• Voor 16:00 besteld morgen in huis*of kies een afleverdatum

  • Klantenservice geopend tot 17:30U kunt ons bellen op 077 - 321 10 75

  • In 2016 de grootste fitness webshop!Onderzoek door de Twinkle Top 100

Hoe kunnen wij ons voorbereiden op Rio 2016?

De Olympische Spelen staan weer voor de deur en 5 augustus is de officiële openingsceremonie van Rio 2016.

Onze Nederlandse topsporters komen vrijwel dagelijks in het nieuws, zo volgen wij ze op de voet met hun laatste voorbereidingen richting Rio. Daar waar Tom Dumoulin in de ‘Tour de France’ nog voortijdig de strijd moest staken in verband met een valpartij, is mountainbikester Anne Terpstra onverwacht toch nog opgeroepen om naar Rio de Janeiro af te reizen. Zo heeft iedere sporter zijn eigen manier om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen van 2016.

Wij Nederlanders zijn gek op het Oranjegevoel en zullen onze leeuwen en leeuwinnen natuurlijk op de voet volgen. Waar enkele supporters richting Rio gaan, zullen de meeste van ons de Olympische Spelen vanuit thuis starend naar de televisie aanschouwen.

Maar, wat kunnen wij als supporters doen om ons voor te bereiden en augustus fit door te komen?

Krachttraining-op-de-bank

Krachttraining op de bank

Met een dumbbell kun je op vele manieren trainen, zo ook op de bank voor de televisie uiteraard. Oefeningen zijn natuurlijk overal op internet te vinden, maar zo bestaat er voor iedere spiergroep wel een oefening die heel eenvoudig op de bank uitgevoerd kan worden. Enkele handige tools die je hiervoor kunt gebruiken zijn zoals eerder vermeld een dumbbell, maar bijvoorbeeld ook power bands en een bewegingstrainer kunnen je helpen fit te blijven tijdens de lange banksessies.

Fitnessapparatuur voor thuis

Precies! Zorg dat je je fitnessapparatuur op tijd in huis hebt om lekker voor de tv mee te doen. Hoe leuk is het om samen met Tom Dumoulin of Marianne Vos een tour door Rio te maken. Dit is natuurlijk mogelijk met onze app ‘iBiking’, hiermee kun je je eigen route instellen om zo live mee te fietsen via StreetView. Deze app is te combineren met onze ‘Fitbike Magnetic Home’ of ‘Fitbike Magnetic Pro’.

Daarnaast is het mogelijk een marathon af te leggen met Abdi Nageeye. De applicatie ‘iRunning’ is te combineren met een van onze loopbanden die beschikken over een iPlus module. Het leuke interactieve is dat de helling automatisch aan het parcours wordt aangepast.

Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor een Crosstrainer of Hometrainer.