• Voor 16:00 besteld morgen in huis*of kies een afleverdatum

  • Klantenservice geopend tot 17:30U kunt ons bellen op 077 - 321 10 75

  • In 2016 de grootste fitness webshop!Onderzoek door de Twinkle Top 100

Handige tips voor een gezonde vakantie

Het jaar zit er voor de helft op. Dit betekent voor de meeste mensen dat de vakantieperiode voor de deur staat. Deze gezellige periode waar iedereen naar uit kijkt, staat voornamelijk in het teken van uitjes, vakanties, aan het strand liggen of lekker helemaal niets doen. Dit gaat meestal gepaard met, Lekker en vooral veel eten en drinken.

Vandaag geeft Betersport je een aantal handige tips, waarmee jij op een gezonde manier de vakantie in kunt gaan.

Blijf in beweging

In tegenstelling tot wat veel mensen verwachten, gaat vakantievieren en bewegen goed samen. Buiten dat mensen bewust kunnen kiezen voor een actieve vakantie, is vakantievieren en bewegen goed te combineren. Hieronder vind je een kleine greep uit de vele mogelijkheden, om je vakantie actiever te maken:

Snorkelen; wandelen/fietsen i.p.v. met de scooter of auto de bestemming te verkennen; Zwemmen; Strandwandeling maken.

Daarnaast bestaan er ook veel handige fitnesshulpmiddelen die je kunt meenemen op vakantie. De powerband en suspension trainer zijn hier een voorbeeld van. Beide zijn compact en allround inzetbaar. Zo train je met beide, het gehele lichaam.

Suspension-training

Voeding en drank

BBQen, wie houd er niet van? BBQen is één van de meest voorkomende activiteiten tijdens de vakantie. Dit gaat vooral samen met VEEL vlees, brood en drank. De combinatie van veel binnenkrijgen en weinig bewegen is dan ook slecht voor ons lichaam.

Ondanks dat BBQen slecht is, hoeven we er niet per direct mee te stoppen. Wel kunnen we BBQen gezonder maken. Maak gebruik van rundvlees, vis en kip. Zo kun je varkenshaassaté vervangen voor kipsaté. De vette sauzen maken plaats voor een yoghurt- of chilisaus. Laat het brood achterwegen en maak een zomerse salade van verse producten. Vervang de drank voor karaften water met vers fruit en/of kruiden.

Natuurlijk hoef je niet alles rigoureus te veranderen. Geniet er van, maar doe dit met mate.

Drink voldoende water

Zorg dat je altijd voldoende water ter beschikking hebt. Laat frisdranken met veel suikers staan en drink met name water. Vooral als het warm is.

Geniet van lokale specialiteiten

De meeste lokale producten komen vers van het land. Geniet hier dan ook van. Er zijn voldoende verse en tropische delicatessen te verkrijgen.

Neem je sportspullen mee

Het is helemaal niet verkeerd om bijvoorbeeld je hardloopschoenen mee te nemen op vakantie. Je ontdekt de omgeving terwijl je ook nog sport. Hou wel rekening met het klimaat.

Relax op je eigen manier

Ben jij in het dagelijks leven een doener, je sport veel en eet gezond dan zal het lichaam in shock zijn wanneer je opeens al je dagelijkse principes overboord gooit, door niet te gaan bewegen en alles eet waar je zin in hebt.

Heb je daarentegen een kantoorbaan en beweeg je niet veel. Dan zal het lichaam ook anders gaan reageren als jij een week op survival zou gaan.

Geef daarom je lichaam de vakantie die bij je past.