• Voor 16:00 besteld morgen in huis*of kies een afleverdatum

  • Klantenservice geopend tot 17:30U kunt ons bellen op 077 - 321 10 75

  • In 2016 de grootste fitness webshop!Onderzoek door de Twinkle Top 100

Froome vs. Dumoulin

Vandaag 10 augustus staat de tijdrit van het wegwielrennen op het programma. De Twee grote kanshebbers zijn Chris Froome en Tom Dumoulin. Beide wielrenners zullen de afgelopen tour niet snel vergeten. Chris Froome besloot te voet verder te gaan op de Mont Ventoux nadat hij ten val kwam door een supporter die voor de motor struikelde. Echter verloor Quintana alsnog tijd doordat de jury de stand corrigeerde na het incident. Hij wist er wel met de tourzege vandoor te gaan mede dankzij een zeer sterke tijdrit.

Ook Dumoulin zal deze tour niet snel vergeten. Daar waar hij voor de tour nog droomde van de gele trui, viel deze droom al snel in duigen. 10 juli wist Dumoulin in barre weersomstandigheden zijn eerste tourzege te behalen nadat hij alleen aankwam op de Arcalis. Vijf dagen later won hij ook de 13e etappe in een individuele tijdrit. Zijn 2e etappezege was een feit. Een dag na de superieure tijdrit van Froome was het helaas afgelopen voor Dumoulin, hij kwam ten val en liep een polsbreuk op.

Hij besloot toch af te reizen naar Rio en gaat voor de overwinning tijdens de tijdrit.

Wie van de twee zal er uiteindelijk met de gouden plak vandoor gaan in de tijdrit van 54,5 kilometer?

De tijdrit die Dumoulin tijdens de tour wist te winnen is vergelijkbaar met het parcours in Rio, maar is met 54,5 kilometer wel langer. Het parcours telt twee klimmetjes. De Grumari is de eerste en is 1,2 kilometer lang waarvan het steilste deel 13% is. De totale klim heeft een gemiddelde van 7%. De Funda is de tweede grote klim. Deze is 2,1 kilometer lang en  stijgt gemiddeld met 4,5% tot 6%.

Dat een van deze twee mannen de winnaar wordt is geen feit. Primoz Roglic wist in de Giro een 40 kilometer lange heuveltijdrit op zijn naam te schrijven en is hiermee ook één van de favorieten.

Uiteraard heeft Betersport voor je uitgezocht waar deze route precies gereden wordt. Zo kun je middels de apps ‘iConsole’ of ‘iBiking’ mee fietsen met de grote mannen.

Wielerparcours-Rio-2016

Tijdrit Mannen:

Datum:                                Woensdag 10 Augustus

Starttijd:                             15:00 (Nederlandse tijd)

Eindtijd:                              18:00 (Nederlandse tijd, geschat)

Lengte:                                54,5 kilometer (2x 27,25 kilometer)

Klim:                                     7,4 kilometer

Hoogte:                               523 meter per ronde

Deelnemers:                      +/- 40

Deelnemers NL:               Tom Dumoulin & Wout Poels