• Voor 16:00 besteld morgen in huisof kies een afleverdatum

  • Klantenservice geopend tot 17:30U kunt ons bellen op 077 - 321 10 75

  • In 2016 de grootste fitness webshop!Onderzoek door de Twinkle Top 100

Betermaal 3: Gezonde Sinterklaas yoghurt (Kcal 236)

Aankomend weekend zal voor vele gezinnen in het teken staan van pakjesavond.  Dit gaat vaak gepaard met vele cadeautjes, snoepgoed en lekker eten.  Aangezien je in de feestmaanden al veel ongezond eten binnen krijgt heeft Chefkok Bas de Rijk van Home een gezond en lekker nagerecht gemaakt wat past bij al deze gezelligheid.

Benodigdheden (1 persoon)

  • 250 gram aardbeien
  • 10 stuks pepernoten
  • 200 gram Griekse yoghurt 0%
  • ½ Elstar appel
  • ½ Sinasappel

Aan de slag

Zelfgemaakte suikervrije aardbeiencompote

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze door het midden. Was vervolgens de aardbeien onder de kraan en droog ze af. Doe de aardbeien in een pan en breng ze al roerend aan de kook. De aardbeien zullen vocht gaan afgeven. Zodra het vocht gaat koken zet je het vuur laag en laat je het mengsel 3-5 minuten al roerend pruttelen. Roer met beleid zodat de aardbeien niet stuk gaan.  Haal de pan van het vuur en laat de compote afkoelen. Na afkoelen proef je of je de aardbeienmoes zoet genoegd vindt. Je kunt de compote op smaak brengen met een paar druppels zoetstof, vanille, kaneel of steranijs.

Doe de aardbeiencompote in een afgedekte pot. Afgedekt in de koelkast is de compote prima een week houdbaar.

Wil je tijd besparen dan kun je de zelfgemaakte compote vervangen voor halvajam aardbei 0%. Echter is deze minder gezond en veel minder lekker.

De opbouw

Wikkel de pepernoten in een schone theedoek en sla ze kapot op het aanrecht. Doe de kruimels onderin een leuk glas. Pak 1/3 deel yoghurt en doe deze op de pepernoten in het glas.

Breng met 60 gram van de zelfgemaakte aardbeiencompote de volgende laag aan, waarnaar je de overgebleven yoghurt in het glas doet.

Als laatste snij je de halve appel en sinaasappel in kleine blokjes en doe je deze op de bovenste laag.

Betermaal3

Alternatief

Naast nagerecht is deze Sinterklaasyoghurt ook geschikt als ontbijt. Voor een nog gezondere twist vervang je de pepernoten voor kiwi of muesli.

Eet smakelijk,

Bas & Team Betersport