• Voor 21:00 besteld, morgen in huisZowel in Nederland  Nederland-Bezorgen-Betersport als in België  Belgie-Bezorgen-Betersport

  • Klantenservice geopend tot 17:30Bel ons +31 (0)77 - 321 10 75

  • Klanten geven ons een 9,2Meer dan 450 reviews bij de Feedbackcompany

Halters en GewichtenHalters en gewichten

Bijbehorend aan het krachtapparatuur zijn de halters en gewichten zelf. Het is verstandig vooraf goed te kijken welk type halters/gewichten het beste bij jouw workout passen. Zo bestaat er een grote diversiteit aan gebruikte materialen en trainingsdoeleinden.

Halterschijven

De halterschijven bestaan uit verschillende materialen, waardoor ze ook verschillende doeleinden hebben. Zo bestaan er halterschijven die gemaakt zijn van kunststof en gevuld zijn met cement. Dit zijn stevige halterschijven, maar hier dient wel voorzichtig mee omgegaan te worden. Verder zijn er nog de gietijzeren halterschijven. Deze hebben een uitstekende duurzaamheid, maar kunnen natuurlijk wel eerder schade aanbrengen aan de omgeving. Dit gebeurd minder als er gebruik wordt gemaakt van halterschijven die met een rubberen laag gecoat zijn.

Als laatste zijn er natuurlijk de bumper plates. Deze professionele schijven kunnen gebruikt worden in combinatie met olympische halterstangen. De naam zegt het zelf ook al, maar deze kun je bij een workout ook laten vallen zonder dat er iets beschadigd.

Let er natuurlijk ook altijd op dat je de juiste diameter halterschijf bij de juiste stang neemt.

Halterstang

Wij leveren halterstangen in diverse diameters. Je kunt kiezen voor de standaard halterstangen van 25 of 30 mm, of de olympische halterstangen van 50 mm. De olympische halterstangen zijn van hoge kwaliteit en zijn professioneel.

Naast de verstelbare barbells leveren wij ook vaste barbells, deze hebben een vast gewicht en hoeft u dus niet meer te wisselen in gewichten.

Dumbbells

Naast de halterstangen en bijbehorende schijven kunt u ook kiezen voor de vaste dumbbells, deze hebben een vast gewicht en zijn niet te verstellen. Een groot voordeel hiervan is dat u snel kunt wisselen tussen verschillende oefeningen door een andere dumbbell te pakken van een ander gewicht. Verder vind je hier ook complete verstelbare dumbbellsets.

Kettlebells

Kettlebells worden veel gebruik in Hoge Intensieve Interval Trainingen (HIIT). Je kunt in een relatief kort tijdsbestek zeer intensief trainen. Door de handige handlebar bovenop de Kettlebell zijn er tal van oefeningen die je hiermee uit kunt voeren.

Sluiters

Om veilig gebruik te maken van gewichten is het van belang dat je de juiste sluiters kiest. Zo zijn er halterstangen met schroefdraad waarbij draaisluiters zitten, dit is altijd een veilige oplossing. Wil je snel wisselen van gewichten kunnen veersluiters uitkomst bieden. Jaws zijn de meest veilige sluiters, deze blijven het beste om de halterstang zitten.

Lichaamsgewichten

Spieren opbouwen kan ook met behulp van lichaamsgewichten. Deze zijn van 0,5 kg t/m 20 kg te krijgen. Een voordeel van lichaamsgewichten is dat ze minder belastend zijn voor je gewrichten.

Accessoires

Hier vind je alles wat je kunt gebruiken tijdens je workout. Denk hierbij aan alle randzaken die je kunnen ondersteunen bij het trainen.

Klantreviews

Betersport scoort een 9.2/10 op basis van 477 recensies bij Feedback Company.