• Voor 16:00 besteld morgen in huis*of kies een afleverdatum

  • Klantenservice geopend tot 17:30U kunt ons bellen op 077 - 321 10 75

  • In 2016 de grootste fitness webshop!Onderzoek door de Twinkle Top 100

FitBike Spinningfiets

FitBike SpinningfietsFitbike is een gerenommeerd fitnessmerk, gespecialiseerd in spinningfietsen op het gebied van thuisgebruik. Het Nederlandse merk staat al jaren bekend om de prijs kwaliteit verhouding en is dan ook niet weg te denken bij vele gezinnen in Nederland en België.


De spinningfiets, ook wel spin fiets of indoor cycle genoemd, lijkt op een hometrainer. Er zijn echter een aantal verschillen. Spinningfietsen zijn doortrappers. Dat wil zeggen dat u moet blijven doortrappen tijdens de fietsbeweging. Daardoor komt u eerder op een hoog trainingsniveau. Een ander groot verschil is dat een spinningfiets is gemaakt om op de pedalen te gaan staan. Dus ideaal voor mensen die aan mountainbiken of wielrennen doen. Fietsen op een spinningsfiets word ook wel spinnen genoemd en is vooral erg populair door de lessen in sportscholen. Hoewel deze sportschoollessen tegenwoordig veel worden vervangen door gratis online lessen op de tablet of smart tv.  Een spinningfiets combineert krachttraining met training van uw uithoudingsvermogen. Spinningsfietsen zijn apparaten die aldoor verbeterd worden omdat ook wielrenners ze gebruiken als voorbereiding op wedstrijden.

Ergonomisch ontworpen

De Fitbike spinningfietsen zijn met enkele simpele handelingen zo in te stellen dat ze geschikt zijn voor iedereen. Het zadel is zowel horizontaal als verticaal te verstellen. Hierdoor zijn ze in een handomdraai in te stellen naar eigen lichaamslengte. Door de stelpootjes kunt u ook op een scheven vloer ervoor zorgen dat de spinningfiets altijd waterpas staat.


Aandrijving

Fitbike heeft twee modellen met een kettingaandrijving en een model met hutchinson poly v-belt. Beide goede aandrijvingen met voor en nadelen. De ketting kan ontzetten veel kracht opvangen zonder ooit door te slippen, maar dient wel net als een fietsenketting onderhouden te worden. De poly v-belt heeft als eerste het voordeel dat deze fluisterstil is. Een tweede voordeel is de levensduur en het onderhoud. Een v-belt heeft een enorm lange levensduur en is hierdoor geschikt voor intensief gebruik. En doordat u er nagenoeg geen onderhoud aan hoeft te plegen kunt u zorgeloos blijven trainen.


Vliegwiel

 De spinningfietsen van Fitbike zijn uitgerust met een vliegwiel van 18, 20 tot 22kg zwaar. En door het weerstandsysteem, met rem, is de intensiteit van de spinningfiets uiterst precies te stellen. U heeft de mogelijkheid om met lage weerstand enorm hoge trapfrequenties te halen of door de weerstand hoog te zetten een zware alpen tour te simuleren. Deze rem functioneert eveneens als noodstop om het doortrappen te beëindigen.


Stuurfitbike spinningfiets trainingscomputer

Alle spinningfietsen zijn voorzien van een soft grip stuur. Dit stuur geeft een prettige maar vooral stevige grip. De bijgeleverde fietscomputers geven uw prestaties duidelijk weer in de vorm van snelheid, tijd, afstand, hartslag en verbrande calorieën.


Pedalen

De spinningfiets wordt standaard geleverd met hoogwaardige pedalen en is voorzien van ‘toe clips’. Met deze pedalen kunt u naar eigen wens uw voeten vast zetten op de pedalen. Dit geeft u de mogelijkheid om nog meer kracht te zetten. Het is ook mogelijk uw eigen clickpedalen te monteren van bijvoorbeeld Loop of SPD.

 

Gedegen advies?

                        

Betersport is de eigenaar van de merken Fitbike en Focus Fitness. Mede hierdoor weten wij alle in’s en out’s over Fitbike en kunnen wij u van gedegen advies voorzien. Daarnaast beschikken wij over een deskundige klantenservice en technische dienst. Mocht u vragen hebben dan kunt u ons zes dagen in de week bereiken via telefoon 0031 (0)77 321 10 75, mail: info@betersport.nl of via de chat op onze website.