• Voor 21:00 besteld, morgen in huisZowel in Nederland  Nederland-Bezorgen-Betersport als in België  Belgie-Bezorgen-Betersport

  • Klantenservice geopend tot 21:00Bel ons +31 (0)77 - 321 10 75

  • Klanten geven ons een 9,2Meer dan 450 reviews bij de Feedbackcompany

Spinning Spinningfietsen

Spinning SpinningfietsHet merk Spinning is wereldwijd bekend en één van de oorspronkelijke bedrijven die het Spinning programma heeft opgericht. Spinning verkoopt niet alleen fietsen maar een heel concept. Denk hierbij aan het complete programma van lesprogramma’s, individuele trainingen, kleding en de benodigde accessoires wat nodig is. (Pedalen, zadels, trainingscomputers, schoenen, hartslagmeters enzovoort).

 

Meer dan 35.000 centra en miljoenen clubleden maken wereldwijd gebruik van het bekende indoor cycling programma. De onderscheiding van een uitgebreide opleiding opgebouwd voor alle vormen op muziek programmering heeft Spinning als doel om gezondheid en fitheid voor elke levensstijl te creëren.

 

Bij aanschaf van een Indoor Bike is het van belang dat u rekening houd met een aantal punten.

  • Zwaarte vliegwiel;
  • Intensiteit van gebruik;
  • Maximaal belastbaar gewicht;
  • Stabiliteit;
  • Verstelbaar zadel en stuur; 
  • Doortrapper of vrijloop systeem;
  • Lichaamslengte.

 

Zithouding

Om ervoor te zorgen dat u op een effectieve en ergonomische manier  traint is het van belang dat u een goede zithouding aanneemt tijdens het trainen. Het is dan ook noodzakelijk om uw stuur en zadel op de juiste manier af te stellen.

 

Als u op de fiets zit dient u het ene been te strekken. Let er op dat er een lichte buiging in het kniegewricht zit om overstrekking van uw been te voorkomen. Het anderen been dient in een hoek van 90 graden te zijn. Vaak kunt u het zadel ook naar voor of achter verstellen. Plaats vervolgens de pedalen horizontaal. Ga met uw handen in positie 2 zitten. Controleer of de onderkant van de knie loodrecht (verticaal) boven het midden van het pedaal komt. De stuurpositie dient op een comfortabele hoogte gezet te worden. Om rugklachten te voorkomen is het van belang dat beginners het stuur hoger hebben dan het zadel.

 

Doortrapper

De meeste Indoor Bike’s zijn voorzien van een doortrapsysteem. Dit houdt in dat u niet zomaar kunt stoppen met trappen. De fietsen zijn dan uitgerust met een rem knop die onder het stuur zit. U dient dan handmatig rustig af te remmen en niet meteen te stoppen met trappen. Het grote voordeel van het doortrapsysteem is dat u hogere snelheden kunt halen en behouden.

 

Vrijloop systeem

Naast een doortrap systeem  is het ook mogelijk om een indoor bike aan te schaffen met een vrijloop systeem. Het vrijloop systeem zorgt er voor dat u op een veiligere manier kunt trainer. Zodra u stopt met trappen stoppen de trapper met roteren.

 

Aandrijf systeem

Spinning bike’s worden uitgerust met een v-snaar of ketting. Het grote voordeel van een v-snaar is dat deze geheel onderhoud vrij en geruisloos is. Ideaal voor thuis. Daarnaast heeft die een lange levensduur. De ketting heeft als voordeel dat deze niet door kan slippen op hoge snelheden.

 

Gedegen advies?

Betersport is een erkend Spinning leverancier. Mede hierdoor weten wij alle in’s en out’s over het merkt Spinning en kunnen wij u van gedegen advies voorzien. Daarnaast beschikken wij over een deskundige klantenservice en technische dienst. Mocht u vragen hebben dan kunt u ons zes dagen in de week bereiken via telefoon 0031 (0)77 321 10 75, mail: info@betersport.nl of via de chat op onze website www.betersport.nl.