• Voor 19:00 besteld, volgende werkdag in huis Op werkdagen, wanneer items op voorraad zijn.

 • Klantenservice Wij helpen je graag!

 • Over 135.000 tevreden klanten sinds onze opening in 2005

Kettler spinningfietsen
 1. Merk: Kettler
Merk
 1. Schwinn (2)
 2. Spirit (1)
 3. FitBike (5)
 4. Sole (1)
 5. Bowflex (1)
 6. Gymost (1)
 7. Senz Sports (3)
 8. NordicTrack (2)
 9. Wahoo (1)
Klantreviews
Betersport scoort een 10 / 10 op basis van 100 reviews bij Feedback Company
Filters
Kettler spinningfietsen
 1. Merk: Kettler
Merk
 1. Schwinn (2)
 2. Spirit (1)
 3. FitBike (5)
 4. Sole (1)
 5. Bowflex (1)
 6. Gymost (1)
 7. Senz Sports (3)
 8. NordicTrack (2)
 9. Wahoo (1)
Klantreviews
Betersport scoort een 10 / 10 op basis van 100 reviews bij Feedback Company

Kettler spinningfietsen

De Kettler spinningbikes zijn populair onder wielrenners die bij slecht weer thuis aan hun conditie willen werken. De Kettler spinningbike is volkomen veilig om volop te sprinten en is dus ideaal om op een prettige manier uw conditie op peil te houden.


Op dit moment is er helaas bijna geen aanbod van Kettler fitnessapparatuur verkrijgbaar. Uiteraard kijken we graag met je mee en willen we je helpen met het vinden van een passend alternatief.

Bekijk alternatieven.

Klik hier voor de volledige beschrijving
Beschrijving

De Kettler spinningbikes zijn populair onder wielrenners die bij slecht weer thuis aan hun conditie willen werken. De Kettler spinningbike is volkomen veilig om volop te sprinten en is dus ideaal om op een prettige manier uw conditie op peil te houden.


Op dit moment is er helaas bijna geen aanbod van Kettler fitnessapparatuur verkrijgbaar. Uiteraard kijken we graag met je mee en willen we je helpen met het vinden van een passend alternatief.

Bekijk alternatieven.

De afgelopen jaren heeft de speedbike een grote ontwikkeling doorgemaakt. De weerstand instellen op een spinningfiets gebeurt van origine door een viltblokje. Dit blokje duwt op het vliegwiel waardoor de weerstand zwaarder of lichter wordt. Dit vergt wat meer onderhoud omdat het viltblokje na verloop van tijd kan gaan afslijten. De wrijving van het viltblokje op het vliegwiel zul je daarnaast altijd een beetje horen. De laatste ontwikkelingen laten steeds meer spinningfietsen zien waarbij de weerstand door een magneet wordt opgewekt. Dit heeft verschillende voordelen:

 • Geen geluid door de wrijving van het viltblokje
 • Het gewicht van het vliegwiel hoeft niet zo zwaar te zijn. De weerstand wordt namelijk niet alleen door de zwaarte van het wiel maar ook door de kracht van de magneet tot stand gebracht.
 • Een magneet kan ook elektronisch aangestuurd worden, waardoor een spinningbike ineens heel veel meer mogelijkheden biedt.

Welke soorten spinningfietsen zijn er?

Twee soorten magneet weerstand

Een normale magneet kan door middel van een mechanisch systeem verplaatst worden. Komt de magneet dicht bij het vliegwiel, dan is de weerstand zwaar. Het verplaatsen van deze magneet kan handmatig geregeld worden doordat je aan de weerstandknop draait. Het verplaatsen van de magneet kan echter ook elektronisch aangestuurd worden. In dat geval druk je op het display van de spinningbike de weerstandknop “Up” of “Down”.


Twee magneet soorten

Een normale magneet kan dus handmatig of elektronisch verplaats worden richting het vliegwiel. In dit geval verplaatst de magneet zich. Er zijn echter ook “elektromagneten” Dit zijn magneten die door de toevoer van stroom een sterkere aantrekkingskracht krijgen of juist minder. Eigenlijk werkt dit niet anders dan een inductie kookplaat. Deze magneet hoeft zich dus niet richting het vliegwiel te verplaatsen. Zo’n weerstand magneetsysteem wordt EMS (elektronic magnetic system) genoemd.


Spinningfiets of Wattage bike

Wanneer een weerstand elektronisch wordt aangestuurd kan er ineens veel meer. Zo kun en er een pre-set programma (route met verschillende weerstanden) getraind worden. Ook kan het wattage van de training worden weergegeven op het display. Iets waar sportieve fietsers veel waarde aanhechten. Betersport noemt dit soort spinningfietsen, waarbij de wattage getoond kan worden, dan ook een Wattage bike.


Trapsysteem van de spinbike

Ook op dit onderdeel hebben de ontwikkelingen niet stil gestaan de laatste jaren. Van oorsprong moet je blijven doortrappen tijdens de fietsbeweging. Even stoppen met trappen zoals je dat op een gewone fiets gewend bent zit er bij een originele speedbike niet in. Het doel hiervan is dat je moet blijven trappen waardoor je sneller je grenzen verlegd. Je kunt alleen stoppen met trappen door de rem of noodstop in te drukken. Bij de nieuwe generatie bikes wordt er ook veel meer gebruik gemaakt van een vrijloop trapsysteem. Hierbij hoef je dus niet door te blijven trappen. Speedbikes met een magneet weerstandsysteem en een vrijloop lijken daarmee voor meer op een racefiets. Soms zie je daar zelfs ook een racefiets stuur op terug. Zo is er tegenwoordig voor ieder de passende bike verkrijgbaar, als het gaat om spinnen of racen thuis.


Trainen met CycleMasters

Een spinbike combineert krachttraining met training van uithoudingsvermogen. Daarom wordt spinning steeds populairder voor thuisgebruik. Dankzij een unieke exclusieve samenwerking tussen Betersport en CycleMasters (voorheen Club Virtual) ontvang je bij een spinbike een code voor één maand gratis CycleMasters. CycleMasters maakt virtual cycling lessen vanuit de overtuiging dat sporten een belevenis moet zijn en neemt je mee naar bestemmingen over de hele wereld. Het internationale team van top instructeurs creëert een complete online cycling experience. De opzwepende muziek en schitterende routebeelden maken de ultieme beleving compleet. Bedwing de Stelvio, beklim de Mont Ventoux of geniet van de prachtige routes in Italië en Zwitserland. De wereld ligt aan je voeten, iedere dag op elk moment. Join the ride! De code is een tegoed voor een maand CycleMasters lidmaatschap en ontvang je bij bestellingen via de webshop van Betersport.nl, Betersport.be en FocusFitness.nl.


Een spinbike combineert krachttraining met training voor je uithoudingsvermogen. Daarom wordt spinning steeds populairder voor thuisgebruik. Daarnaast kun je ook bij ons terecht voor een crosstrainer, hometrainer, loopband en nog veel meer fitnessapparaten voor thuis.

Tip: Bekijk ook onze fietskleding


Spinning bike kopen?

Wil je meer informatie over een spinningfiets, neem vrijblijvend contact op. Je kunt ons bereiken op 0031 (0)77 321 10 75 of verkoop@betersport.nl. Tevens bieden wij de mogelijkheid direct te chatten met een van onze medewerkers, via de chat-functie.
Spinningfietsen FAQ

Wat is een spinningfiets?

Een spinningfiets is een fitnessapparaat waarbij je een sportieve wielrenhouding aanneemt. Spinningfietsen zijn geschikt om veel tempo te maken en intensief op te training.

Welke spinningfiets is de beste koop?

Wat de beste spinningfiets is, is afhankelijk van hoe vaak je de spinningfiets wilt gebruiken. Voor de beginnende thuissporter adviseren we de FitBike Race 3. Voor de intensieve thuissporter is de Senz Sports S5000 of de FitBike Magnetic Pro een uitstekende spinningfiets. Daarnaast vind je in ons assortiment nog diverse andere spinbikes.

Waar moet je op letten als je een spinningfiets wilt kopen?

Als je van plan bent een spinningfiets te kopen, is het belangrijk om te letten op onder andere de verwachte gebruiksfrequente, het weerstandssysteem, het trapsysteem en de aandrijving. Lees ook deze tips bij aanschaf van een spinningfiets.

Waarom een spinningfiets kopen?

Een spinningfiets is geschikt om intensieve trainingsprogramma's uit te voeren. Door regelmatig een intensieve training te volgen, bereik je sneller je trainingsdoelen zoals conditieverbetering, vetverbranding en het versterken van (been)spieren.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Evolutie van de speedbike

De afgelopen jaren heeft de spinningfiets, ook wel speedbike genoemd, een grote ontwikkeling doorgemaakt. De weerstand instellen op een spinningfiets gebeurt van origine door een viltblokje. Dit blokje duwt op het vliegwiel waardoor de weerstand zwaarder of lichter wordt. Dit vergt wat meer onderhoud omdat het viltblokje na verloop van tijd kan gaan afslijten. De wrijving van het viltblokje op het vliegwiel zal je daarnaast altijd een beetje horen. De spinningfietsen van Kettler zijn bijna allen voorzien van een magnetisch weerstandssysteem. Magnetische weerstandssystemen zijn zowel geruisloos als onderhoudsvrij. De weerstand bij dergelijke weerstandssystemen wordt niet alleen door de zwaarte van het vliegwiel bepaald, maar ook door de kracht van de magneet.

Een magneet kan zowel manueel als elektronisch aangestuurd worden. De weerstand bij manueel verstelbare weerstandssystemen kunnen middels een draaiknop versteld worden. Daarentegen kan de weerstand bij elektronische weerstandssystemen versteld worden aan de hand van de ‘up’ en ‘down’ knoppen op het elektronische display.

Welke Kettler spinningfietsen hebben wij in ons assortiment?

De absolute nummer 1 van onze Kettler spinningfietsen is de Kettler Racer S. Deze spinningbike heeft dankzij de inductie-rem ergometerfuncties. De weerstand is op te bouwen tot 1000 Watt. Dit maakt de Racer S een spinningfiets voor zowel revaliderende fietsers als atleten die hun prestaties willen verbeteren. Daarnaast kun je met de Kettler Racer S gebruikmaken van de geavanceerde trainingssoftware genaamd World Tours. Dankzij World Tours is het mogelijk om indoor en outdoor trainingen na te rijden. Door middel van real-time videobeelden geniet je van de werkelijke omgeving. Tijdens je training zie je al jouw relevante prestaties en polsslag gegevens. Verder is het mogelijk om binnen de online-modus virtuele wedstrijden met anderen gebruikers aan te gaan.

Daarnaast hebben wij nog een aantal andere modellen binnen de Kettler Racer lijn, namelijk de Kettler Racer 1, 3 en 9. Deze modellen verschillen onderling weer in kwaliteit, prijs en gebruikersmogelijkheden. Zo is het weerstandssysteem van de Racer 1 gedreven op vilt remblokjes en zijn de Racer 3 en Racer 9 voorzien van magnetische weerstandssystemen. Daarnaast is de Racer 1 geschikt voor thuis gebruik en de Racer 3 en Racer 9 geschikt voor semi-professioneel gebruik. De Kettler Speed 5 is ten slotte een spinningfiets welke in ongeveer dezelfde prijsklasse als de Racer 3 valt. De Speed 5 beschikt over een weerstandssysteem aangedreven door vilt blokjes waarvan de weerstand manueel versteld dient te worden. Met de aangename rotatie van het 18 kg vliegwiel, de stevige toeclip pedalen, en de uitgebreide rem met noodstop functie, heb je in de Kettler Speed 5 Spinbike een goed hulpmiddel om de weg naar extreme prestaties veilig af te leggen.

De beste Kettler spinningfiets voor mij

Welke spinningfiets van Kettler het beste bij jou past, hangt af van verschillende factoren. Zo is de mate van belastbaarheid belangrijk, dus hoe vaak jij het apparaat wil gaan belasten. De Kettler Racer 1 is geschikt voor thuis gebruik, wat wil zeggen dat het apparaat niet geschikt is voor intensief gebruik. De Kettler Speed 5 is daarentegen wel geschikt voor intensief thuis gebruik, dus het is mogelijk om de spinningfiets meermalig per week of dagelijks te gebruiken. Verder zijn de andere Kettler spinningfietsen allen semiprofessioneel geclassificeerd, dus de Kettler Racer 3, Racer 9 en Racer S.

Als je zwaarder bent dan 130 kg, is het aan te raden om een ander merk spinningfiets uit te zoeken. Alle Kettler spinningfietsen kunnen namelijk met een maximaal lichaamsgewicht van 130 kg belast worden. Verder is het type weerstandssysteem wat jij graag op je spinningfiets wil een belangrijke overweging. De Racer 1 en de Speed 5 zijn voorzien van vilt remblokjes en de andere modellen allen met magnetische weerstandssystem. De magnetische weerstandsystemen zijn net wat luxer, mede doordat het systeem geruisloos en onderhoudsvrij is.

Ten slotte is er ook nog onderscheid te maken tussen de trapsystemen, namelijk vrijloopsystemen en doortrapsystemen. Van oorsprong moet je blijven doortrappen tijdens de fietsbeweging, zodat je moet blijven doortrappen en niet snel opgeeft. Tegenwoordig zijn er echter ook menig spinningbikes verkrijgbaar met zogenaamde vrijloopsystemen. Dit is simpelweg een trapsysteem waarbij je niet hoeft door te trappen, maar waarbij je net als bij een hometrainer niet hoeft door te trappen. De Kettler Speed 5 is de enige spinningbike binnen ons assortiment van het merk Kettler met een doortrapsysteem. De andere modellen hebben allen een vrijloopsysteem. Vraag jezelf dus af wat jou het fijnste lijkt tijdens jou training en neem deze overweging mee in je zoektocht naar de best passende spinningbike voor jou.

Wanneer wil je de bestelling ontvangen?
Een kado van ons, speciaal voor jou!
Verder winkelen Toegevoegd aan je winkelmandje!
Garantie aan huis 1 jaar!

1 jaar garantie aan huis

 • Altijd zeker van de beste service aan huis
 • Geen transport of monteur kosten
 • Alleen vooraf te bestellen

Waarvoor ben je verzekerd

Naast de standaard fabrieksgarantie garantie op je product ben je hiermee voor het onderstaande verzekerd.

  • Je hoeft bij een defect niet zelf het product naar onze werkplaats te sturen. Je hebt dus geen transport kosten.
  • Als een monteur op locatie dient te komen hoef je hiervoor geen voorrijd kosten of uurtarief te betalen.
  • Onderdelen om je product te repareren vallen onder de verzekeren en hoef jij natuurlijk niet te betalen.

Let erop dat de garantie aan huis alleen vooraf af te sluiten is. Voor eenvoudige zaken zullen wij je eerst proberen op afstand proberen te helpen. Mocht dit niet mogelijk zijn dan komen we het defect bij jou thuis oplossen. Dit om ervoor te zorgen dat het probleem zo snel mogelijk verholpen is en jij voor zo snel mogelijk kunt sporten!

Garantie aan huis 2 jaar!

2 jaar garantie aan huis

 • Altijd zeker van de beste service aan huis
 • Geen transport of monteur kosten
 • Alleen vooraf te bestellen

Waarvoor ben je verzekerd

Naast de standaard fabrieksgarantie garantie op je product ben je hiermee voor het onderstaande verzekerd.

 • Je hoeft bij een defect niet zelf het product naar onze werkplaats te sturen. Je hebt dus geen transport kosten.
 • Als een monteur op locatie dient te komen hoef je hiervoor geen voorrijd kosten of uurtarief te betalen.
 • Onderdelen om je product te repareren vallen onder de verzekeren en hoef jij natuurlijk niet te betalen.
 • Let erop dat de garantie aan huis alleen vooraf af te sluiten is. Voor eenvoudige zaken zullen wij je eerst proberen op afstand proberen te helpen. Mocht dit niet mogelijk zijn dan komen we het defect bij jou thuis oplossen. Dit om ervoor te zorgen dat het probleem zo snel mogelijk verholpen is en jij voor zo snel mogelijk kunt sporten!

Garantie aan huis 3 jaar!

3 jaar garantie aan huis

 • Altijd zeker van de beste service aan huis
 • Geen transport of monteur kosten
 • Alleen vooraf te bestellen

Waarvoor ben je verzekerd

Naast de standaard fabrieksgarantie garantie op je product ben je hiermee voor het onderstaande verzekerd.

  • Je hoeft bij een defect niet zelf het product naar onze werkplaats te sturen. Je hebt dus geen transport kosten.
  • Als een monteur op locatie dient te komen hoef je hiervoor geen voorrijd kosten of uurtarief te betalen.
  • Onderdelen om je product te repareren vallen onder de verzekeren en hoef jij natuurlijk niet te betalen.

Let erop dat de garantie aan huis alleen vooraf af te sluiten is. Voor eenvoudige zaken zullen wij je eerst proberen op afstand proberen te helpen. Mocht dit niet mogelijk zijn dan komen we het defect bij jou thuis oplossen. Dit om ervoor te zorgen dat het probleem zo snel mogelijk verholpen is en jij voor zo snel mogelijk kunt sporten!