Producten vergelijken
x

Selecter een volgend product om toe te voegen aan uw vergelijking.

 
0

€ 0,00 - Bekijk inhoud

 
0

€ 0,00 - Bekijk inhoud

De nr.1 Fitnessspecialist
Twinkle Top 100 – 2016

Bel ons +31 (0) 773211075
500 BEZOEKER(S) ONLINE
Betaal achteraf met Afterpay
Zaterdag open!
Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
Power Rack

Power Rack

Een Power Rack (ook wel power cage genoemd), biedt de mogelijkheid om een breed scala aan oefeningen te doen. Waarom een Power Rack in plaats van een Multi Rack of Half Rack? Een Power Rack biedt de mogelijkheid om pull ups te doen. Doordat de mogelijkheid van pull ups aanwezig is, zijn Power Racks ook een stuk stabieler dan de meeste Multi Racks. Bij een Power Rack staat u in de kooi, mocht u zeer zwaar trainen, dan vangen de safety bars de barbell op, indien u het gewicht niet meer kan houden. Als u squats doet, legt u de barbell weer terug door een stap voorwaarts te doen (de veilige richting). Het gebruik van een halterbank is mogelijk waardoor er tal van extra oefeningen mogelijk zijn zoals incline en decline benchpresses of skullcrushers.

 

Power rack kopen » waar moet je op letten?

Welk power rack voor jou geschikt is, is hoofdzakelijk afhankelijk van het gewicht waarmee je zult gaan trainen. Wanneer je bijvoorbeeld gaat dippen of optrekken met toegevoegd gewicht, zul je je eigen lichaamsgewicht en het toegevoegde gewicht bij elkaar op moeten tellen. Houd natuurlijk ook rekening met verwachte progressie, want naarmate je langer traint, zul je ook meer gewicht aankunnen. 

 

Je kunt power racks uitbreiden

Power Racks hebben vaak de mogelijkheden om opties toe te voegen, zo kunnen er opbergpinnen worden bevestigd om halterschijven aan op te hangen en pinnen aan de bodem, zodat er elastieken kunnen worden bevestigd aan het frame. Als wel barbell of dipping bars om dips te kunnen maken.

Bij trainingen met een barbell gaat het bijna altijd om compound oefeningen, compound zijn oefeningen waarbij er getraind wordt over meerdere gewichten en dus ook meerdere spieren. Het zijn oefeningen die het meest overeen komen met oefeningen die wij in het dagelijks leven maken. Als uw doel functionele krachttraining is, dan zijn compound oefeningen de oefeningen voor u!

 

Meer informatie over een power rack?

Wil je meer informatie over een power rack? Of over power racks in het algemeen? Neem vrijblijvend contact op.

Je kunt ons bereiken op 0031 (0)77 321 10 75 of info@betersport.nl. Tevens bieden wij de mogelijkheid direct te chatten met één van onze medewerkers, via de chat-functie rechtsonder in beeld.

7 artikel(en)

7 artikel(en)