• Voor 21:00 besteld, morgen in huisZowel in Nederland  Nederland-Bezorgen-Betersport als in België  Belgie-Bezorgen-Betersport

 • Klantenservice geopend tot 17:30Bel ons +31 (0)77 - 321 10 75

 • Klanten geven ons een 9,2Meer dan 450 reviews bij de Feedbackcompany

FitBike Spinningfietsen
Klantreviews

Betersport scoort een 9.2/10 op basis van 477 recensies bij Feedback Company.

FitBike Spinningfietsen

Wanneer je op zoek bent naar een goede spinningfiets voor thuisgebruik, dan zit je goed bij het merk FitBike. Niet alleen vanwege de uitstekende garantievoorwaarden, maar vooral vanwege de prijs/kwaliteit-verhouding en innovatieve features. Dit blijkt onder andere uit de meerdere Kieskeurig Awards voor verschillende modellen. FitBike is hét Nederlandse Fitnessmerk en is exclusief verkrijgbaar bij BeterSport.

 • Welke FitBike spinningfietsen zijn er verkrijgbaar?
 • Wat is magnetische weerstand?
 • Welke spinningbike is het meest geschikt voor mij?
(19 reviews)

Voor 21:00 besteld morgen in huis

 • Gewicht Vliegwiel: 22 kg
 • Aandrijving: V-Belt
 • Gewicht Spinningfiets: 61 kg
€ 524,30 € 749,00
(13 reviews)

Voor 21:00 besteld morgen in huis

 • Gewicht Vliegwiel: 20 kg
 • Aandrijving: V-Belt
 • Gewicht Spinningfiets: 50 kg
€ 436,80 € 624,00
(1 reviews)

Voor 21:00 besteld morgen in huis

 • Gewicht Vliegwiel: 20 kg
 • Aandrijving: V-Belt
 • Gewicht Spinningfiets: 44 kg
€ 349,30 € 499,00
(6 reviews)

Voor 21:00 besteld morgen in huis

 • Gewicht Vliegwiel: 18 kg
 • Aandrijving: Ketting
 • Gewicht Spinningfiets: 40 kg
€ 240,80 € 344,00
(17 reviews)

Nog 2 op voorraad

 • Gewicht Vliegwiel: 22 kg
 • Aandrijving: V-Belt
 • Gewicht Spinningfiets: 49 kg
€ 391,30 € 559,00

Welke FitBike spinningfietsen zijn er verkrijgbaar bij BeterSport?

Binnen het aanbod van FitBike zijn 5 verschillende spinfietsen te vinden: de FitBike Race 3, FitBike Race 8, FitBike Race Magnetic Basic, FitBike Race Magnetic Home en FitBike Race Magnetic Pro. Deze 5 spinningfietsen zijn grofweg te verdelen in twee categorieën, namelijk met magnetische weerstand of met vilt remblokje. Het verschil tussen deze twee typen weerstand wordt hieronder uitgelegd.

Alle spinfietsen van FitBike maken gebuik van een doortrapsysteem. In tegenstelling tot een gewone fiets of een hometrainer kun je niet even stoppen met trappen om bijvoorbeeld uit te rusten. Het doel hiervan is dat je blijft trappen en daardoor je grenzen gaat verleggen. Stoppen kan alleen door snelheid af te bouwen of door aan de rem te trekken.

De spinningfietsen van Fitbike zijn uitgerust met een vliegwiel van 18, 20 tot 22kg zwaar. En door het weerstandsysteem, met rem, is de intensiteit van de spinningfiets uiterst precies te stellen. Je hebt de mogelijkheid om met lage weerstand enorm hoge trapfrequenties te halen of door de weerstand hoog te zetten een zware alpen tour te simuleren.

Type weerstand

Van oorsprong heeft de spinningbike een weerstand die wordt ingesteld door middel van een viltblokje. Dit viltblokje duwt op het vliegwiel, waardoor de weerstand tijdens het fietsen zwaarder of lichter wordt. Na (langdurig) intensief gebruik zal dit viltblokje gaan slijten en moet dit blokje vervangen worden. De FitBike Race 3 en FitBike Race 8 zijn voorzien van zo’n viltblokje.

Om te het onderhoud te reduceren of zelf weg te nemen, is de spinningfiets de laatste jaren sterk ontwikkeld. Dit heeft geleid tot de huidige generatie spinbikes die werken met een magnetisch weerstandssysteem. Het verschil is de manier waarop de weerstand geregeld wordt. In tegenstelling tot de ‘gewone’ spinfietsen is hier geen viltblokje meer aanwezig, maar een magneet. Hoe dichter de magneet bij het vliegwiel komt, hoe sterker de magneet wordt aangetrokken en hoe zwaarder het trappen daardoor is. Het grote voordeel is dat er bij deze spinfietsen geen sprake is van slijtage van het viltblokje en daardoor geen onderhoud vergt. Bovendien zijn spinfietsen met magnetische weerstand fluisterstil doordat je geen wrijving van het viltblokje meer hoort. Binnen het assortiment van FitBike wordt de ‘Magnetic’-serie middels magnetische weerstand geregeld.


Beste FitBike spinningfiets

Welke spinningbike het beste bij jou past, hangt af van je trainingsdoelen en -intensiteit. Wil je graag een vilt remsysteem, dan heb je binnen FitBike keuze uit de Race 3 en Race 8. Daarbij de Race 3 een instapmodel voor gemiddeld thuisgebruik. Let erop dat deze spinbike een eigen gewicht heeft van 40 kg, hierdoor staat deze iets minder stevig dan de Race 8 met een gewicht van 49 kg. Bovendien is de Race 3 belastbaar tot maximaal 120 kg, terwijl de Race 8 belastbaar is tot 135 kg. Dit verschil ik kwaliteit zie je ook terug in de prijs.

Voor wie mee wil gaan met de tijd en weinig onderhoud wil plegen, is de Magnetic-serie meer dan geschikt. Ook binnen deze modellen vind je verschillen op het gebied van gebruik. De Magnetic Basic is geschikt voor thuisgebruik, terwijl de Magnetic Pro zeer intensief gebruikt kan worden. De Magnetic Pro wordt zelfs door sportscholen gebruikt voor spinninglessen. Met een eigen gewicht van 61 kg is deze spin bikedagelijks intensief te gebruiken en te belasten tot maar liefst 150 kg. Bovendien is de Magnetic Pro voorzien van SPD-pedalen, waar je met je spinningschoenen eenvoudig in vast kunt klikken. Net als bij de Magnetic Home zijn zowel het stuur als het zadel bij deze spinfiets horizontaal en verticaal te verstellen. Alle magentic-fietsen worden aangedreven met een V-belt, waardoor deze fluisterstil zijn en je tot in de laatste uurtjes door kunt gaan met de spintraining.
Alle spinfietsen van FitBike zijn wat betreft hun kwaliteit de prijs meer dan waard!