Producten vergelijken
x

Selecter een volgend product om toe te voegen aan uw vergelijking.

 
0

€ 0,00 - Bekijk inhoud

 
0

€ 0,00 - Bekijk inhoud

De nr.1 Fitnessspecialist
Twinkle Top 100 – 2016

Bel ons +31 (0) 773211075
500 BEZOEKER(S) ONLINE
Betaal achteraf met Afterpay
Zaterdag open!
Voor 16:00 besteld, morgen in huis*

Recumbent Bike

De Recumbent bike, ook wel ligfiets genoemd, is op veel gebieden te vergelijken met een hometrainer. Door middel van je onderlichaam laat je de trappers in een ronde beweging op en neer gaan. De houding die je op deze Recumbent bikes aanneemt, is echter anders dan de houding op een hometrainer. Recumbent bikes maken gebruik van een lendensteun om bij training de spieren en gewrichten in je rug te ontlasten. Bijkomend voordeel is de lage instap waarvan veel Recumbent bikes gebruik maken.


De voordelen van een Recumbent bike:

  • Comfortabele en eenvoudige training;
  • Ontlasting van gewrichten en spieren;
  • Lage instap;
  • Ideaal voor revalidatie doeleinden, minder valide sporters en sporters op leeftijd;

 


Bij aankoop van een Recumbent bike is het belangrijk om een aantal specificaties goed in de gaten te houden. Het vliegwiel swingmassa, het weerstandsysteem en het totale gewicht van het apparaat zijn belangrijke specificaties om rekening mee te houden bij de keuze uit verschillende Recumbent bikes op de Betersport website.

 

Vliegwiel swingmassa

Het vliegwiel is een van de belangrijkste onderdelen van een Recumbent bike. Niet alleen zorgt dit vliegwiel ervoor dat u de pedalen rond kunt trappen, ook wordt er via dit vliegwiel in veel gevallen bepaalt hoeveel weerstand de hometrainer geeft en hoe soepel de beweging verloopt. De zwaarte van het vliegwiel is van groot belang bij de soepelheid van de trapbeweging. Een zwaarder vliegwiel zorgt namelijk voor meer contragewicht in de neerwaartse beweging, waardoor u een mooie ronde beweging kunt maken.


Type weerstandsysteem

De weerstand van een Recumbent bike kan worden geregeld door middel van een magneet of door een elektromagneet. Indien de weerstand wordt bepaald door een magneet, zal deze weerstand worden verhoogd naar mate de magneet dichter naar het vliegwiel komt. Een elektromagnetische weerstand bepaalt de weerstand door middel van het pakken van meer of minder stroom.


Hierdoor zijn elektromagnetische weerstandsystemen veel nauwkeuriger in te stellen en zijn de gegeven waardes nauwkeuriger. Nadeel van deze elektromagnetische systemen is dat deze vaak prijziger zijn.

 

Het instellen van de weerstand

Indien je wilt gaan trainen op een Recumbent bike is het handig om te kiezen voor een apparaat dat de weerstand automatisch aan kan passen. Bij een manueel in te stellen weerstandsysteem (met een draaiknop) dien je de training iedere keer te onderbreken als je de weerstand wilt verhogen of verlagen. Indien je de weerstand vooraf kunt instellen door middel van een trainingsprogramma, kun je met een doel en zonder onderbrekingen trainen.


Stabiliteit

Recumbent bikes zijn over het algemeen stabieler in gebruik dan hometrainers, doordat het lichaamsgewicht over een groter draagvlak wordt verdeeld. Toch is het van belang om het totale gewicht van een Recumbent bike te bekijken. Bij een groter totaal gewicht is de Recumbent bike stabieler in gebruik.

 

11 artikel(en)

11 artikel(en)