• Voor 16:00 besteld morgen in huisof kies een afleverdatum

  • Klantenservice geopend tot 17:30U kunt ons bellen op 077 - 321 10 75

  • In 2016 de grootste fitness webshop!Onderzoek door de Twinkle Top 100

5 tips voor een effectieve vetverbranding!

Het is algemeen bekend dat bewegen een groot onderdeel van afvallen is. Echter heeft niet iedereen de zin om dagelijks veel tijd te steken in oefeningen. Om je hierbij te helpen geeft Betersport een aantal oefeningen voor een effectieve vetverbranding.

Hou in gedachten dat de getallen op je weegschaal niet bepalend zijn. Zo is krachttraining een belangrijk onderdeel van je vetverbranding. Echter zal je gewicht eerder toenemen dan afnemen. Dit is ook de bedoeling aangezien je vetmassa wordt omgezet naar spiermassa.

1 Squats

Je bil -en beenspieren zijn de grootste spieren in het lichaam. Het is dus belangrijk om deze spieren te trainen. Dit kun je doen doormiddel van de squat. De squat kun je uitvoeren met enkel je lichaamsgewicht of halters en gewichten.

2 Opdrukken

Opdrukken is een goede vorm van krachttraining. Tijdens het opdrukken tillen je armen en borst 70% van je lichaamsgewicht. Probeer tijdens 3 sets met een rustmoment van 1 minuut zoveel mogelijk herhalingen te maken.

3 Touwspringen

Springoefeningen zijn zowel goed voor de spieropbouw als conditieverbetering. Daarnaast is touwtjespringen een ideale vorm om mee te beginnen. Je warmt het lichaam op terwijl je effectief aan het trainen bent.

4 Steppen

Met steppen boots je de traploopbeweging na. Deze beging kun je simpelweg thuis op de trap uitvoeren. Beschik je niet over een trap dan kun je gebruik maken van een stepper. Naast uithoudingsvermogen ontwikkel je ook kracht in het onderlichaam.

5 Core training

Core oefeningen kun je overal uitvoeren en zijn zeer effectief. De oefeningen nemen weinig plaats in beslag en je hebt er nauwelijks hulpmiddelen voor nodig. Onder core training vallen alle buik, onderrug en zijwaartse buikspieren. Je zult merken dat in een korte periode je buik vet zal verdwijnen en ingeruild wordt voor spiermassa. Een handig hulpmiddel voor meer comfort tijdens je training is een fitnessmat.

Cardiotraining

De een zweert bij krachttraining en de ander bij cardio. Echter is een combinatie van beide het beste voor een effectieve vetverbranding. Zo is cardio een uitstekende manier om je lichaam te voorzien van een warming-up of cooling down. De krachttraining zorgt ervoor dat je na de training in de rustperiode nog steeds vet verbrand.

De loopband

De loopband biedt je de mogelijkheid om je looptraining vanuit thuis te kunnen uitvoeren. Ideaal als je weinig tijd hebt of als je thuis je training wilt vervolgen tijdens slechte weersomstandigheden. Veel loopbanden beschikken over een elektronisch verstelbare hellinghoek. Zodoende boots je een natuurlijke heuvelloop na. Daarnaast leg je nog meer de nadruk op de spieropbouw van het onderlichaam. Train je met een tablet dan wordt thuisfitness past echt een sensatie. Zo kun je je eigen routes bepalen en zie via Google Streetview waar je aan het trainen bent.

De Crosstrainer

Een crosstrainer is een van de meest effectieve cardioapparaten voor vetverbranding. Naast dat de crosstrainer een zo natuurlijk mogelijke loopbeweging nabootst train je geheel blessurevrij. Zo hoeven je gewrichten tijdens de training geen klappen op te vangen. Dit voorkomt de kans op blessures. Daarnaast beschikken sommige crosstrainer modellen ook over de mogelijkheid om je tablet te kunnen koppelen.

De Hometrainer

Een hometrainer is een uitstekend fitnessapparaat om snel vet te gaan verbranden. Daarnaast train je net als bij een crosstrainer geheel impactvrij en hoeven de gewrichten geen klappen op te vangen. Trainen op een hometrainer kun je vergelijken met het dagelijks fietsen. Wil je meer de wielerervaring nabootsen kijk dan eens naar een spinningbike.