• Voor 16:00 besteld morgen in huis*of kies een afleverdatum

  • Klantenservice geopend tot 17:30U kunt ons bellen op 077 - 321 10 75

  • In 2016 de grootste fitness webshop!Onderzoek door de Twinkle Top 100

Geheimen voor een platte buik

Geheimen voor een platte buik? Droom jij al jaren van een platte buik? Start nu met diëten. doe de juiste buikspieroefeningen en steel de show deze zomer met je platte buik!

Vetpercentage

Alleen sit-ups kunnen het vet dat bovenop de buikspier ligt niet verbranden. Om dit te bereiken, moet je een combinatie van reguliere conditionele lichaamsbeweging en krachttraining doen en een gezond dieet volgen. Voor zichtbare buikspieren moet je vetpercentage behoorlijk laag zijn. Dit is ongeveer 8 procent lichaamsvet voor mannen en 14 procent lichaamsvet voor vrouwen. Om dit in perspectief te zien: gezonde percentages lichaamsvet zijn 14-17 procent voor mannen en 21-24 procent voor vrouwen. Het kan voor sommige mensen onmogelijk zijn om dergelijke lage percentages te bereiken. Accepteer dit en probeer het niet te bereiken door extreem te gaan lijnen! Vergeet niet dat vrouwen genetisch voorbestemd zijn om meer vet op te slaan rond de buik. Je moet zelf beslissen of 'een wasbordje' de moeite waard is om tot het uiterste te gaan.

Train je buikspieren

Een buikspiertraining bestaat doorgaans uit 1 tot 3 sets van 8 tot 15 herhalingen per oefening. Als je de oefeningen correct doet, zijn het slechts 8-15 herhalingen die je nodig hebt om de spieren te laten werken, ze te voelen en resultaten te bereiken.

De juiste uitvoering

De sleutel is om je te concentreren op de juiste uitvoering. Betrek je diepe buikspieren bij de hele beweging. Dit wordt vaak beschreven als 'trek je navel richting je ruggengraat' of 'schep je buik leeg'. De buikspieren naar binnen en omhoog trekken, zal helpen om meer spiervezel te trainen (vooral de dwarse buikspieren), waardoor elke herhaling doeltreffender is.

Varieer je programma

Je moet variatie in de oefeningen houden om het lichaam uit te dagen en resultaten te bereiken. Probeer ten minste elke 4-6 weken te veranderen van oefeningen. Dit helpt verveling te voorkomen en je kunt gemakkelijker meer geavanceerde oefeningen doen als je sterker geworden bent.

Rust

Rust 1 à 2 dagen uit tussen buikspieroefeningen. Je buikspieren moeten op tijd rusten om te herstellen en om op te bouwen en sterker te worden. Doe daarom niet meer dan 3 tot 4 buikspiertrainingen per week.