• Voor 16:00 besteld morgen in huis*of kies een afleverdatum

  • Klantenservice geopend tot 17:30U kunt ons bellen op 077 - 321 10 75

  • In 2016 de grootste fitness webshop!Onderzoek door de Twinkle Top 100

Vacature: Online Marketing

Kun jij de juiste gegevens halen uit onze Big Data, heb jij de juiste basiskennis van online marketing en ook nog eens HBO werk en denkniveau ? Kom dan werken voor het snelst groeiende bedrijf in fitnessapparatuur.

 

Ons bedrijf

Betersport is een dynamisch en snel groeiend bedrijf. In de 12 jaar dat wij bestaan zijn wij uitgegroeid tot één van de grootste online fitnessaanbieders in de Benelux en daar stopt het niet voor ons. Op dit moment zijn wij namelijk ook hard bezig om de in ons omringende landen ons marktaandeel te vergroten.

 

Naast het verkopen van fitnessapparatuur, ontwikkelen wij een complete eigen lijn van fitness artikelen onder de merknamen Focus Fitness en FitBike.

 

De functie

De functie is zeer afwisselend en zelfstandig, maar je staat er niet alleen voor. Je doet je werkzaamheden onder leiding van Thomas, onze senior online marketeer en met onze HBO stagiaire.

 

Big Data

Een van je hoofdtaken is het koppelen, analyseren van bergen data. Deze data is afkomstig uit Google Analytics, Datastudio, Magento, ons backofficesysteem. Dit gebruiken wij om onze klanten nog beter te kunnen bedienen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

 

Online marketing

De tweede hoofdtaak is online marketing. Denk hierbij aan het uitbreiden en onderhouden van ons affiliate netwerk, verder ontwikkelen en verrijken van onze feeds naar diverse partijen, content schrijven voor SEO en vergaderingen bijwonen van onze externe SEO specialist.

 

SEO hebben wij op dit moment uitbesteed aan een externe partner. Na enige tijd ga jij steeds meer SEO taken overnemen.  Denk daarbij aan; content, linkbuilding en usability.

 

Voor deze taken is het erg belangrijk dat je de principes kent, de echte ervaring ga je hier intern op doen.

 

Overige werkzaamheden

Naast de bovenstaande werkzaamheden ga je ook de hard- en software van onze 15 werkplekken  onderhouden en ben je bezig met IT trouble shooting. 

 

Ook kan het wel eens voorkomen dat een van onze talloze koppelingen offline gaat en dien je samen met de leverancier van deze koppeling ervoor moeten zorgen dat dit probleem wordt opgelost.

 

Het zou verder erg prettig zijn als je kennis hebt van Photoshop en feeling voor het maken van grafische uitingen. Verder ga je  e-mail campagnes opzetten via Mailchimp.

 

Een kijkje in jouw Betersport werkdag:

Nadat je bent opgestart met kopje versgemalen koffie check je de sales data van onze 30 best verkopende items. Het valt je op dat 10 artikelen sinds een week veel beter verkopen dan gemiddeld. Je kijkt direct in Analytics of je kunt achterhalen waar deze conversies vandaan komen. Na enig speurwerk blijkt dit voor een groot deel te komen uit Kieskeurig.nl en laat jij nou net vorige week hun data feed verbeterd hebben. Dit zet je te denken om deze verbeteringen verder uit te bouwen.

 

Ondertussen schiet die leuke grap waar je gisteren dubbel om lag je weer te binnen, natuurlijk deel je deze direct met ons!

 

Je gaat verder met het optimaliseren van onze vindbaarheid. Je hebt de belangrijkste zoekwoorden in kaart gebracht, waarna je ervoor zorgt dat deze woorden samen met onze content creators en onze senior online marketeer  optimaal binnen de site worden ingezet. Deze nieuwe zoekwoorden deel je in de skype meeting met onze SEO partner om onze linkbuildingstrategie verder uit te bouwen en te verbeteren. Na de vergadering ga je opzoek naar affiliates die goed aansluiten bij onze producten en benader je ze voor een samenwerking.

 

Is het ondertussen tijd voor pauze? Een potje tafelvoetbal of darten in de kantine kan dan natuurlijk niet ontbreken. Winnen is de snelste manier om het respect van je collega's te krijgen!

 

Terwijl je vanuit de kantine terugloopt naar je werkplek spreekt Koos je aan. Hij heeft een probleem met het binnen halen van zijn e-mail. Jij bent één van onze techneuten en pakt dit direct op. Het blijkt dat je dit probleem in twee tellen hebt opgelost waarmee je Koos weer helemaal blij hebt gemaakt.

Later die middag heb je ook nog een overleg met Thomas. Hij wil graag weten welke conclusies je hebt verbonden aan het sales rapport. Je vertelt hem dat de alles binnen de marges valt, maar dat je nog mogelijkheden ziet in de uitbreiding van advertenties op Bing. 

 

Is het vrijdag? Dan sluiten wij om 17:00 uur de week af met het eerste biertje/wijntje/frisje om het weekend te vieren!

 

Wil jij onderdeel worden van het Betersport team? Stuur dan je (unieke) motivatie en CV naar yves.stout@betersport.nl

 

Wij zoeken iemand die:

 

  • Een HBO werk en denkt niveau heeft
  • Kennis van Google Analytics, HTML, XML, Magento, Excel heeft
  • Niet bang is om ICT zaken op te pakken
  • Met photoshop kennis maak je ons extra blij. 
  • Binnen ons gezellige team past
  • Zelfstandig is
  • Goed is in (online) vrienden maken
  • Maar vooral passie voor data en online marketing heeft