Producten vergelijken
x

Selecter een volgend product om toe te voegen aan uw vergelijking.

 
0

€ 0,00 - Bekijk inhoud

 
0

€ 0,00 - Bekijk inhoud

De nr.1 Fitnessspecialist
Twinkle Top 100 – 2016

Bel ons +31 (0) 773211075
500 BEZOEKER(S) ONLINE
Betaal achteraf met Afterpay
Zaterdag open!
Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
Medicine ball

Medicine ball

Een medicine ball is een effectief hulpmiddel voor fitnessoefeningen of revalidatiedoeleinden. Dit type fitnessbal heeft doorgaans een diameter van tussen de 30 en 35 centimeter en is gevuld met lucht, haar of kurk. Afhankelijk van de soort oefeningen die u doet, kiest u voor een medicine ball van 1 tot 5 kilogram. Voor professionele of semi-professionele doeleinden zijn er ook zwaardere medicine ballen met afwijkende maten beschikbaar. Wilt u kunnen afwisselen of de intensiteit van uw oefeningen tussentijds opvoeren? Dan is een set met meerdere medicine ballen de ideale oplossing voor een complete work-out.

 

Voordelen medicine ball

-          Train veel spieren tegelijkertijd voor een effectievere work-out;

-          Vergroot trainingsmogelijkheden in combinatie met andere fitnessapparatuur;

-          Neemt weinig ruimte in beslag;

  

Ruimtebesparende thuistraining

Voor een totale thuistraining, zonder dat u grote fitnessapparatuur hoeft aan te schaffen die veel ruimte inneemt, zijn medicine ballen een goede optie. Er bestaan talloze effectieve oefeningen waarbij u slechts een medicine ball in huis hoeft te hebben. Door te variëren tussen staande, liggende en zittende oefeningen bent u in staat om werkelijk alle spiergroepen te trainen. Een voorbeeld van een staande oefening met een medicine ball is de squat op één been. Hierbij houdt u de bal met twee handen vast voor uw borst terwijl u met het ene been door uw knie zakt en het andere been naar voren strekt. Een zittende oefening is bijvoorbeeld de draai crunch waarbij u zittend met uw voeten van de grond de bal afwisselend naar rechts en links van uw lichaam brengt. Een effectieve liggende oefening is de toe touch waarbij u met uw benen omhoog ligt terwijl u meerdere malen uw tenen probeert aan te raken met de medicine ball.

 

Intensiveer uw bestaande workouts

Een medicine ball kan ook gebruikt worden bij bestaande oefeningen die u reeds in uw trainingsschema heeft opgenomen. Door een medicine ball te gebruiken bij bestaande work-outs intensiveert u de oefeningen en vergroot u het resultaat. Klem bijvoorbeeld een medicine ball tussen uw voeten met uw benen omhoog tijdens uw buikspieroefeningen op een fitnessbank of yogamatje. U traint nu niet alleen uw buikspieren, maar ook uw binnenste beenspieren alsmede uw evenwicht. Als u gewend bent om regelmatig push ups te doen, dan is een medicine ball een interessante toevoeging op uw training. Plaats de medicine ball onder één arm en voer de eerste push-up uit. Plaats de bal vervolgens onder de andere arm en doe de volgende push-up. Voor een zeer intensieve push-up sessie gebruikt u vier medicine ballen. U plaatst de ballen onder beide voeten en beide handen. Voer de push-ups uit terwijl u uw lichaam in evenwicht probeert te houden.

 

Medicine ball kopen?

Wil je een medicine ball kopen? Of bent u op zoek naar informatie over welke medicine ball geschikt is voor uw training of revalidatie? Dan kunt u te allen tijde contact opnemen met de specialisten van Team Betersport via het telefoonnummer +31 (0) 77 321 10 75 of het e-mailadres info@betersport.nl.

7 artikel(en)

7 artikel(en)