• Voor 16:00 besteld morgen in huis*of kies een afleverdatum

  • Klantenservice geopend tot 17:30U kunt ons bellen op 077 - 321 10 75

  • In 2016 de grootste fitness webshop!Onderzoek door de Twinkle Top 100

HIIT: Fit binnen 20 minuten

Tegenwoordig heeft niemand nog tijd. We willen allemaal zoveel mogelijk doen in een zo kort mogelijk tijdsbestek. Dit zie je ook terug binnen de sportscholen. Je hebt de advertenties vast wel eens voorbij zien komen: FIT IN 20 MINUTEN, TRAIN UW LICHAAM IN 35 MINUTEN enzovoorts. Volgens de advertenties zou 1 keer in de week trainen voldoende moeten zijn. Alhoewel dit aantrekkelijk klinkt is niets minder waar. Het is niet realistisch om te denken dat je fit kunnen worden door slechts 1 keer per week 20 minuten te sporten.

Echter neemt dit niet weg dat deze trainingsmethodes erg goed zijn. Deze korte intensieve trainingen noemt men HIIT. HIIT staat voor HIGH INTENSITY INTERVAL TRAINING. Deze training kun je zowel binnen als buiten beoefenen en wordt veelal door topsporters gebruikt tijdens hun training. Aangezien je niet veel ruimte nodig hebt, is de HIIT methode ideaal voor de thuissporter.

Wat doet HIIT?

HIIT heeft een positief effect op het cardio vasculaire systeem en stimuleert de ontwikkeling van het groeihormoon. Mede hierdoor vergroot HIIT de explosieve kracht. Bij deze korte momenten van maximale inspanning volgt een korte periode van rust. De klassieke ratio is 2:1, waarbij je twee delen rust hebt op één maximale inspanning.

Doordat je in een perioden van 15 tot 30 minuten meerdere korte  periodes van maximale inspanning hebt, raakt het lichaam dusdanig verzuurd dat er een langere afterburn is. De afterburn is één van de meest belangrijke punten waar HIIT op gebaseerd is. Aangezien er nog geen afterburn is ontdekt die een volle week duurt, is het onrealistisch om te denken dat je met één keer trainen in de week fit kunt worden. Dit is ook de reden dat wij iedereen adviseren minimaal 3 keer per week te trainen. Het Gebruik van de HIIT methode is hier uitstekend voor.

Kijk voor meer informatie ons crossfit assortiment voor attributen die je kunt gebruiken voor een HIIT training.