• Voor 16:00 besteld morgen in huis*of kies een afleverdatum

  • Klantenservice geopend tot 17:30U kunt ons bellen op 077 - 321 10 75

  • In 2016 de grootste fitness webshop!Onderzoek door de Twinkle Top 100

Rio: Een ode aan de Nederlandse dames

Nederland doet het bijzonder goed op de Olympische Spelen. Met 8 gouden, 4 zilveren en 3 bronzen medailles staat Nederland verdienstelijk op de 9de plaats. Als klein kikkerlandje mogen wij hier enorm trots op zijn.

Vooral de Nederlandse dames doen het erg goed. Van de 8 gouden plakken zijn er 6 door de dames gewonnen. Zo hebben de Nederlandse roeidames, Maaike Head en Ilse Paulis het goud weten binnen te slepen bij het onderdeel lichte dubbel-twee vrouwen.

Ook bij de individuen doen de dames het geweldig. Zo heeft Sanne Wevers iedereen versteld doen staan door bij het onderdeel op de balk favoriet Simone Biles te verslaan. Een andere heldin is Anna van der Breggen. Zij wist het goud te redden na de verschrikkelijke val van Annemiek van Vleuten. In de eindsprint wist zij de concurrentie achter zich te laten en haalde de eerste gouden medaille voor Nederland deze spelen binnen.

De tweede vrouw die op de fiets in de prijzen is gevallen, is Ellis Ligtlee. Zij wist bij het baanwielrennen, onderdeel Keirin, als eerste over de finish te komen. Ook dit deed zij tegen alle verwachtingen in.

Nederland heeft ook op het open water laten zien dat we de beste zijn. Sharon van Rouwendaal wist na 10 kilometer het goud binnen te halen. Net zoals Marit Bouwmeester, dit deed bij het zeilen in de Laser radial klasse.

Daarnaast zijn de Nederlandse hockey- volley- en handbaldames nog in de race voor een gouden plak.

Handbaldames

De handbaldames hebben het bijzonder goed gedaan, na een matige start, wisten ze te stunten tegen Brazilië. Door deze zege zijn ze nog steeds in de race voor een medaille. In de halve finale staan ze tegenover Frankrijk. Frankrijk zijn ze in de poulefase van de Olympische Spelen al eerder tegen gekomen. Helaas hebben ze in deze vorige ontmoeting verloren met 18-14. Tijd om dit verlies recht te zetten!

Uitblinker onder de handbaldames is Estevana Polman, zij scoorde maar liefst 7 doelpunten tegen de Brazilianen. Dit doet niet onder voor de rest van het team. Zij presteren uitstekend in teamverband.

Wij wensen de Nederlandse dames veel succes voor vanavond! De wedstrijd zal gespeeld worden om 20.30 Nederlandse tijd.

Hockeydames

De dames van het Nederlands hockeyteam zijn ook aardig op weg naar een gouden medaille. Gistermiddag wisten ze nog voor de tweede keer deze Olympische Spelen te winnen van onze oosterburen.  De Duitsers mogen het gaan uitvechten tegen Nieuw-Zeeland in de strijd om de bronzen plak.

Groot-Brittannië kwam gisteren als winnaar uit de bus in de tweede halve finale. Zij mogen samen met Nederland gaan strijden om de hoogst haalbare prijs, het goud!

Dat de hockeydames in de prijzen vallen is zeker. Echter zo dicht bij de eindstreep zullen ze alleen tevreden zijn met een gouden plak. We zullen de dames massaal aanmoedigen richting het goud.

De finale zal vrijdag gespeeld worden om 22.00 Nederlandse tijd.

Volleybaldames

Het dames volleybalteam is uitstekend begonnen. Zij wisten 4 van de 5 groepswedstrijden te winnen. In de beslissende wedstrijd delfde Nederland het onderspit tegen de Verenigde Staten. Helaas wisten ze de 5e set niet te winnen waardoor ze als 2e eindigden in de poulefase. Of dit door het uitvallen van Balkestein-Grothues komt is de vraag.

Balkestein-Grothues werd vervangen door Judith Pietersen die het uitstekend deed tegen Zuid-Korea in de kwartfinale. Deze partij wisten de dames te winnen met 3-1 in sets.

Aankomende nacht staan de vrouwen in de halve finale tegen China. Ook hier wisten ze in de poule fase tegen te stunten door te winnen met 3-2. Wij hopen dat ook de volleyballer net als de hockeydames in een tweede ontmoeting de finale kunnen halen.

De eerste overwinning op de nummer 3 van de Wereld heeft ze een boost gegeven waardoor ze weten dat ze een kans maken om via grootmacht China de finale te behalen.

De wedstrijd zal gespeeld worden in de nacht van donderdag op vrijdag om 03.15 Nederlandse tijd.

Ook deze dames wensen wij veel succes in de race naar een gouden plak!

 

Hieronder vind je verdere informatie omtrent de route naar de gouden medailles. Uiteraard komen er nog vele dames in actie. Ook hen wensen wij veel succes!

Handbaldames

Halve finale: donderdag 18 augustus, 20:30 Nederlandse tijd

Tegenstander: Frankrijk

Finale: zaterdag 20 augustus, 20:30 Nederlandse tijd

Tegenstander: Noorwegen/Rusland

Finale om brons: zaterdag 20 augustus, 16:30 Nederlandse tijd

Tegenstander: Noorwegen/Rusland

Volleybaldames

Halve finale: vrijdag 19 augustus, 03:15 Nederlandse tijd

Tegenstander: China

Finale: zondag 21 augustus, 03:15 Nederlandse tijd

Tegenstander: Servië/Verenigde Staten

Finale om brons: zaterdag 20 augustus, 18:00 Nederlandse tijd

Tegenstander: Servië/Verenigde Staten

Hockeydames

Finale: vrijdag 19 augustus, 22:00 Nederlandse tijd

Tegenstander: Groot-Brittannië