• Voor 21:00 besteld, morgen in huisZowel in Nederland  Nederland-Bezorgen-Betersport als in België  Belgie-Bezorgen-Betersport

  • Klantenservice geopend tot 21:00Bel ons +31 (0)77 - 321 10 75

  • Klanten geven ons een 9,2Meer dan 450 reviews bij de Feedbackcompany

Evo Cardio Crosstrainer

Evo Cardio El600

De populairste fitnessapparaten zijn de loopband en de crosstrainer. De verschillen tussen deze twee apparaten spreken in het voordeel van de crosstrainer. De workout van een crosstrainer traint uw gehele lichaam traint; uw rug, schouders armen, billen en dijen zijn hier een goed voorbeeld van. Doordat u uw gehele lichaam kunt trainen met een crosstrainer worden er veel calorieën verbrandt en daardoor raakt u sneller lichaamsvet kwijt! Een paar keer per week thuis trainen is genoeg om de vetverbranding van het lichaam te verhogen en uw algehele conditie te verbeteren.

                               

Stelt u zichzelf voor op een loopband, bij iedere pas komen u benen met een redelijke kracht op het loopoppervlak terecht, zoals u kunt begrijpen belast dit uw kniegewrichten. Een crosstrainer daarentegen kent een elliptische beweging, uw voet blijft gedurende de hele training in het pedaal en draait rondjes waardoor uw knieën veel minder belast worden. Dit heeft natuurlijk als extra bijkomend voordeel dat een crosstrainer minimaal lawaai maakt tijdens het gebruik en is dus perfect te gebruiken op een etage of in een appartement. Uw onderburen zullen geen last van u hebben.

 

Maar afgezonderd van de beweging, wat een goede crosstrainer voor de een is en misschien niet de juiste crosstrainer voor de ander.  De een wilt graag een voorwiel aangedreven, de ander een achterwiel aangedreven of misschien wel een verstelbare hellingshoek. Maar daar houdt het natuurlijk niet bij op, je hebt crosstrainers voor thuis gebruik, semiprofessionele crosstrainers maar ook crosstrainers die je kunt gebruiken in een sportschool. De evo cardio crosstrainers kun je het best classificeren als semiprofessioneel. Met andere woorden u kunt hier makkelijk met meerdere personen per dag meerdere dagen per week op trainen. Dus ideaal voor de fanatieke sporter of de personel trainer.

 

Hellingshoek Evo Cardio

Evo cardio staat voor:

Het zijn machines welke je het best kunt omschrijven als “geen poespas” rechttoe rechtaan machines. Geen technische snufjes maar degelijke machines, machines met duidelijke software, displays zware vliegwielen en 

 degelijke lagers. Het zware vliegwiel zorgt voor een vloeiende natuurlijke beweging. Maar naast alleen het gewicht van het vliegwiel heeft Evo Cardio onderzoek gedaan naar de verhouding tussen vliegwiel gewicht, schijfdiameters, bandlengte, riemspanning, voetpedaal en staplengte om de perfecte elliptische beweging te creëren.  Ook beschikken deze apparaten over een geïntegreerde afkoelingsventilator. En een houder voor uw tablet.  Een machine voor de sporter de doorzetter, de atleet.

Specificaties Evo Cardio Crosstrainers

Een soepele lengtepas, 10 duidelijke programma’s 16 weerstanden, dubbele kogellagers, een lengtepas van 60 cm, Hartslag programma met borstband en een wattage programma gestuurd tot 400 watt, met andere woorden een dijk van een crosstrainer. Dit geldt zowel voor de Evo Cardio EL500 en EL600 beide met levenslange garantie op frame en laswerk. De reden voor deze hoge garanties is dat Evo Cardio al meer dan 30 jaar ervaring heeft in de fitness industrie. Al die ervaring geeft hen een beter begrip wat er gebeurt met fitness producten, niet alleen na twee of vijf jaar, maar tien tot vijftien jaar. Zij combineren de hoogste kwaliteit onderdelen met jarenlange ervaring en monteren ze in de eigen ISO 9001 fabrieken. Standard 9001 is een kwaliteit management systeem dat ervoor zorgt dat de fabriek kwaliteitsproducten levert.

 

De instelbare helling, automatisch (EL600) of handmatig (EL500), verandert de hoek van de elliptische baan en intensiveert de heup beweging. Hierdoor kunt u van training veranderen om de diverse onderste ledematen van uw lichaam te trainen.