Producten vergelijken
x

Selecter een volgend product om toe te voegen aan uw vergelijking.

 
0

€ 0,00 - Bekijk inhoud

 
0

€ 0,00 - Bekijk inhoud

De nr.1 Fitnessspecialist
Twinkle Top 100 – 2016

Bel ons +31 (0) 773211075
500 BEZOEKER(S) ONLINE
Betaal achteraf met Afterpay
Zaterdag open!
Voor 16:00 besteld, morgen in huis*

Power Bands

Een Powerband is een fitness elastiek waarmee tal van verschillende oefeningen mogelijk zijn. Dit komt mede doordat elke spiergroep via een powerband te trainen is. Door de verschillende weerstandniveaus is het mogelijk de gewenste intensiteit aan te passen aan de oefening.

 

Voordelen 

Een groot voordeel van trainen met een powerband is dat ze een stuk minder ruimte nodig hebben dan vele apparaten. Daarnaast train je met o.a. je eigen lichaamsgewicht op een intensieve en effectieve manier.

 

Oefeningen  

Trainen met elastieken zijn in vele varianten uit te voeren. Zo kun je staande, zittende en liggende oefeningen uitvoeren om de nadruk op de specifieke spiergroepen te leggen.

 

Te combineren

Als je de nadruk meer wilt leggen op je coördinatievermogen dan is het mogelijk de power bands uit te breiden met een Gym Ball. Ook worden power bands vaak gebruikt in combinatie met een barbell en gewichten. Zo moet je denken aan de Squat waarbij de power bands bij de opwaartse beweging extra weerstand zal bieden.  

 

Naast extra weerstand kunnen power bands ook gebruikt worden als hulpmiddel. Zo kun je tijden het uitvoeren van een pull up de opwaartse beweging extra ondersteuning geven door met je knie in de powerband te gaan zitten Dit is perfect om de techniek onder de knie te krijgen. 

3 artikel(en)

3 artikel(en)