• Voor 19:00 besteld, volgende werkdag in huis Op werkdagen, wanneer items op voorraad zijn.

 • Klantenservice Wij helpen je graag!

 • Over 135.000 tevreden klanten sinds onze opening in 2005

Waar moet je op letten bij een tweedehands hometrainer?

hometrainer-kettler

Op Marktplaats.nl of Tweedehands.be vind je echt bijna alles. Ook de categorie sportartikelen is hier goed vertegenwoordigd. Tik het woord hometrainer in en verschijnt een complete lijst met verschillende type hometrainers. Zo kom je ook hometrainers van de merken FitBike en Kettler tegen, dezelfde hometrainers die ook te koop zijn bij Betersport of andere fitnesswinkels.

Omdat het vaak precies dezelfde hometrainers zijn, krijgen we regelmatig de vraag waarom een nieuwe hometrainer beter is dan dezelfde tweedehands hometrainer. Hieronder zullen we je het verschil uitleggen. Wil je toch graag een tweedehands hometrainer op Marktplaats kopen? Lees hier waar je allemaal op moet letten voordat je overgaat op de aankoop.


Waar moet je op letten bij een tweedehands hometrainer? | 4 tips!


1. Gebruikerssporen.

Net als met tweedehands fietsen moet je bij een tweedehands hometrainer op Marktplaats ook letten op de kwaliteit van het tweedehands product. Bij tweedehands fietsen heb je goede fietsen die prima verder kunnen voor een tweede ronde, maar je vindt op Marktplaats ook zogenoemde ‘stationsfietsen’ of ‘kroegfietsen’. Dit is afhankelijk van hoe vaak de fiets al gebruikt is. Ditzelfde is het geval voor hometrainers. Let dus op de kwaliteit van de hometrainer alvorens je overgaat tot de aankoop van de tweedehands hometrainer. Bij voorkeur ga je even bij de verkoper kijken naar de hometrainer zodat je kunt testen. Je zult in dat geval al snel merken of het om een goede hometrainer gaat of om een ‘stations-hometrainer’ of ‘kroeg-hometrainer’.


2. Bijgeleverde accessoires.

Bij fitnessapparaten worden diverse accessoires bijgeleverd. Sommige accessoires zijn gewoon handig om te hebben, andere heeft het apparaat nodig om te functioneren.

 • Noodzakelijke accessoires: bij hometrainers wordt onder andere een adapter bijgeleverd zodat het display van stroom wordt voorzien en werkt. Bij een tweedehands hometrainer moet je erop letten dat deze adapter er nog bij zit en nog werkt. Zonder deze adapter kun je wel trainen, maar kun je het display (en daarmee de trainingsprogramma’s) niet gebruiken. Een werkende adapter is dus noodzakelijk voor het goed kunnen functioneren van de hometrainer.
 • Overige accessoires: verder zijn er hometrainers die beter functioneren met een bijgeleverde hartslagband of er zijn iPlus-modules waarmee je diverse extra trainingsprogramma’s kunt volgen. Deze accessoires heb je niet per definitie nodig, maar daar betaal je in principe wel voor wanneer je een nieuwe hometrainer aanschaft.

3. Let op nepverkopers.

In de fitnesscategorie vind je op Marktplaats helaas ook enkele (nep)advertenties die schreeuwen met hoge kortingen en dumpprijzen op Kettler hometrainers, FitBike hometrainers, Tunturi hometrainers of Life Fitness hometrainers, zowel nieuw als tweedehands. Als consument word je naar hun magazijn of showroom ‘gelokt’ met deze prijzen en eenmaal daar krijg je te horen krijgt dat alles is uitverkocht en er alleen nog (onbekende) andere fitnessmerken te koop zijn.


4. Garantie.

Op de meeste fitnessapparaten zit een garantie van 2 of 3 jaar en bij de duurdere modellen zelfs 10 jaar. Let erop dat de garantie in principe niet overdraagbaar. De garantie wordt namelijk gekoppeld aan de originele factuur: de verkoopfactuur is het garantiebewijs. Op het moment dat een hometrainer tweedehands wordt gekocht, staat de originele factuur op naam van iemand anders. Indien er iets in de hometrainer defect gaat en je gaat ermee terug, kun je als tweedehands koper niet meer aantonen dat de factuur daadwerkelijk bij die hometrainer hoort.


bekijk alle hometrainers


Tweedehands hometrainer kopen? » Checklist

Wil je liever een tweedehands Marktplaats hometrainer kopen dan een nieuwe hometrainer. Lees je vooraf dan goed in en bepaal waar jouw tweedehands hometrainer aan moet voldoen. De specificaties van een tweedehands hometrainer zijn uiteraard gelijk aan hetzelfde model in nieuwstaat. Op Marktplaats heb je echter minder keuze dan in onze webshop. Hierdoor ben je misschien sneller geneigd om een hometrainer tweedehands te kopen die wellicht niet helemaal bij jou wensen past. Omdat hometrainers veel verschillende specs hebben, lichten we hieronder de belangrijkste specificaties uit waar je op moet letten:

 • Maximaal belastbaar gewicht: het maximale belastbare gewicht is het gewicht dat de zwaarste persoon die op de hometrainer gaat fietsen maximaal gaat wegen. Overschrijd je het maximaal belastbare gewicht, dan is er nog geen man overboord. Echter, de kans dat de hometrainer sneller gaat piepen of slijtage gaat vertonen is dan vele malen groter. Bekijk daarom van tevoren of de verkoper van de tweedehands hometrainer zich hier ook aan heeft gehouden.
 • Gewicht van de hometrainer: het gewicht van de hometrainer geeft aan het stevig de hometrainer is en hoe stabiel deze staat. Een zware hometrainer zal minder snel gaan bewegen wanneer je er intensief op traint.
 • Gewicht van het vliegwiel: het gewicht van het vliegwiel heeft grote invloed op de mate van trainingscomfort. Een zwaarder vliegwiel zorgt voor een ronde, plezierige en vloeiende trapbeweging. Daarnaast kun je met een zwaarder vliegwiel intensiever en met een grotere weerstand trainen.
 • Aantal trainingsprogramma’s: het aantal trainingsprogramma’s bepaalt hoeveel verschillende trainingen je kunt volgen. Hometrainers met veel trainingsprogramma’s zijn niet per definitie beter dan tweedehands hometrainers met weinig trainingsprogramma’s, maar ze zorgen er wel voor dat je meer kunt variëren en daardoor wellicht langer volhoudt. Als jij niet meer door de hometrainer wordt uitgedaagd, bestaat de kans dat ook jij je hometrainer ooit op Marktplaats wilt gaan aanbieden.
 • Type model: veel fitnessapparaten gaan met de tijd mee. Dit wil zeggen dat hometrainers eens in de paar jaar worden verbeterd op het gebied van uiterlijk of specificaties. Let er daarom op dat je altijd het nieuwste model aanschaft. Mocht er onverhoopt iets stuk gaan aan de hometrainer, dan zijn nieuwe onderdelen van oude modellen vaak lastig te verkrijgen.
Ride 3 2016

FitBike Ride 3 van 2016 of eerder


Ride 3 2018

FitBike Ride 3 van september 2016 en later


Nieuwe hometrainer of tweedehands hometrainer? » de verschillen


 

Nieuw

Marktplaats

Goedkope modellen verkrijgbaar

Ja

Ja

Het nieuwste model

Ja

Niet altijd

Volledige garantie

Ja

Nee

Gratis persoonlijk trainingsprogramma

Ja

Nee

Gratis boekje met trainingstips

Ja

Nee

Deskundig advies bij aankoop

Ja

Nee

Assortiment

Breed

Beperkt
Gerelateerde artikelen


Deze producten vind je wellicht interessant


4.9 (60 reviews)
 

Voor 19:00 besteld morgen in huis

Gewicht vliegwiel: 10 kg | Maximale Lichaamslengte: 195 cm | Max. belastbaar gewicht: 150 kg
  4.7 (10 reviews)
   

  Tijdelijk uitverkocht

  Gewicht vliegwiel: 7 kg | Maximale Lichaamslengte: 190 cm | Max. belastbaar gewicht: 135 kg
   5.0 (2 reviews)
    

   Voor 19:00 besteld morgen in huis

   Gewicht vliegwiel: 10 kg | Maximale Lichaamslengte: 200 cm | Max. belastbaar gewicht: 180 kg
    Like ons op Facebook!

     

     

    Volg ons op Instagram!

     

     

     

    Klantreviews
    Betersport scoort een 10 / 10 op basis van 100 reviews bij Feedback Company