Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen veilig en zelfstandig trampolinespringen?


Een trampoline is ideaal speelgoed voor (jonge) kinderen. Niet alleen biedt het veel springplezier, de trampoline kan ook gebruikt worden om lekker op te luieren of er kan zelfs een tent op of onder gebouwd worden.

Springen op een trampoline kan erg leerzaam zijn voor jonge kinderen. Het is namelijk totaal anders dan springen op een harde ondergrond, want normaal gesproken veert de ondergrond niet mee! Door te springen op een trampoline leren kinderen hoe ze door hun knieën moeten buigen, plus het versterkt de beenspieren. Ook voor de oudere kinderen is trampolinespringen een leuke bezigheid: lekker actief bezig zijn in plaats van voor de tv hangen.

4.4 (5 reviews)
 

Voor 19:00 besteld morgen in huis

€ 92,00 € 109,00

  Een veelgehoorde vraag is vanaf welke leeftijd kinderen trampoline kunnen springen? Het antwoord daarop is ongeveer 4 jaar. Dit is echter afhankelijk van ontwikkeling van het kind en 4 jaar is dan ook het gemiddelde. Wil je als ouder een oogje in het zijl houden? In ons assortiment vind je twee Salta trampolines die speciaal gemaakt zijn voor kleine kinderen. De trampoline kan zelfs binnen geplaatst worden.


  7. Hoe lang gaat een trampoline mee? - 4 tips


  De vraag hoe lang een trampoline meegaat is nog niet zo eenvoudig te beantwoorden. Hoe intensiever een trampoline gebruikt wordt, hoe eerder deze (of onderdelen) toe is aan vervanging. En: hoe beter de kwaliteit, hoe langer de trampoline meegaat. Net als voor de rest van het tuininterieur geldt dat een trampoline langer meegaat als deze goed onderhouden wordt, zowel tijdens het springen als daarna. Vier tips om te zorgen dat je zo lang mogelijk kunt genieten van je trampoline:

  1. Niet springen met schoenen aan en neem geen huisdieren, speelgoed of andere voorwerpen mee op de trampoline. Dit kan schade aan de springmat veroorzaken, waardoor de levensduur achteruit gaat.

  2. Maak de trampoline regelmatig schoon. Dit is een eenvoudige klus, je kunt de trampoline afdoen met een (schone) poetsdoek en water. Hiermee voorkom je dat er vuil blijft zitten tussen onderdelen van het frame. Bij voorkeur gebruik je geen (agressieve) schoonmaakmiddelen.

  3. Bescherm je trampoline tegen de winter. Als je weet dat je kinderen in de winter niet in de kou gaan springen, kun je de trampoline het best afbreken. Is dit te veel werk of heb je een inground trampoline, dan kun je de trampoline snel en eenvoudig afdekken tegen regen en sneeuw met behulp van een trampolinebeschermhoes.

  4. Vervang onderdelen. Mocht onverhoopt blijken dat tóch de veren iets gaan roesten of dat de beschermrand dun begint te worden? Geen paniek. Veel onderdelen zijn gewoon los te bestellen. Zodoende hoef je niet je hele trampoline te vervangen.


  Trampoline kopen?

  Overweeg je een trampoline te kopen, maar ben je na het lezen van bovenstaande advies nog niet zeker van welke trampoline de beste trampoline voor jou is? Neem contact op met onze klantenservice en zij voorzien je graag van een passend en vrijblijvend advies!
  Populaire trampolines op onze website  4.7 (3 reviews)
   

  Voor 19:00 besteld morgen in huis

  Merk: Salta | Diameter: 183 tot 427 cm | Kleur: zwart
   4.8 (2 reviews)
    

   Voor 19:00 besteld morgen in huis

   Merk: EXIT | Kleur: 6 varianten | Diameter: 253 t/m 427 cm
    4.7 (4 reviews)
     

    Voor 19:00 besteld morgen in huis

    Merk: EXIT | Kleur: Groen, Roze en Zwart | Afmeting: 214 x 305 cm

     bekijk alle trampolines


     Gerelateerde artikelen


     Like ons op Facebook!

      

      

     Volg ons op Instagram!

      

      

      

     Klantreviews
     Betersport scoort een 10 / 10 op basis van 100 reviews bij Feedback Company