• Voor 21:00 besteld, morgen in huisZowel in Nederland  Nederland-Bezorgen-Betersport als in België  Belgie-Bezorgen-Betersport

 • Klantenservice geopend tot 21:00Bel ons +31 (0)77 - 321 10 75

 • Klanten geven ons een 9,2Meer dan 450 reviews bij de Feedbackcompany

Fitbike Hometrainers

Fitbike is een gerenommeerd fitnessmerk, gespecialiseerd in hometrainers op het gebied van thuisgebruik. Het Nederlandse merk staat al jaren bekend om de prijs kwaliteit verhouding en is dan ook niet weg te denken bij vele gezinnen in Nederland en België.

 

Met een hometrainer traint u voornamelijk het onderste gedeelte van uw lichaam. De bovenbenen en kuiten zijn de hoofdspiergroepen. Daarnaast ondersteunen de hamstrings de spiergroepen tijdens het bewegen. Een groot voordeel van trainen met een hometrainer is dat u geheel blessure vrij traint. Of u nu wilt revalideren, in beweging wilt blijven of fanatiek gebruikt maakt van de Fitbike hometrainers uw gewrichten worden geheel ontlast.

 

Bij aanschaf van een Hometrainer is het van belang dat u rekening houdt met een aantal punten.

 • Zwaarte vliegwiel;
 • Intensiteit van gebruik;
 • Maximaal belastbaar gewicht;
 • Stabiliteit;
 • Verstelbaar zadel en stuur.

 

Bepaling van hoogte

Hierboven is uitgelegd op welke punten u moet letten bij aanschaf van een hometrainer. Daarnaast is het ook van belang dat u een hometrainer kiest die bij uw lichaamslengte past. Als u op de fiets zit dient één been in een hoek van 90 graden te staan. Het anderen been dient gestrekt te zijn met een lichte buiging in het kniegewricht. Ook biedt Fitbike hometrainers aan voor mensen met een blessure of die slecht ter been zijn. Deze hometrainers hebben een lagere instap. Mede hierdoor kunt u gemakkelijker op de fiets komen.

 

Trainingsprogramma’s

Fitbike staat bekend om de vele trainingsmogelijkheden. Vele van de elektronisch aangestuurde hometrainers zijn uitgerust met voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. De programma’s zorgen er voor dat u een houvast heeft om uw persoonlijke doelstellingen te behalen. Een kleine greep uit de vele trainingsmogelijkheden vindt u hieronder.

 • Helling; 
 • Vet verbranding;
 • Interval;
 • Cardio;
 • Manueel; 
 • persoonlijke programma’s.

 

Buiten de vele mogelijke trainingsprogramma’s zijn Fitbike hometrainers ook uitgerust met hartslag trainingsprogramma’s. Het programma regelt geheel automatisch de weerstand en zorgt er voor dat u binnen een grens van de door u ingevoerde hartslag blijft.De Fitbike’s zijn uitgerust met geïntegreerde hartslagsensoren. Met deze sensoren krijgt u een indicatie van uw hartslag. Gaat u trainen met een hartslagprogramma dan raden wij u aan om een borstband aan te schaffen. Een borstband geeft een nauwkeurige hartslag door. Verder heeft een borstband als voordeel dat u niet continu de sensoren hoeft vast te houden.

 

FitBike iPlus

FitBike iPlus

Sommige Fitbike hometrainers zijn iPlus modellen. Een iPlus model houdt in dat u een Bluetooth module op uw hometrainer heeft. Met deze module kunt u verbinding maken met uw tablet of smartphone. Via deze weg en een gratis applicatie die te downloaden is heeft u tal van extra trainingsmogelijkheden.

 

Naast de vele extra mogelijkheden kunt u via de gratis applicatie op een leuke en interactieve manier trainen. Zo kunt u een trainingsroute over heel de wereld uitstippelen. Stel u maar een voor dat u een rondje door uw eigen wijk fietst. Via de tablet ziet u dan fotobeelden van de omgeving. Naast de beelden past de hometrainer de weerstand geheel aan de omgeving aan. Dus mocht u een helling of berg op fietsen dan zult u merken dat de weerstand verzwaard wordt.

 

Gedegen advies?

Betersport is de eigenaar van de merken Fitbike en Focus Fitness. Mede hierdoor weten wij alle in’s en out’s over Fitbike en kunnen wij u van gedegen advies voorzien. Daarnaast beschikken wij over een deskundige klantenservice en technische dienst. Mocht u vragen hebben dan kunt u ons zes dagen in de week bereiken via telefoon 0031 (0)77 321 10 75, mail: info@betersport.nl of via de chat op onze website.