• Voor 16:00 besteld morgen in huis*of kies een afleverdatum

 • Klantenservice geopend tot 17:30U kunt ons bellen op 077 - 321 10 75

 • In 2016 de grootste fitness webshop!Onderzoek door de Twinkle Top 100

Productreview: De vernieuwde Focus Fitness Jet 7

Wat vindt Guy?

Na maandenlang wachten mag ik dan eindelijk de vernieuwde versie van de Focus Fitness Jet 7 uittesten. Focus Fitness is een Nederlands fitnessmerk dat bekend staat om de goede prijs/kwaliteit verhouding. Wat mij meteen opvalt is het strakke design in combinatie met het lange en brede loopoppervlak. Dit zorgt voor een comfortabel loopgemak. Ook oogt de Jet 7 sterk en stabiel. Met het eigen gewicht van 96 kg kan de Jet 7 belast worden door zowel de beginnend als meer ervaren hardloper.

Loopbeleving

De Jet 7 is voorzien van een motor van 4 pk. Tijdens het joggen maakt de loopband amper geluid. Hoe harder ik ga lopen des te meer geluid de loopband produceert. Het geluid komt voornamelijk van de klappen die ik maak tijdens het hardlopen. Echter ervaar ik het niet als storend. Het loopvlak van 48 x 140 cm biedt mij met mijn 184 cm lengte voldoende ruimte om vrij te bewegen. Ook merk ik tijdens het lopen dat het loopvlak gedempt is. Zo veer ik lichtelijk mee en vangt het loopvlak de klappen op mijn gewrichten op. Een goede demping ontlast mijn enkel en kniegewricht. Dit verminderd de kans op blessures.

Koppeling naar tablet

Ook het vernieuwde model van de Jet 7 biedt de mogelijkheid om via Bluetooth een koppeling te maken met je Smartphone of tablet. Zo kun je via de gratis applicatie iRunning op een interactieve manier trainen. De applicatie is eenvoudig te gebruiken. Binnen enkele minuten beschik ik over een account waarnaar ik op een prettige en duidelijke manier door het menu heen ga. De applicatie biedt tal van extra’s. Zo kan ik gebruik maken van extra trainingsprogramma’s en een hartslagprogramma. Ook kan ik mijn trainingsgegevens opslaan.

Het leukste van de hele app is het interactief trainen. Dit vind ik ook een absolute meerwaarde van de Jet 7 iPlus ten opzichte van de normale Jet 7. In de app kan ik overal ter wereld mijn eigen routes samenstellen. Nadat ik het start en eind punt heb aangegeven wordt er automatisch een route uitgestippeld. Via Google Street View zie ik alle actuele beelden terug op mijn tablet. Het meest interactieve is de helling. Deze past zich namelijk aan, aan de omgeving. Ideaal om in de wintermaanden als het vroeg donker is dezelfde route af te leggen als buiten.

iConsole-menu iConsole-Street-View

Trainingscomputer

De trainingscomputer is net als de gehele loopband voorzien van een strak design. Op het duidelijke LCD scherm zie ik alle relevante training gegevens. Ook beschikt de loopband over handige sneltoetsen en tal van trainingsopties. Zo kan ik gebruik maken van een:

 • Manueel programma
 • HRC programma
 • 36 verschillende trainingsprogramma’s
 • Userprogramma

Net als bij de applicatie is de besturing eenvoudig als ik door het menu heen ga.

Conclusie

Met de ontwikkeling van de vernieuwde Jet 7 wordt er een nieuwe standaard gezet op het gebied van loopbanden. Waar de oude Jet 7 al een enorm succes was, is het nieuwste model in verschillende opzichten nog verder verbeterd.  De sterkte motor in combinatie met de mogelijkheid om te trainen tot 18 km/h maken het mogelijk dat ik zowel nu als later in de toekomst nog steeds veel plezier aan de Focus Fitness Jet 7 kan beleven.

Op het gebied van prijs/kwaliteit is de Jet 7 ver vooruit ten opzichte van andere modellen in deze prijsklassen. Ik kan de Jet 7 dan ook alleen maar aanbevelen

Pluspunten

 • Groot loopoppervlak
 • Sterke motor
 • Koppeling van tablet
 • Goede demping

Minpunten

 • Lopende videobeelden zouden het nog realistischer maken.

 

guy van cruchten