• Voor 21:00 besteld, morgen in huisZowel in Nederland  Nederland-Bezorgen-Betersport als in België  Belgie-Bezorgen-Betersport

  • Klantenservice geopend tot 17:30Bel ons +31 (0)77 - 321 10 75

  • Klanten geven ons een 9,2Meer dan 450 reviews bij de Feedbackcompany

KrachtapparatuurKrachttraining is dé manier op sterke spieren op te bouwen. Er zijn echter vele verschillende soorten apparaten en evenveel verschillende bijbehorende materialen, waar je mee aan de gang kunt gaan. Hieronder worden alle soorten apparatuur kort toegelicht. Mocht je vragen hebben dan kun je die natuurlijk altijd stellen via telefoon, chat of e-mail.


Krachtapparatuur in alle soorten en maten

Betersport heeft een ruim assortiment aan apparaten welke geschikt zijn om of specifieke spiergroepen te trainen of juist geschikt zijn voor het trainen van bijna het complete lichaam. Wanneer je niet zeker weet welk apparaat geschikt zou zijn voor jou, kun je dit aangeven aan een van onze medewerkers. Zij zullen je graag helpen om een geschikt apparaat te vinden welke past bij jouw doelen voor krachttraining!


Krachttraining voor beginners?

Wanneer je gaat starten met deze tak van sport, dan is het van belang om een flinke portie doorzettingsvermogen te hebben. Even belangrijk is ook om goede doelen te stellen. Wil je bijvoorbeeld gespierde armen, of ligt de focus van het trainen op een gespierde borstkas? Een trainingsschema zal ook volledig afhankelijk zijn van de trainingsdoelen die je hebt. Het is logisch dat wanneer je jouw benen wilt trainen, jouw schema andere oefeningen dient te bevatten dan wanneer je jouw armen wilt trainen.

Net zoals bij cardio training is niet alleen het sporten belangrijk, maar bijvoorbeeld ook het eetpatroon. Eiwitten zijn een belangrijke bron om jouw spieren tussen de trainingen te laten herstellen.


Krachtapparaten

Bijna iedereen brengt op het werk steeds meer tijd achter de computer door. Dit leidt vaak tot lichamelijke klachten zoals een pijnlijke nek, maar ook een slechtere conditie en overgewicht doordat u te weinig beweegt. Krachttraining brengt hier verandering in. De belangrijkste voordelen zijn:

  • Meer kracht, meer energie en een betere conditie
  • Minder lichamelijke klachten door regelmatige krachttraining
  • Je ziet er beter uit en je zit lekkerder in je vel!

Kortom, krachttraining brengt u heel wat voordelen. Met het uitgebreide aanbod van apparatuur bij BeterSport kunt u ook probleemloos aan krachttraining thuis doen. Zo hoeft u niet steeds naar de sportschool! Hieronder bespreken we enkele belangrijke punten voor u.

Trainingsdoelen met behulp van krachtapparaten

Krachtapparaten worden in de eerste plaats gebruikt voor het opbouwen en versterken van spieren. Dit doel behaalt u door zware gewichten te gebruiken en de oefening slechts een aantal malen te herhalen. Hierdoor ontstaan kleine scheurtjes in de spieren. In de rustperiode die na de oefening volgt, groeien de spieren tijdens het herstelproces.

Wanneer u kiest voor minder gewicht, bent u in staat de oefening veel vaker te herhalen. Deze manier van trainen wordt aangeduid als cardio en leidt tot meer uithoudingsvermogen. Zowel pure krachttraining als cardio zijn belangrijk voor een gezond en sterk lichaam. Met de krachtapparaten van Betersport kunt u beide trainingsdoelen verwezenlijken.

Een groot aanbod van krachtapparaten

Als u kiest voor krachttraining thuis, dan heeft u de keuze uit veel verschillende apparaten. Belangrijk om te weten is dat sommige apparaten voor dezelfde spiergroepen bestemd zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Smith Machine en het Squat Rack die zich beide richten op de spieren in uw benen. Het belangrijkste verschil is dat de Smith Machine betere ondersteuning biedt en hierdoor beter geschikt is voor beginners.

Heeft u meer ervaring met krachttraining thuis? Dan is het Squat Rack het overwegen waard. Meestal is het niet nodig meerdere apparaten die dezelfde spiergroepen trainen te gebruiken. Let u hier dus op bij het bekijken van de verschillende categorieën krachtapparaten op onze website.


Krachttraining en andere fitnessapparatuur

Hoewel krachtapparaten gebruikt kan worden voor cardio, raden we u aan ook eens te kijken naar andere fitnessapparatuur. Zo stelt een loopband of een crosstrainer u nog beter in staat uw uithoudingsvermogen te verbeteren. Op het gebied van krachttraining thuis kunt u juist verder kijken naar losse dumbells, barbells en kettlebells. Deze zijn prima geschikt voor als u al wat meer ervaring hebt op het gebied van fitness.

Advies en meer informatie nodig?

Lijkt krachttraining thuis u wel wat, maar vraagt u zich af welke apparatuur het beste voor u geschikt is? Neemt u dan telefonisch of per e-mail contact met ons op! We staan altijd geheel vrijblijvend voor u klaar met deskundig advies. Ook voor meer informatie over een specifiek product kunt u bij ons terecht. Kijk voor de details op onze contactpagina.


Klantreviews

Betersport scoort een 9.2/10 op basis van 477 recensies bij Feedback Company.