• Voor 16:00 besteld morgen in huis*of kies een afleverdatum

  • Klantenservice geopend tot 17:30U kunt ons bellen op 077 - 321 10 75

  • In 2016 de grootste fitness webshop!Onderzoek door de Twinkle Top 100

De Homegym: Het ideale krachtstation voor thuis!

De homegym, ook wel multistation genoemd is een combinatie van verschillende trainingsapparaten in 1 toestel. Dit maakt de homegym een compact en ideaal fitnessapparaat voor het gehele gezin. Afhankelijk van de uitvoering kunnen verschillende spiergroepen getraind worden.

Ruimtebesparend

Wil je jouw gehele lichaam trainen? Dan is een homegym het ideale trainingsapparaat voor thuis. Hij is compact, ruimtebesparend en biedt jou de mogelijkheid om het gehele lichaam met slechts één apparaat te trainen.

Houd er wel rekening mee dat er voor een multistation een vaste standplaats is vereist. Ook de vloer dient over voldoende draagkracht te beschikken. Behalve het vloeroppervlak moet er aan de zijkanten voldoende ruimte zijn om de oefening te kunnen uitvoeren.

Waar moet ik op letten bij aanschaf van een Homegym?

Lichaamslengte en maximaal belastbaar gewicht

Homegyms vindt je in verschillende soorten en maten. Houd bij aanschaf rekening met de lichaamslengte van de grootste persoon. Kijk ook of het zitvlak verstelbaar is wanneer je er met het gehele gezin gebruik van gaat maken.

Houd ook rekening met het maximaal belastbaar gewicht.

Gewichtsstack of losse gewichten

De meeste homegyms zijn voorzien van een gewichtsstack. Kijk of het gewicht voldoende uitdaging biedt voor je huidige training en die in de toekomst. Het voordeel van een gewichtsstack is dat je eenvoudiger het gewicht kan aanpassen waardoor je sneller van oefening wisselt.

Losse gewichten hebben als voordeel dat je het gewicht altijd kunt uitbreiden. Mede hierdoor biedt het apparaat je zowel nu als in de toekomst voldoende uitdaging. Een nadeel van losse gewichten is dat dit weer extra kosten met zich meebrengt.

Hoogte van de homegym

Meet voordat je een homegym aanschaft de hoogte van het plafond waar het apparaat  komt te staan.

Intensiteit van gebruik

Geheel afhankelijk van het aantal gebruikers is het van belang om te kijken naar de intensiteit van de homegym. Zo beschik je over verschillende categorieën homegyms:

  • Thuisgebruik
  • Intensief thuisgebruik
  • Semi-professioneel
  • Professioneel

Meegeleverde Accessoires

Een groot voordeel van een homegym is dat deze uit te bereiden is met handige accessoires. Zodoende heb je de mogelijkheid voldoende variantie aan te brengen aan je training. Kijk bij aanschaf welke accessoires worden meegeleverd en waarmee de homegym is uit te bereiden.

Gratis krachtposter

Om je op gang te helpen levert Betersport bij aanschaf van een homegym een gratis krachtposter mee. Op deze poster vindt je oefeningen voor verschillende spiergroepen, de uitleg hierover en handige tips die je op weg helpen bij het behalen van je doelstelling.

Geef de spieren voldoende rust

Na een krachttraining is het belangrijk om de getrainde spieren minimaal 24 uur te laten herstellen.  Dit hoeft niet te betekenen dat je 24 uur niet mag trainen. Zo kun je de ene dag je schouders en benen trainen terwijl je de dag erna door gaat met de borst en de armen.

Wil je meer informatie over onze homegyms bekijk dan de website of neem contact op met een van onze productspecialisten via info@betersport.nl of 0031 77-321 10 75