• Voor 16:00 besteld morgen in huis*of kies een afleverdatum

  • Klantenservice geopend tot 17:30U kunt ons bellen op 077 - 321 10 75

  • In 2016 de grootste fitness webshop!Onderzoek door de Twinkle Top 100

Hometrainer: Tips & meer

Het woord hometrainer zegt al genoeg. Een hometrainer is een ideaal trainingsapparaat voor thuis. Zo verbeter je de algehele conditie en het uithoudingsvermogen. Ook kan het gewenste trainingsprofiel individueel ingesteld worden.

De ergometer hometrainer varianten (Klasse A veiligheidsnorm DIN EN 957 deel 1/5 voor de bewegingstherapie) zijn ook als therapeutisch trainingsmiddel geschikt. Deze toestellen, die aan de strenge Europese veiligheidsnorm moeten voldoen, zijn goed voor je conditie en het functioneren van je hart, longen en bloedvaten. De prestaties worden in watt aangegeven en het trainingsprofiel wordt tijdens de training automatisch constant gehouden.

Een hometrainer:

  • Is het meest verkochte sporttoestel voor thuis;
  • Is zowel geschikt voor intensieve als comfortabele fitness- en duurtraining voor het gehele gezin;
  • Goed voor de bloedsomloog en vetverbranding;
  • Is ideaal bij gebrek aan bewegen, ook voor ouderen;
  • Stimuleert de beenspieren waardoor je jezelf een stuk fitter voelt.

Een goede basistraining

Als beginnend hometrainer gebruiker kun je het beste om de dag beginnen met trainen. Train geheel afhankelijk van je basisconditie 15 tot 30 minuten per keer. De training deel je op in een (kwart) warming-up, (helft) duurtraining en (kwart) coolingdown.

Hometrainer of ergometer?

De meeste hometrainers beschikken over een vliegwiel met een magnetisch remsysteem. De massa van het vliegwiel bepaald hoe gelijkmatig je kunt fietsen. Met een elektronische knop verstel je de weerstand naar het gewenste niveau.

In het hogere segment bevinden zich de ergometers, welke met een elektromagneet werken. Een ergometer traint soepel en maakt minder geluid dan een hometrainer met magnetisch weerstandsysteem.  Via een trainingscomputer kun je de weerstand eenvoudig instellen. Daarnaast traint je vele malen efficiënter.

Zowel de hometrainer als de ergometer beschikt over een verstelbaar zadel. De positie van het stuur is in de meeste gevallen te kantelen. Ieder model beschikt over een trainingscomputer waar je alle relevante trainingsinformatie op kunt aflezen.

Trainingsvarianten

De toestellen die geheel elektronisch worden aangestuurd beschikken over complete trainingsprogramma’s. Deze programma’s simuleren verschillende trainingen na. Zo heb je helling, interval en combinatieprogramma’s. Tijdens de training wordt de weerstand automatisch aangepast aan het niveau. Naast een effectievere training zorgen de programma’s voor meer trainingsplezier.

Benodigde ruimte

De compacte constructie maakt de hometrainer uiterst geschikt voor thuis. Daarnaast beschikken de toestellen over handige transportwieltjes wat ze makkelijk te verplaatsen maakt.

Wil je meer informatie over welke hometrainer het beste bij je past? Neem dan contact op met een van onze specialisten!