Producten vergelijken
x

Selecter een volgend product om toe te voegen aan uw vergelijking.

 
0

€ 0,00 - Bekijk inhoud

 
0

€ 0,00 - Bekijk inhoud

De nr.1 Fitnessspecialist
Twinkle Top 100 – 2016

Bel ons +31 (0) 773211075
500 BEZOEKER(S) ONLINE
Betaal achteraf met Afterpay
Zaterdag open!
Voor 16:00 besteld, morgen in huis*

Conditioning

Strenght en Conditioning staan samen voor kracht en uithoudingsvermogen. Het is simpelweg een begrip waar CrossFit in zijn geheel voor staat. Namelijk, het vergroten van jouw kracht en uithoudingsvermogen door middel van zware, intensieve oefeningen met veel repetitions (herhalingen).

 

Een uitgebreidere benaming voor conditioning is metabolic conditioning. Metabolic is in deze vorm simpelweg de afbraak van hoe men voedingsstoffen omzet in energie. Zoals al aangegeven zorgt metabolic conditioning ervoor dat je sterker wordt. Maar niet alleen sterker, ook zal je meer kracht, snelheid en explosiviteit ontwikkelen. Daarnaast zullen ook de calorieën sneller verbrand worden dan tijdens normale kracht – of conditionele trainingen.

 

Het lichaam beschikt over drie verschillende energiesystemen, met name het anaerobe uithoudingsvermogen is belangrijk. Dit is het vermogen om maximale inspanning te leveren gedurende 20 tot 60 seconden. Praktisch gezien kan iedereen 10 tot 20 seconden maximale inspanning leveren, maar het niveau na deze korte periode zal sterk afnemen. In sporten met series van explosieve bewegingen, bijvoorbeeld CrossFit, is een goed ontwikkeld anaeroob uithoudingsvermogen cruciaal, maar ook bij krachttraining met als doelstelling sterker worden en/of spiermassa ontwikkelen is dit een zeer belangrijk onderdeel. Zeker wanneer je op weg bent naar het behalen van zichtbare resultaten.

 

Het is medisch bewezen dat conditioning er voor zorgt dat je beter slaapt, sterkere botten krijgt, meer energie hebt en goed is voor zowel je longen als je hart. Waarom zou je er dan nog mee wachten? Kijk gauw in de onderstaande categorieën om jouw conditioning workout te beginnen!

59 artikel(en)

59 artikel(en)