• Voor 16:00 besteld morgen in huis*of kies een afleverdatum

 • Klantenservice geopend tot 17:30U kunt ons bellen op 077 - 321 10 75

 • In 2016 de grootste fitness webshop!Onderzoek door de Twinkle Top 100

Fit tijdens de kerstdagen met de Betersport Kerst Games!

Tijdens de kerstdagen zoeken de meeste van ons de gezelligheid op. Dit gaat vaak gepaard met veel eten, drinken en weinig beweging. Niet zo gek dat je na de kerstdagen zomaar een paar kilo’s aangekomen kan zijn. Zonde!

Door in beweging te blijven maak je al een groot verschil. Betersport wil je hierbij helpen. Dit doen we met de Betersport Kerst Games voor het gehele gezin.

Wat gaan we doen?

Geheel afhankelijk van het aantal deelnemers gaan we de oefeningen in teamverband of individu uitvoeren. Gedurende de opdrachten kun je een X aantal punten verdienen. Aan het einde van alle oefeningen worden alle punten bij elkaar opgeteld en wordt de winnaar bekend gemaakt. De wedstrijdleiding ligt in handen van de oudste en meest verstandigste persoon.

Oefening 1: Springtouwen (1pt te verdienen)

Om blessures te voorkomen beginnen we met een warming-up vorm. Gedurende 1 minuut ga je proberen om zoveel mogelijk te gaan springtouwen. De aantallen worden door de scheidsrechter geteld en genoteerd. Diegene met de meeste herhalingen verdiend 1 punt.

Oefening 2: Squat till you drop (3pt te verdienen)

Na een goede warming-up gaan we door met een meer intensievere oefening. De Squat is het meest geschikt voor het krijgen van strakke billen. Naast de billen train je het gehele onderlichaam incl. buikspieren.

Tijdens deze ronde kun je in totaal 3 punten verdienen. 1 punt voor de meeste herhalingen en 2 punten voor de juiste uitvoering. Het kan dus zomaar zo zijn dat de punten verdeeld worden. De scheidsrechter bepaald wie de oefening het beste heeft uitgevoerd.

Uitvoering Squat:

 • Ga op heupbreedte staan
 • Zak door je knieën met een rechte rug
 • Steek je billen naar achteren en zorg dat je knieën niet voorbij je tenen komen
 • Maak de squat diep, maar luister ook naar je lichaam
 • Kom rustig terug naar beginpositie

Oefening 3: De Triviplank challange

De volgende oefening staat in het teken van planken en tegelijkertijd vragen beantwoorden. Je plaats jezelf in de plankpositie waarna er vragen worden gesteld. Voor ieder goed antwoord ontvang je 1 punt. Je mag net zolang vragen beantwoorden als dat je het planken kunt volhouden. De vragen worden bedacht door de scheidsrechter. Wil je geen vragen bedenken dan kun je ze ook van een bordspel vandaan halen.

Uitvoering plank:

 • Span je buik aan
 • Breng jezelf naar de opdrukpositie
 • p.v. van je handen steun je op je onderarmen
 • Zorg dat het lichaam in een rechte lijn ligt

Oefening 4: The Battlerope (2 pt p.p. winnend team)

We gaan een ouderwetse krachtmeting doen. Dit doen we door te gaan touwtrekken. Touwtrekken wordt al eeuwenlang beoefend en heeft zich ontwikkeld tot een zuivere fysieke sport. Verdeel de deelnemers in twee eerlijke teams en kenmerk het midden. Het is de bedoeling dat beide teams proberen de tegenstander over het midden heen te trekken. Het team wat als eerste 3x de tegenstander over het midden heen trekt wint deze oefening.

Oefening 5: Step right up (1pt te verdienen)

De steptest is een leuke maar pittige oefening. Binnen 1 minuut dien je zoveel mogelijk steps te maken op de stepper. Diegenen met de meeste steps verdiend 1 punt.

Uitvoering Step:

 • Ga voor de step staan
 • Stap met beide voeten (een voor een) op de step.
 • Ga er weer af
 • Herhaal dit 1 minuut lang

Oefening 6: Medicijnbal estafette (2pt p.p. winnend team)

De medicijnbal estafette is ons laatste onderdeel. Verdeel de deelnemers weer in twee groepen en laat iedereen achterelkaar staan. De voorste persoon krijgt een medicijnbal in zijn handen en de scheids telt af. De bal dient boven het hoofd na achter door gegeven te worden. Is de bal bij de achterste persoon aangekomen wordt die door de benen weer terug naar voren gebracht. Vervolgens gaat de bal via de linkerzijkant naar achteren en komt die via de rechterzijkant weer terug naar voren. Het team dat dit als snelste heeft gedaan ontvangt 2 punten per persoon.

Afsluiting

Aan het einde van de zes oefeningen worden alle punten bij elkaar opgeteld en mag de winnaar zich kronen tot Mr. Of Mrs. Betersport!

Wij wensen iedereen alvast fijne kerstdagen en gelukkig nieuwjaar.

Team Betersport