• Voor 21:00 besteld, morgen in huisZowel in Nederland  Nederland-Bezorgen-Betersport als in België  Belgie-Bezorgen-Betersport

  • Klantenservice geopend tot 21:00Bel ons +31 (0)77 - 321 10 75

  • Klanten geven ons een 9,2Meer dan 450 reviews bij de Feedbackcompany

HalterstangenTrainen met een halter (ook wel barbell genoemd), vormt de basis voor vrije haltertraining en is daardoor onmisbaar voor iedere krachtsporter. Door middel van vrije training met halters worden meerdere spieren in het trainingsgebied getraind. Halterstangen worden daardoor gebruikt bij veel populaire oefeningen zoals: squatten, bankdrukken en verschillende rows.

Waar je op moet letten bij het kopen van een halter

Dikte van de Halterstang

Halterstangen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. De dikste stangen van 50mm worden ook wel olympische halterstangen genoemd en worden veelal gebruikt voor intensief- of professioneel gebruik. De dunnere halterstangen van 25mm en 30mm kunnen minder zwaar belast worden en zijn uitermate geschikt voor thuisgebruik.

Lengte van de Halterstang

Op de Betersport website zijn verschillende maten halterstangen zichtbaar. De kortere EZ-Curlstang wordt vaak gebruikt in combinatie met een Preacher Curl Pad om de biceps geïsoleerd te trainen. De langere en rechte halterstangen worden vaak gebruikt als stand-alone. Daarnaast worden de langere halterstangen vaak gebruikt in combinatie met apparaten zoals een halterbank, een trainingsbank of een Squat Rack. Belangrijk is om daarbij op te letten op de binnenmaat van het apparaat.

Materiaal van de halterstang

De meeste halters zijn gemaakt van chroom. Chroom is een sterk element dat niet buigt bij grote aantallen gewichten. Daarnaast bieden de chromen halterstangen een zeer lange levensduur. Om training met chroom halterstangen comfortabeler te maken, worden trainingshandschoenen voor het bankdrukken- en barpads voor het squatten aangeraden.

Halterschijven

De gewichten die aan een halter worden geschoven, worden halterschijven genoemd. Betersport biedt deze halterschijven in verschillende dikte en materialen aan. De dikte van de halterschijven dient overeen te komen met de dikte van de halterstang. Indien u olympische gewichten wilt gebruiken voor een 30mm halterstang is het mogelijk om een olympische adapter te gebruiken.

Halter klemmen

Om veilig te trainen met een halterstang en gewichten is het noodzakelijk om de gewichten te zekeren met halter klemmen. Bij veel 30mm halterstangen wordt een draaisluiting meegeleverd. Om de halters sneller te zekeren kunt u kiezen voor halter klemmen, of in het geval van een olympische halterstang, voor de Olympic Lock Jaw Collars Set.

De ideale halterstang

Een halterstang is kortom voor iedere krachtsporter van groot belang, omdat:

  • Het hele lichaam getraind kan worden met een halterstang
  • Het gewicht op een halterstang eenvoudig kan worden versteld
  • Een halterstang gecombineerd kan worden met vele fitness apparaten
  • Een halterstang compact en eenvoudig op te bergen is
  • Een halterstang gebruikt kan worden voor vrij- en geïsoleerde fitness oefeningen

Barbell

Een lange halterstang wordt ook wel barbell genoemd. Het is eigenlijk de Engelse term voor een halterstang, maar net als dumbbell en kettlebell, wordt de term barbell ook veel gebruikt in Nederland. Als je een barbell wilt kopen, ben je bij Betersport aan het juiste adres. Wij hebben een breed assortiment aan barbells, halterstangen, halterschijven en halter klemmen.

Halters kopen?

Heeft u hulp nodig bij het vinden van de juiste halters voor het bereiken van uw persoonlijke doelstellingen, of zou u graag meer informatie willen over een specifieke halterstang? Neem vrijblijvend contact op met de specialisten van Team Betersport op telefoonnummer +31 (0) 77 321 10 75 of stuur uw vraag naar info@betersport.nl.