• Voor 16:00 besteld morgen in huis*of kies een afleverdatum

  • Klantenservice geopend tot 17:30U kunt ons bellen op 077 - 321 10 75

  • In 2016 de grootste fitness webshop!Onderzoek door de Twinkle Top 100

Sporten tijdens de griep, doen of niet?

De R zit alweer enige tijd in de maand. Waar het 3 weken geleden nog een goede nazomer was heeft de vorst nu al enige keren aan de grond gestaan. Daarnaast is het weer vroeg donker. De een vind dit gezellig en de ander mist de lange zomeravonden. Deze weeromslag kan lijden tot een flinke verkoudheid of griepepidemie. In de blog van vandaag wilt Betersport je informeren wat je wel of niet moet doen tijdens de griep.

Voorkomen is beter dan genezen

Het is nooit fijn om een flinke verkoudheid te pakken te hebben of met griep onder de wol te kruipen. Daarom is voorkomen beter dan genezen. Sporten is gezond, dit hoor of lees je vrijwel dagelijks. Naast dat sporten je fit houd vergroot het ook je immuunsysteem. Door iedere dag een half uur matig tot intensief te bewegen verklein je de kan op verkoudheid of griep. Door je weerstand te verhogen wordt je lichaam beter bestand tegen virussen.

Is het verstandig te sporten tijdens de griep? 

Of je kunt gaan sporten tijdens de griep hangt geheel af van hoe zwaar je het te pakken hebt. Zitten de symptomen niet lager dan je nek is het verstandig om gewoon te gaan sporten. Zo kun je met een loopneus, verstopte neus, tranende ogen of keelpijn gewoon sporten. Door te gaan sporten kun je ervoor zorgen dat je neus weer open gaat en je je weer iets beter gaat voelen. Naast sporten raden wij een sauna of stoombad ook aan.

Als je een zware griep te pakken hebt is het niet verstandig om te gaan sporten. Het is van belang dat het lichaam rust houdt en de energie gebruikt wordt om het lichaam te laten aansterken. Door te gaan sporten verspil je je energie waardoor je langer ziek blijft. Naast dat sporten tijdens griep je herstel vertraagd is het ook niet effectief. Zo zullen je sportprestaties tijdens de griep niet verbeteren. Symptomen van griep zijn: hoesten, koorts, spierpijn of problemen met ademhaling.

Sporten tijdens de griep, doen of niet?

 

Hygiëne

 Griep en verkoudheid zijn virussen die eenvoudig te verspreiden zijn. Vaak spreekt men over een griepepidemie.  Het griepvirus wordt verspreid door druppeltjes in de lucht of via het lichaam van anderen. Een sportschool is een plek met een verhoogd risico om een virus op te lopen. Een groot deel heeft te maken met de vele verschillende personen in dezelfde ruimte. Wij raden dan ook aan om weg te blijven uit ruimtes waar vele mensen tegelijkertijd komen. Hier is het risico veel hoger dan elders Om toch je sportbehoefte te kunnen bevredigen raden wij aan om thuis te sporten.