• Voor 16:00 besteld morgen in huisof kies een afleverdatum

  • Klantenservice geopend tot 17:30U kunt ons bellen op 077 - 321 10 75

  • In 2016 de grootste fitness webshop!Onderzoek door de Twinkle Top 100

Cardiotraining: Welk apparaat biedt het meeste resultaat!

Het einde van het jaar staat weer voor de deur en de goede voornemens nemen weer toe. Van jezelf mogen er een aantal kilo’s af en je besluit om in het nieuwe jaar thuis te gaan trainen. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden ga jij je oriënteren naar welk cardioapparaat het beste bij jou past en welke het snelste resultaat biedt.

Komt dit jou bekend voor? Vandaag lees je alles over de verschillende cardioapparaten, resultaten en voordelen van een apparaat.

Hometrainer

Trainen op een hometrainer kun je vergelijken met het dagelijkse fietsen. Ook zijn er hometrainers die je intensief kunt belasten. Ben je meer opzoek naar de wielerervaring ga dan kijken naar een spinningbike.

Welke spieren train je met een hometrainer

Met een hometrainer train je vooral het onderlichaam. De hoofdspiergroep zijn de bovenbenen en worden ondersteund door de hamstrings billen en kuiten.

Voordelen van een hometrainer

Of je nu opzoek bent naar een sportieve uitdaging of moet revalideren de hometrainer is geschikt voor iedere doelgroep. Zo worden de gewrichten ontlast tijdens je training en worden de spieren eromheen versterkt. Daarbij worden de meeste hometrainer aangedreven door een v-snaar. Een v-snaar is onderhoudsvrij en geluidsvriendelijk. De hometrainer is compact en eenvoudig op te bergen.

Trainen op een gemiddelde intensiteit (30 min)

50 kg
60 kg
70 kg
80 kg
90 kg
100 kg
185 kcal
222 kcal
259 kcal
296 kcal
333 kcal

370 kcal

Crosstrainer

Een crosstrainer bootst een (hard)loopbeweging na zonder dat de gewrichten belast worden. Het vliegwiel zorgt voor een vloeiende effectieve beweging.

Welke spieren train je met een crosstrainer

In tegenstelling tot bij een hometrainer train je met een crosstrainer het gehele lichaam. De hoofdgroep is het onderlichaam wat wordt ondersteund door de armen.

Voordelen van een crosstrainer

Het is gemakkelijk om variatie aan te brengen in je training. Zo is de crosstraining geschikt voor verschillende trainingsdoelen. Ook kun je de nadruk leggen op verschillende spiergroepen. Zo kun je wanneer je meer de nadruk wilt leggen op het bovenlichaam de rollen omdraaien en meer trainen vanuit je armen. Net als bij een hometrainer wordt de crosstrainer aangedreven door een v-snaar. Trainen op een gemiddelde intensiteit (30 min)

50 kg
60 kg
70 kg
80 kg
90 kg
100 kg
191 kcal
230 kcal
268 kcal
306 kcal
345 kcal

383 kcal

Roeitrainer

De roeitrainer is een onderschat trainingsapparaat. Wat vele niet weten is dat trainen op een roeitrainer ontzettend effectief is.

Welke spieren train je met een roeitrainer

Net als bij een crosstrainer train je met een roeitrainer het gehele lichaam. Echter versterk je met de roeitrainer nog beter de spieren. Waarbij het bovenlichaam tijdens een training op de crosstrainer ondersteuning biedt, train je met een roeitrainer gericht de buik, rug, armen en onderlichaam.

Voordelen van een roeitrainer

De roeitrainer is het effectiefste cardioapparaat voor zowel kracht als uithoudingsvermogen. Zo train je het gehele lichaam en worden de gewrichten ontlast aangezien deze geen klappen hoeven op te vangen. Ook is de roeitrainer compact en kun je deze eenvoudig opbergen.

Trainen op een gemiddelde intensiteit (30 min)

50 kg
60 kg
70 kg
80 kg
90 kg
100 kg
202 kcal
247 kcal
292 kcal
337 kcal
382 kcal

427 kcal

 Loopband

Hard)lopen is een van de meest beoefende sporten. Trainen op een loopband biedt vele mogelijkheden en variaties.

Welke spieren train je met een loopband

Met een loopband richt je je op het onderlichaam. De hoofdspiergroepen die belast worden zijn de bovenbenen, billen en onderrug. De kuiten en hamstring zijn de ondersteunende spiergroepen.

Voordelen van een loopband

Welke doelstelling je ook hebt, de loopband is geschikt voor ieder trainingsdoel. De verschillende niveaus maken de loopband geschikt voor zowel de beginnend als meer ervaren sporter. De meeste loopbanden beschikken over een verstelbare hellingshoek. Dit biedt je een natuurlijke loopervaring.

Lopen op een gemiddelde intensiteit (30 min)

50 kg
60 kg
70 kg
80 kg
90 kg
100 kg
106 kcal
127 kcal
148 kcal
169 kcal
190 kcal

211 kcal

Hardlopen op een gemiddelde intensiteit (30 min)

50 kg
60 kg
70 kg
80 kg
90 kg
100 kg
238 kcal
285 kcal
333 kcal
380 kcal
428 kcal

475 kcal

Spinningbike

Trainen op een spinningbike is meestal op een hoog en intensief niveau. Niet voor niets verbrand je met een spinningbike de meeste calorieën tijdens een work-out. Veel wielersporters klimmen in de wintermaanden op een spinningbike om hun conditie op peil te houden.

Welke spieren train je met een spinningbike

Met een spinningbike train je net als bij een hometrainer het onderlichaam. De bovenbenen zijn de hoofdspiergroep en worden wederom ondersteund door de billen, kuiten en hamstrings.

Voordelen van een spinningbike

De spinningbike is geschikt voor zwaar intensief gebruik. De weerstand is hoger en je kunt een klim nabootsen door te gaan staan. Via de 2 maanden gratis Club Virtual geniet je van een personal trainer aan huis welke je motiveert en voorziet van de leukste routes. Op een spinningbike ervaar je de echte wielertraining. Daarnaast is hij net als de hometrainer compact en eenvoudig op te bergen.

Trainen op een gemiddelde intensiteit (30 min)

50 kg
60 kg
70 kg
80 kg
90 kg
100 kg
294 kcal
352 kcal
411 kcal
470 kcal
529 kcal

587 kcal

Conclusie

Welke fitnessapparatuur verbrand binnen een half uur de meeste calorieën:

  1. Spinningbike
  2. Hardlopen
  3. Roeitrainer
  4. Crosstrainer
  5. Hometrainer
  6. Lopen

 

Staar je echter niet blind op het aantal calorieën. Weeg de keuze af op basis van het doel en welke spieren je wilt trainen. Maak daarbij ook een keuze voor een fitnessapparaat waarvan je weet dat je het leuk vindt om te doen. Koop je een spinningbike terwijl je geen affiniteit hebt met fietsen dan zal je op de lange termijn geen gebruik meer gaan maken van de spinningbike.