• Voor 16:00 besteld morgen in huis*of kies een afleverdatum

  • Klantenservice geopend tot 17:30U kunt ons bellen op 077 - 321 10 75

  • In 2016 de grootste fitness webshop!Onderzoek door de Twinkle Top 100

Krachttraining voor vrouwen

Vrouwen die gaan sporten hebben vaak drie doelen. Het aanpakken van buik, benen en billen. Ze noemen het ook wel werken aan het figuur. Om dit te realiseren gaan ze vaak trainen in groepsverband of beginnen ze aan cardio trainingen.  Lees hier wat de meest effectieve manieren zijn!

Met deelnemen aan groepslessen of een cardio schema is niets mis. Helaas valt het resultaat vaak tegen. U valt wel af maar op de plaatsen waar het niet nodig is. Daarin tegen bied krachttraining wel het juiste resultaat maar wordt het vermeden uit angst voor te dikken spieren.

 

Voordelen

Vrouwen hebben vaak een beeld van bodybuilders en enorme spieren als ze aan krachttraining denken. Dit willen ze vermijden en slaan daarom krachttraining over. Wat ze niet weten, is dat krachttraining een uitstekende manier is om af te vallen en op de gewenste plek de spieren sterker kan maken. Ook missen vrouwen de grote hoeveelheid hormonen die nodig zijn om enorme spiertoename te creëren. Deze hormonen hebben de mannen wel. Biologisch gezien is het moeilijk om als vrouw zijnde snel spieren op te bouwen.

 

Zoals eerder aangegeven is krachttraining een manier om vet te verbranden. Op de langere termijn zult u meer calorieën verbranden. Zelfs na uw krachttraining zijn de spieren actief bezig met verbranden.

 

Toch is het raadzaam om cardio en krachttraining te combineren. Cardio zorgt voor een goed uithoudingsvermogen, wat weer helpt bij krachttraining.

 

Krachtschema

Bent u van plan om te beginnen met krachttraining en is het doel afvallen dan dient u het gehele lichaam te trainen. Zo zorgt u voor een natuurlijke balans in uw lichaam. Kies twee oefeningen per spiergroep. (Borst, Rug, Buik, Schouders, Armen (Triceps/Biceps) en voer per oefening 3 sets uit met 15 herhalingen. 

Zorg dat u van te voren een goede cardio warming-up heeft gedaan van 10-15 min. Als u klaar bent met de krachttraining dan kunt u kiezen voor een cooling-down. Fiets, loop of cross rustig 10 min op een ontspannen manier uit.