• Voor 16:00 besteld morgen in huis*of kies een afleverdatum

  • Klantenservice geopend tot 17:30U kunt ons bellen op 077 - 321 10 75

  • In 2016 de grootste fitness webshop!Onderzoek door de Twinkle Top 100

Hoe blijf ik gemotiveerd? The Goldilocks Rule!

Na aankoop van een sportapparaat gaan mensen vaak fanatiek aan de slag. Ze hebben een doel voor ogen en zijn de eerste maanden enthousiast. Na een tijdje merk je dat deze motivatie afneemt. Dit kan komen doordat het doel bereikt is of doordat het juist niet lukt. Maar hoe behoud je de motivatie op de lange termijn? De Goldilocks Rule helpt je hierbij.

Wat is de Goldilocks Rule

The Goldilocks Rule is een motivatietheorie die beweerd dat je gedemotiveerd raakt als de activiteiten te moeilijk of te makkelijk zijn.

Stel je bent een fanatieke krachtsporter welke 80 kg kan bankdrukken. Wanneer je gaat meetrainen met een beginner die nog nooit aan bankdrukken heeft gedaan zal je zeker de sterkste zijn. Als de rollen zijn omgedraaid en je gaat trainen met de sterkste man ter wereld is de kans klein dat je als sterkste uit de bus komt.

Het is dus van belang dat je voorafgaand van een training/doel een reële doelstelling bepaald.

Wat motiveert dan wel?

Zorg dat je vooraf een realistisch beeld hebt van je doelstelling. Is mijn doelstelling haalbaar? Biedt mijn doelstelling voldoende uitdaging? Iedere training moet je ervoor zorgen dat je opnieuw uitgedaagd wordt. Het brein dient geprikkeld te worden door progressie en overwinningen. Zo bereik je sneller het gewenste resultaat.

Gratis persoonlijk trainingsprogramma

Betersport wilt je op weg helpen naar je gewenste trainingsdoelstelling. Zo bieden wij bij aanschaf van een cardioapparaat een gratis persoonlijk trainingsprogramma aan. Op basis van de doelstellingen vetverbranding of conditieverbetering ontwikkelen wij een gepersonaliseerd 12 weken schema. 3 maal per week zal je uitgedaagd worden onder begeleiding en motivatie van het schema.

Het gratis persoonlijk trainingsprogramma is hier verkrijgbaar.