• Voor 16:00 besteld, morgen in huisZowel in Nederland  Nederland-Bezorgen-Betersport als in België  Belgie-Bezorgen-Betersport

  • Klantenservice geopend tot 17:30Bel ons +31 (0)77 - 321 10 75

  • Klanten geven ons een 9,2Meer dan 450 reviews bij de Feedbackcompany

Professionele Loopbanden van Endurance

Endurance is het professionele cardio merk van het wereld bekende merk Body Solid. Dit Amerikaanse merk staat al decennia bekend om zijn professionele kwaliteit. De loopbanden van Endurance zijn dan ook voorzien van zware en industriële onderdelen.

 

Anders dan bij merken als Techno Gym of Life Fitness, betaald u bij Endurance geen zesduizend euro voor een professionele loopband. Het type T100 van Endurance kost nog geen vierduizend euro en doet zeer zeker niet onder voor de hierboven al vermelde merken.

 

Wat maakt een professionele loopband nou zo anders is vergelijking met de loopbanden voor thuisgebruik.Professionele loopband van Endurance

Allereerst de motor. De motor van een professionele loopband is een zogenaamde AC motor. Deze motoren worden alleen bij professionele loopbanden gebruikt. Deze motoren kunnen het aan om circa 6 tot 8 uur per dag te draaien. Ze maken minder toeren en hebben een extra koelingssysteem. Loopbanden voor thuisgebruik hebben daarentegen altijd een DC motor. Een loopband met een DC motor kan wel even veel Pk’s aangeven als een AC motor maar is kwalitatief absoluut niet vergelijkbaar. Een DC motor is gemiddeld gezien geschikt voor circa 6 tot 12 gebruiksuren per week.


Ook het gewicht van een professionele loopband geeft al vaak aan hoe stevig de constructie is. De Endurance loopbanden zijn minimaal 185kg. Een professionele loopband kunt u ook nooit opklappen. Opklappen is leuk voor thuis om ruimte te besparen. Dit zorgt er echter ook voor dat de constructie van de loopband veel zwakker is. De rollen (cilinders) waar de band over loopt zijn bij professionele loopbanden extra dik, zeker7,5 cm en voorzien van dubbele industriële kogellagers.


De extra grote trainingscomputer biedt de gebruiker veel trainingsvariatie. Dit zorg voor de nodige afwisseling waardoor het rennen op Endurance loopbanden niet saai wordt maar door de variatie zal de gebruiker juist sneller zijn trainingsdoelen bereiken. Als het lichaam telkens dezelfde training doet en niet afwisselt in frequentie, snelheid, duur en hellingshoek, dan zal het lichaam deze training na circa 2 maanden gaan zien als een deel van zijn wekelijkse ritueel. Het pijl van zijn conditie en uithoudingsvermogen zullen dan gehandhaafd blijven maar niet verder verbeteren. Het is dus erg belangrijk dat er voldoende variatie geboden wordt.


De professionele loopband T100 van Endurance biedt bijvoorbeeld al 14 verschillende trainingsprogramma’s. Deze kunnen in 10 verschillende niveaus gebruik worden. Dat zijn al 140 verschillende varianten. Daarnaast is er altijd een manueel programma waarmee zelf de snelheid en de hellingshoek tijdens het rennen ingesteld kan worden, door simpelweg op een knop te drukken op de computer. Ook daarmee kunnen nog talloze verschillende varianten getraind worden. Het lichaam zal dus altijd voldoende geprikkeld blijven om vooral de trainingsdoelen na te streven.

 

Totale professionele cardiolijn van Endurance

Het Amerikaans topmerk Endurance levert naast professionele loopbanden ook crosstrainers, hometrainers, recumbent bikes en spinningfietsen. Met deze serie van Endurance kunt u prima een fysio praktijk, hotel, bedrijfsfitness ruimte of natuurlijk een sportschool inrichten.


Over het algemeen zijn de levertijden van de Endurance cardio machines vrij kort. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de gehele Endurance lijn. Wij kunnen u van alle nodige informatie voorzien. Uiteraard is het bezorgen van deze machines gratis en kunnen wij altijd een passende aanbieden voor u maken. Ook als het gaat om het plaatsen en opbouwen van deze machines.