• Voor 16:00 besteld morgen in huis*of kies een afleverdatum

  • Klantenservice geopend tot 17:30U kunt ons bellen op 077 - 321 10 75

  • In 2016 de grootste fitness webshop!Onderzoek door de Twinkle Top 100

Professionele crosstrainers

In het assortiment van Endurance zijn enkele professionele crosstrainers opgenomen. Dit zijn de Elliptical 400(E400) en Elliptical 5000 (E5000). Deze crosstrainers kenmerken zich door de uitstekende garantie voorwaarden. Endurance geeft levenslange garantie op het frame & laswerk bij de E400 en 15 jaar bij de E5000. Wie Endurance vertaald naar het Nederlands komt uit op Uithoudingsvermogen. Dat is ook precies waar dit merk voor staat. Kwalitatief ijzersterke fitnessmachines met een goede prijs/kwaliteit verhouding.


Uniek aan deze professionele crosstrainers is het Elektro Magneet Systeem (EMS). Dit Elektrische Magneet Systeem zorgt ervoor dat niet alleen het vliegwiel de weerstand bepaald maar hierbij wordt ook een elektrisch gestuurde magneet meehelpt. Dit zorgt ervoor dat de weerstand perfect is in te stellen. Wanneer de magneet dichter bij het vliegwiel staat wordt de weerstand zwaarder door de aantrekkingskracht van de magneet.


De professionele crosstrainers zijn uitstekend te gebruiken bij bijvoorbeeld fysiotherapeuten, hotels, personal training en kleine fitness studio’s.


Bij de Endurance crosstrainers wordt standaard een borstband bijgeleverd zodat u precies uw hartslag kan meten en gebruik kan maken van het hartslagprogramma. Hierdoor kunt u trainen op een bepaalde hartslag en bijvoorbeeld sneller op een goede hartslag trainen om vet te verbranden.


De crosstrainers zijn uitgerust met een trainingscomputer inclusief 5 voor geprogrammeerde hartslagprogramma’s. Hierdoor kunt u afhankelijk van uw trainingsdoel altijd op de juiste hartslag trainen. Wilt u bijvoorbeeld uw cardio vermogen vergroten dan stelt de crosstrainer de weerstand in op 80% van uw maximale hartslag. U kunt ook een specifieke hartslag instellen waarop u wilt trainen. Zakt uw hartslag dan wordt de weerstand verhoogd, heeft u een hogere hartslag dan wordt de weerstand uiteraard verlaagd.


Uniek designprofessionele crosstrainer van Endurance

Wanneer u alle crosstrainers heeft bekeken vallen deze professionele crosstrainers niet alleen op door de kwaliteit maar ook door het design. Hierbij wordt niet, zoals traditioneel verwacht, gebruikt gemaakt van een vliegwiel aan de voor of achterkant. De crosstrainers zijn door dit design uiterst compact en eenvoudig in een ruimte te plaatsen. Op de afbeelding hiernaast ziet u de Endurance E5000 vanaf boven bekeken.


Het design zorgt er ook voor dat er een zeer horizontale stap mogelijk is, hierdoor is er nog minder belasting op de gewrichten van de sporter. Mede door dit uniek frame zijn de crosstrainers ook zwaar te belasten tot maximaal 147kg bij de Endurance E5000.

 

Zelf energie opwekkende crosstrainer

De professionele crosstrainers maken gebruik van AC motoren. Deze motoren worden aangedreven door de gebruiker zelf. De opgewekte energie wordt opgeslagen en gebruikt door het fitnessapparaat zelf. Dit heeft natuurlijk enkele voordelen. De crosstrainers zijn energie besparend en hoeft hierdoor niet aangesloten worden op het stroomnet. Doordat er geen stekker is en daarom geen stopcontact nodig is kunt u de crosstrainers bovendien overal neer zetten.


Heeft u een kleine sportruimte of beperkte plekken met stopcontacten? Dan zijn deze fitnessmachines perfect! De crosstrainers maken zijn uitgerust met AC motoren. Het grote voordeel van deze motoren is de energie opwekkende functie. De gebruiker begint met sporten en wekt hierdoor genoeg energie op om de crosstrainer te voorzien van stroom. Hierdoor bespaard u stroom want de fitnessapparaten hoeven niet aangesloten te worden op het stroomnet. Een tweede belangrijk voordeel is dat u de crosstrainer niet in de buurt van een stopcontact hoeft te zetten en uw sportruimte zo optimaal kunt inrichten!


Heeft u vragen of wilt u advies op maat?

Onze klantenservice staat altijd voor u klaar om u voor, tijdens of na uw aankoop uw vragen te beantwoorden en uw problemen te verhelpen!