• Voor 16:00 besteld morgen in huisof kies een afleverdatum

  • Klantenservice geopend tot 17:30U kunt ons bellen op 077 - 321 10 75

  • In 2016 de grootste fitness webshop!Onderzoek door de Twinkle Top 100

Yoga oefeningen voor Thuis

Wanneer je thuis yoga beoefent of wilt gaan beoefenen, is de Zonnegroet een goede basis. Bekijk in deze blog de zonnegroet getoond met alle bijbehorende posities!

Deze oefening heeft meerdere houdingen en zoals de naam al doet vermoeden is dit een goede oefening om in de ochtend te doen. De zonnegroet bestaand uit houdingen waarin de ademhaling en beweging in een flow samenwerken. Deze helpen je te ontwaken en geven je verdere energie voor de hele dag! Oefeningen die je hier bij kunt voegen zijn de Driehoek, Omgekeerde zijwaartse hoekhouding en de Krijger. Deze houdingen zijn een goed vervolg omdat ze jouw lichaam sterken door de gestrekte beweging.

Yoga oefeningen voor in de avond

Oefeningen voor de avond zijn er opgericht om je te laten relaxen en uw spieren te ontspannen voordat je gaat slapen. Liggen met één been omhoog en de dalende held zijn zéér goede oefeningen om te ontspannen. Andere goede oefeningen zijn de Liggende tang en de hoofd-naar-knie houding. Het is aan te raden om s ’avonds de houdingen langer aan te houden. Op deze manier kun je jezelf beter concentreren op jouw ademhaling. Wanneer je nog niet geoefend bent is het aan te raden de oefeningen op een rustig tempo te doen om zo steeds de kwaliteit van de houding te verbeteren.  

Oefeningen voor de meer ervaren yoga beoefenaar zijn de Schouderstand en de Hoofdstand. Deze houdingen geven u zeker een goede nachtrust!

De zonnegroet uitgelegd

Klik op de onderstaande afbeelding voor een groter formaat.

De zonnegroet