• Voor 16:00 besteld morgen in huis*of kies een afleverdatum

  • Klantenservice geopend tot 17:30U kunt ons bellen op 077 - 321 10 75

  • In 2016 de grootste fitness webshop!Onderzoek door de Twinkle Top 100

Kerstmenu: Kogelbiefstuk in rode wijnsaus (370 kcal)

De Betermaal van deze week staat in het teken van kerst.  Tijdens de feestdagen maakt toewijding en discipline vaak plaats voor veel eten en drinken. Chef kok Bas laat ons zien dat je ook tijdens de feestdagen een mooi maar gezond kerstgerecht op tafel kunt toveren.

Benodigdheden (4 personen)

Biefstuk & Groenten

  • 4 Ierse kogelbiefstukken (150 g p.s.)
  • Peper/Zout
  • 4 Bospenen
  • Klontje boter

Stoofpeertjes

  • 1 fles fruitige rode wijn
  • 3 el honing
  • 1 kaneelstokje
  • 2 steranijs
  • 2 peperkorrels
  • 1 kg stoofpeertjes

Aan de slag

We beginnen met de stoofperen. Deze hebben de meeste tijd nodig en kun je ook al een dag van tevoren maken. Pak een diepe pan en doe alle ingrediënten erin. Schil de stoofpeertjes en snij het klokkenhuis eruit. Doe de stoofpeertjes in de pan en zorg dat ze net onder het vocht staan. Breng het vocht aan de kook en laat de stoofperen 1,5 uur op een laag pitje inkoken. De peren kun je zowel koud als warm eten. Bewaar het vocht voor de saus.

Schil de wortels en blancheer deze beetgaar in ongeveer 4 minuten. Blancheren houdt in dat je de wortels in kokendheet water legt waarna je ze op ijswater laat afkoelen. Door het ijswater kunnen de wortels niet door garen.

Haal de biefstuk een half uur van tevoren uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur komt. Zet een pan op het vuur en laat deze goed heet worden. Zodra de pan heet is doe je olie in de pan.  Peper en zout de biefstukken en schroei de biefstukken aan beide kanten 1 minuut dicht. Draai het vuur nu laag, voeg een klontje boter toe en breng je biefstuk naar je gewenste garing. Keer het vlees geregeld om.

  • 1 - 1,5 min. Rare
  • 1,5 - 2 min. Medium/Rare
  • 2 - 3 min Medium
  • 3 - 4 min doorbakken

Haal de biefstukken uit de pan en laat ze onder zilverfolie 5 minuten rusten.

Maak de pan schoon en zet hem weer op het vuur. Laat een klontje boter smelten en haal de wortels van het ijswater. Maak de wortels droog en glaceer ze op het vuur in de boter. Garneer de wortels af met peper en zout.

Voeg alles bij elkaar en verwerk het op het bord tot één geheel.

Smakelijk eten!

Betermaal6-kerst

 

Chef Kok Bas & Team Betersport wensen je smakelijke feestdagen en een gezond 2017!