Producten vergelijken
x

Selecter een volgend product om toe te voegen aan uw vergelijking.

 
0

€ 0,00 - Bekijk inhoud

 
0

€ 0,00 - Bekijk inhoud

De nr.1 Fitnessspecialist
Twinkle Top 100 – 2016

Bel ons +31 (0) 773211075
500 BEZOEKER(S) ONLINE
Betaal achteraf met Afterpay
Zaterdag open!
Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
Hometrainer
Hometrainer

Hometrainer

De hometrainer is al decennialang het go-to apparaat om calorieën te verbranden en kilo’s te verliezen. Ook werken aan jouw conditie is geen probleem voor jouw eigen hometrainer. Zo train je met de hometrainer meerdere spiergroepen en verbetert je conditie hiermee. Omdat de hometrainer gewoon bij je thuis staat, heb je altijd droog weer en een fijne temperatuur om te trainen. Zo kun je dus ook jouw eigen tempo, niveau en trainingsdoel bepalen. Bij Betersport koop je eenvoudig online jouw hometrainer. Vandaag voor 21.00 uur bestelt, morgen in huis!

 

Waarop te letten bij het kopen van een hometrainer?

Het is een mooie investering die zorgt dat je fit en gezond door de jaren gaat. Echter zijn er wel wat puntjes waar je op dient te letten bij het kopen van een hometrainer. Het gewicht van het vliegwiel bepaalt de mate van weerstand. Hoe zwaarder het wiel, des te zwaarder kun je de training maken. Echter is een zwaar wiel niet voor iedereen weggelegd. Ook bepaalt dit deels het gewicht van de hometrainer. Heb je een zware hometrainer, dan zal deze stabieler zijn bij intensief gebruik. Heb je een vaste plek voor jouw hometrainer of wil je hem in een kast opbergen? Dan is het handig om te kijken of de trainer te verplaatsten valt. Vaak zitten er onder de voor- of achterzijde wieltjes die het verplaatsen makkelijker maken. Ook is het hierbij slim om te kijken of hij waterpas te stellen is. Een hometrainer kan vrij intensief gebruikt worden en is stabieler wanneer deze waterpas gesteld kan worden. Ook niet onbelangrijk is het verstellen van het stuur en zadel. Elke goede hometrainer biedt wel een mogelijkheid om deze te verstellen op uw lengte of voorkeur.

 

Hometrainer fiets weerstand

Jouw hometrainer bevat een vliegwiel. Dit vliegwiel is gemaakt om weerstand op te wekken. Er zijn vele gewichten, maar als regel mag je aanhouden dat 10 kilo een gemiddeld gewicht is. Een zwaarder gewicht heeft wel als voordeel dat jouw beweging een stuk natuurlijker is. Dit zorgt voor een fijne en soepele trapbeweging. Ook kun je met een zwaarder vliegwiel een grotere weerstand behalen, wat ervoor zorgt dat jouw trainingen zwaarder worden. Deze weerstanden zijn dan weer te regelen in de trainingscomputer. Wil je exact jouw trainingsweerstand instellen? Denk dan eens aan een ergometer hometrainer. Deze zijn uitgerust met een EMS (elektronisch weerstandsysteem). Deze regelt de weerstand van een elektromagneet door meer of minder stroom te sturen. Zo wordt de weerstand traploos geregeld. Deze variant wordt vaak gebruikt voor medische doeleinden vanwege de hoge instelbaarheid.

 

De beste hometrainer heeft een computer

Bij Betersport zijn alle hometrainers uitgerust met een computer. Deze zorgt onder andere voor uw weerstand. Verder kun je er belangrijke trainingsgegevens op aflezen. Gegevens zoals de trainingstijd, afstand, verbrande calorieën en hartslag. Natuurlijk is deze laatste afhankelijk van de aanwezigheid van hartslagmeters op de hometrainer. Anderzijds zijn er ook hometrainers die de optie bieden om te communiceren met een hartslagmeter. Zo kun je de training perfect afstellen. De uitgebreide computers geven ook nog het aantal rotaties per minuut weer en het getrainde wattage weer.

 

Instelbaarheid van jouw hometrainer

Zoals aangegeven is het verstellen van het zadel en stuur erg belangrijk. Wanneer jouw trainer verkeerd staat afgesteld, kan dit voor blessures zorgen. Daarom dient het zadel in hoogte verstelbaar te zijn. Echter zijn er ook modellen waarbij het zadel horizontaal te verstellen is. Tevens kan ook het stuur verstelbaar zijn. Dit zorgt ervoor dat je rechter op of juist meer liggend op het stuur kan fietsen. Dit is per persoon afhankelijk. Het is dus een aanrader als je meer dan een persoon op de hometrainer laat trainen.

 

iPlus hometrainers

Hometrainers met de iPlus functionaliteit zijn te koppelen aan een tablet of smartphone. Deze modellen zijn snel te herkennen aan de naam iPlus in de naamgeving. Doormiddel van deze app kun je programma’s gebruiken welke het bijvoorbeeld mogelijk maken om een rondje door Sydney Harbour te fietsen, of even door het New Yorkse Central Park. De app stelt het weerstandsniveau in. Dus als je bergop moet, wordt het zwaarder. Dit zorgt voor een levensechte ervaring.

 

Hometrainer kopen bij Betersport.nl

Je vindt de slogans natuurlijk overal op internet; Hometrainer te koop of zoek jeeen goedkope hometrainer? Vaak zijn deze tweedehands en hebben dus al de enige kilometers erop zitten. Gebruik zorgt natuurlijk voor slijtage, welke weer zorgt voor een minder fijne ervaring. Bij Betersport bieden wij van verschillende merken hometrainers. Een greep uit de belangrijkste merken zijn FitBike, Kettler en Sole. Heb je toch nog hulp nodig om de juiste hometrainer te vinden die bij je past? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Heb je een snelle vraag? Stel deze dan rechtsonder in de chat. Zo heb je snel antwoord en kun je snel beginnen met fietsen!

31 artikel(en)

 • (9.4)
  Fit Bike Ride 3 Limited Black Edition - Hometrainer - compleet - wwww.betersport.nl

  Hometrainer - FitBike Ride 3

  • ✓ Vliegwiel roterende massa: 15 kg
  • ✓ Maximale Lichaamslente: 190 cm
  • ✓ Max. belastbaar gewicht: 135 kg

  van € 311,50

  voor

  Speciale prijs: € 249,20

  Meer Info Vergelijk
 • (9.9)
  Beste koop
  Hometrainer Ride 5 FitBike

  Hometrainer - FitBike Ride 5

  • ✓ Vliegwiel roterende massa: 20 kg
  • ✓ Maximale Lichaamslengte: 195 cm
  • ✓ Max. belastbaar gewicht: 150 kg

  van € 374,00

  voor

  Speciale prijs: € 299,20

  Meer Info Vergelijk
 • (10)
  Hometrainer - FitBike Ride 5 HRC

  Hometrainer - FitBike Ride 5 HRC

  • ✓ Vliegwiel roterende massa: 20 kg
  • ✓ Maximale Lichaamslente: 195 cm
  • ✓ Max. belastbaar gewicht: 150 kg

  van € 425,60

  voor

  Speciale prijs: € 319,20

  Meer Info Vergelijk

Betersport A-merken Korting

 • (10)
  Professioneel
  endurance_b5u_hometrainer_betersport

  Hometrainer - Endurance B5U

  • ✓ Vliegwiel roterende massa: 22 kg
  • ✓ Maximale Lichaamslente: 200 cm
  • ✓ Max. belastbaar gewicht: 150 kg
  € 2.795,00
  Meer Info Vergelijk

31 artikel(en)