• Voor 16:00 besteld morgen in huis*of kies een afleverdatum

 • Klantenservice geopend tot 17:30U kunt ons bellen op 077 - 321 10 75

 • In 2016 de grootste fitness webshop!Onderzoek door de Twinkle Top 100

Betersport Magazine

Alles voor de (thuis) sporter

 • Tips voor een platte buik!

  Droom jij al jaren van een platte buik? Start dan vandaag nog en steel komende zomer de show met je platte buik! In het blog van vandaag lees ja over waar je op moet letten, buikspieroefeningen en handige tips.

  Vetpercentage

  Enkel buikspieroefeningen kunnen het vet bovenop de buikspier niet verbranden. Om dit te bereiken dien je een combinatie van cardiotraining, krachttraining en een gezond voedingspatroon te hanteren. Voor zichtbare buikspieren moet je een behoorlijk laag vetpercentage hebben. Bij mannen is dit ongeveer 8% en bij vrouwen 14%.

  Om dit in perspectief te zien: Een gezond lichaam bevat bij mannen tussen de 14-17 procent vet. Bij vrouwen bestaat het vetpercentage uit 21 en 24 procent. Het kan voor sommige mensen onmogelijk zijn om dergelijke lage percentages te bereiken. Accepteer dit! Probeer dit niet te gaan bereiken door extreem te gaan lijnen.

  Vergeet niet dat vrouwen genetisch voorbestemd zijn om meer vet op te slaan rond de buik. Beslis zelf of 'een wasbordje' de moeite waard is om tot het uiterste te gaan.

  Mannen

  • Ondergrens: 2-4%
  • Atletisch: 5-13%
  • Gezond: 14-17%
  • Gemiddeld: 18-25%
  • Overgewicht: 25% <

  Vrouwen

  • Ondergrens: 10-12%
  • Atletisch: 13-20%
  • Gezond: 21-24%
  • Gemiddeld: 25-31%
  • Overgewicht: 32% <

  Train je buikspieren

  Buikspieroefeningen heb je in vele varianten en niveaus. Het is van belang dat je de complete core (onderrug, rechte buikspieren en zij buikspieren) traint. Je spieren moeten namelijk in verhouding blijven. Een voorbeeld van effectieve buikspieroefeningen zijn:

  • Crunch
  • Plank
  • Leg raise
  • Reverse Crunch
  • Side bend

   

  Een basis buikspiertraining bestaat doorgaans uit 1 tot 3 sets met 15 herhalingen per oefening.

  Core-stability

  De uitvoering

  Zorg voordat je begint dat je de oefening onder de knie hebt en juist kunt uitvoeren. Hou je hier geen rekening mee dan is de kans op blessures aanwezig. Concentreer je op de juiste uitvoering en betrek je diepe buikspieren bij de gehele beweging. Dit wordt vaak beschreven in span je buik aan. (Trek je navel in.) Door de buikspieren aan te spannen ontwikkel en train je meer spiervezels waardoor elke herhaling doeltreffender is.

  Varieer je programma

  Breng variantie aan in je training! Door het lichaam uit te blijven dagen zal je sneller resultaat behalen. Variantie kun je aanbrengen in de soort oefening, herhalingen en het gewicht.

  Neem voldoende rust

  Zorg na een training voor voldoende rust. Net als bij alle spiergroepen dienen je spieren na een training te herstellen. Tijdens het rustmoment herstellen je spieren en worden ze sterker opgebouwd. Hou na een training minimaal 24 uur rust aan.

  Tools en hulpmiddelen

  Tegenwoordige bestaan er allemaal handige hulpmiddelen om je buikspieren te trainen. Denk hierbij aan een ab wheel, kettlebell of buikspierbank.

  Wil je meer informatie over onze buiktrainers neem dan contact op met onze specialisten. Dat kan via 0031 (0)77 321 10 75 of info@betersport.nl

   

 • De Homegym: Het ideale krachtstation voor thuis!

  De homegym, ook wel multistation genoemd is een combinatie van verschillende trainingsapparaten in 1 toestel. Dit maakt de homegym een compact en ideaal fitnessapparaat voor het gehele gezin. Afhankelijk van de uitvoering kunnen verschillende spiergroepen getraind worden.

  Ruimtebesparend

  Wil je jouw gehele lichaam trainen? Dan is een homegym het ideale trainingsapparaat voor thuis. Hij is compact, ruimtebesparend en biedt jou de mogelijkheid om het gehele lichaam met slechts één apparaat te trainen.

  Houd er wel rekening mee dat er voor een multistation een vaste standplaats is vereist. Ook de vloer dient over voldoende draagkracht te beschikken. Behalve het vloeroppervlak moet er aan de zijkanten voldoende ruimte zijn om de oefening te kunnen uitvoeren.

  Waar moet ik op letten bij aanschaf van een Homegym?

  Lichaamslengte en maximaal belastbaar gewicht

  Homegyms vindt je in verschillende soorten en maten. Houd bij aanschaf rekening met de lichaamslengte van de grootste persoon. Kijk ook of het zitvlak verstelbaar is wanneer je er met het gehele gezin gebruik van gaat maken.

  Houd ook rekening met het maximaal belastbaar gewicht.

  Gewichtsstack of losse gewichten

  De meeste homegyms zijn voorzien van een gewichtsstack. Kijk of het gewicht voldoende uitdaging biedt voor je huidige training en die in de toekomst. Het voordeel van een gewichtsstack is dat je eenvoudiger het gewicht kan aanpassen waardoor je sneller van oefening wisselt.

  Losse gewichten hebben als voordeel dat je het gewicht altijd kunt uitbreiden. Mede hierdoor biedt het apparaat je zowel nu als in de toekomst voldoende uitdaging. Een nadeel van losse gewichten is dat dit weer extra kosten met zich meebrengt.

  Hoogte van de homegym

  Meet voordat je een homegym aanschaft de hoogte van het plafond waar het apparaat  komt te staan.

  Intensiteit van gebruik

  Geheel afhankelijk van het aantal gebruikers is het van belang om te kijken naar de intensiteit van de homegym. Zo beschik je over verschillende categorieën homegyms:

  • Thuisgebruik
  • Intensief thuisgebruik
  • Semi-professioneel
  • Professioneel

  Meegeleverde Accessoires

  Een groot voordeel van een homegym is dat deze uit te bereiden is met handige accessoires. Zodoende heb je de mogelijkheid voldoende variantie aan te brengen aan je training. Kijk bij aanschaf welke accessoires worden meegeleverd en waarmee de homegym is uit te bereiden.

  Gratis krachtposter

  Om je op gang te helpen levert Betersport bij aanschaf van een homegym een gratis krachtposter mee. Op deze poster vindt je oefeningen voor verschillende spiergroepen, de uitleg hierover en handige tips die je op weg helpen bij het behalen van je doelstelling.

  Geef de spieren voldoende rust

  Na een krachttraining is het belangrijk om de getrainde spieren minimaal 24 uur te laten herstellen.  Dit hoeft niet te betekenen dat je 24 uur niet mag trainen. Zo kun je de ene dag je schouders en benen trainen terwijl je de dag erna door gaat met de borst en de armen.

  Wil je meer informatie over onze homegyms bekijk dan de website of neem contact op met een van onze productspecialisten via info@betersport.nl of 0031 77-321 10 75

 • Waar op letten bij het aanschaffen van een spinningfiets?

  Een spiningfiets, ook wel spinfiets of spinningbike genoemd is een cardioapparaat waarmee je thuis kunt wielrennen of spinnen. Wil je trainen om de Alpe d’Huez te beklimmen of simpelweg thuis relatief veel calorieën in een korte tijd verbranden? Dan is een spinningfiets wellicht een zeer geschikt cardioapparaat voor jou! Heb je dan toch besloten een spinningfiets aan te schaffen, begint de zoektocht naar een geschikt apparaat om jouw persoonlijke doelstellingen te realiseren. Maar waar moet je op letten? In dit artikel gaan we uitleggen wat de relevante aspecten van een spinningfiets zijn en waar je op dient te letten.

  Het weerstandssysteem

  Het belangrijkste aspect bij het kopen van een spinningfiets is de manier waarop de weerstand versteld wordt. Een bekend systeem hierbij is het vilt-blokje. Hierbij zit er een vilt-blok boven het vliegwiel, hoe harder deze tegen het vliegwiel drukt, hoe zwaarder de weerstand wordt. Het nadeel van zo’n vilt-blokje is echter dat de weerstand een relatief klein bereik heeft. Een andere mogelijkheid is dat de weerstand magnetisch wordt ingesteld, dit kan inwendig en uitwendig bepaald worden. De grote voordelen van een magnetisch weerstandssysteem zijn bijvoorbeeld:

  • De weerstand kan accurater ingesteld worden;
  • Er komt geen geluid vrij ten opzichte van het vilt-blokje en
  • De magneet zal niet in kracht afnemen terwijl een vilt-blokje wel slijt waardoor er geen onderhoud nodig is.

  De aandrijving

  Naast de weerstand is de aandrijving van de spinningfiets erg belangrijk. Dit kan namelijk door middel van een ketting of een industriële v-belt. Het verschil tussen deze twee mogelijkheden is erg gemakkelijk uit te leggen. Een ketting maakt namelijk net als op een normale fiets geluid, wat een v-belt niet doet. Daarnaast is het nodig een ketting na verloop van tijd in te spuiten met siliconenspray. Een v-belt daarentegen heeft geen onderhoud nodig.

  Het gewicht van het vliegwiel

  De andere belangrijke specificatie is het gewicht van het vliegwiel, dit gewicht is belangrijk omdat met het vliegwiel de roterende beweging wordt gemaakt en de weerstand wordt bepaald. Hoe zwaarder het vliegwiel, hoe groter het bereik van de weerstand. Daarnaast is een licht vliegwiel te vergelijken met heel hard trappen op de lichtste versnelling op een normale fiets. Hier wordt “door heen getrapt”, wat niet prettig aan voelt en niet goed is voor je lichaam.

  Het eigen gewicht van de spinningfiets

  Het gewicht van het apparaat zelf is uiteraard belangrijk omdat dit in verband staat met de stabiliteit van het apparaat. Gebruikt men een apparaat van bijvoorbeeld 40 kg om intensief mee te trainen terwijl de persoon zelf een lichaamsgewicht van plus minus 100 kg heeft, dan zal de spinningfiets uiteraard wat meer mee bewegen dan een apparaat van 80 kg zou doen. Denk bij het aanschaffen van een spinningfiets dan ook na hoe intensief er mee getraind gaat worden.

  De verstelbaarheid van het zadel en het stuur

  Het is erg belangrijk om een goede houding aan te nemen tijdens het trainen, dit is bij ieder cardioapparaat het geval. Wanneer de houding van de trainende persoon niet goed is, is de kans op blessures groter dan wanneer de houding goed is. Een vuistregel bij spinningfietsen is dat het zadel op heuphoogte staat en de afstand tussen het zadel en het stuur is gelijk aan de lengte van de onderarm inclusief vingers van de trainende persoon. Het is daarom van belang rekening te houden met de verstelbaarheid van een spinningfiets. Het verschilt per fiets welke afstellingen er gehanteerd kunnen worden, de ene fiets kan het zadel en het stuur zowel horizontaal als verticaal verstellen. Het andere model heeft deze mogelijkheden wellicht niet.

  De maximale belastbaarheid

  Spinningfietsen zijn er in verschillende soorten en maten. Het is dan ook verschillend per spinningfiets wat het maximale gewicht van dit apparaat is. Weegt de persoon welke gebruik gaat maken van de spinningfiets bijvoorbeeld 110 kg terwijl de crosstrainer zelf maar een belastbaar gewicht van 100 kg heeft, dan is de kans op schades en dergelijke uiteraard groter dan wanneer een persoon van 80 kg traint op een spinningfiets met een belastbaar gewicht van 150 kg.

  Spinningfiets kopen?

  Wil je meer informatie over een spinningfiets? Of over spinningfietsen in het algemeen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze specialisten. Je kunt ons bereiken op 0031 (0) 77 321 10 75 of via info@betersport.nl.

 • Hometrainer: Tips & meer

  Het woord hometrainer zegt al genoeg. Een hometrainer is een ideaal trainingsapparaat voor thuis. Zo verbeter je de algehele conditie en het uithoudingsvermogen. Ook kan het gewenste trainingsprofiel individueel ingesteld worden.

  De ergometer hometrainer varianten (Klasse A veiligheidsnorm DIN EN 957 deel 1/5 voor de bewegingstherapie) zijn ook als therapeutisch trainingsmiddel geschikt. Deze toestellen, die aan de strenge Europese veiligheidsnorm moeten voldoen, zijn goed voor je conditie en het functioneren van je hart, longen en bloedvaten. De prestaties worden in watt aangegeven en het trainingsprofiel wordt tijdens de training automatisch constant gehouden.

  Een hometrainer:

  • Is het meest verkochte sporttoestel voor thuis;
  • Is zowel geschikt voor intensieve als comfortabele fitness- en duurtraining voor het gehele gezin;
  • Goed voor de bloedsomloog en vetverbranding;
  • Is ideaal bij gebrek aan bewegen, ook voor ouderen;
  • Stimuleert de beenspieren waardoor je jezelf een stuk fitter voelt.

  Een goede basistraining

  Als beginnend hometrainer gebruiker kun je het beste om de dag beginnen met trainen. Train geheel afhankelijk van je basisconditie 15 tot 30 minuten per keer. De training deel je op in een (kwart) warming-up, (helft) duurtraining en (kwart) coolingdown.

  Hometrainer of ergometer?

  De meeste hometrainers beschikken over een vliegwiel met een magnetisch remsysteem. De massa van het vliegwiel bepaald hoe gelijkmatig je kunt fietsen. Met een elektronische knop verstel je de weerstand naar het gewenste niveau.

  In het hogere segment bevinden zich de ergometers, welke met een elektromagneet werken. Een ergometer traint soepel en maakt minder geluid dan een hometrainer met magnetisch weerstandsysteem.  Via een trainingscomputer kun je de weerstand eenvoudig instellen. Daarnaast traint je vele malen efficiënter.

  Zowel de hometrainer als de ergometer beschikt over een verstelbaar zadel. De positie van het stuur is in de meeste gevallen te kantelen. Ieder model beschikt over een trainingscomputer waar je alle relevante trainingsinformatie op kunt aflezen.

  Trainingsvarianten

  De toestellen die geheel elektronisch worden aangestuurd beschikken over complete trainingsprogramma’s. Deze programma’s simuleren verschillende trainingen na. Zo heb je helling, interval en combinatieprogramma’s. Tijdens de training wordt de weerstand automatisch aangepast aan het niveau. Naast een effectievere training zorgen de programma’s voor meer trainingsplezier.

  Benodigde ruimte

  De compacte constructie maakt de hometrainer uiterst geschikt voor thuis. Daarnaast beschikken de toestellen over handige transportwieltjes wat ze makkelijk te verplaatsen maakt.

  Wil je meer informatie over welke hometrainer het beste bij je past? Neem dan contact op met een van onze specialisten!

 • Chin Up » uitvoering en variatie

  De chin up heeft de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen. Het is een zware compound oefening die niet voor iedereen is weggelegd. De nadruk wordt voornamelijk gelegd op de biceps. Vandaag lees je hoe je de oefening moet uitvoeren en hoe je hem zwaarder en lichter maakt.

  Benodigdheden

  De chin up is populair omdat je effectief traint met minimale benodigdheden. De zwaarte wordt bepaald door het lichaamsgewicht waardoor je enkel een chin up bar nodig hebt. Benieuwd naar de verschillende modellen? Klik dan op de link.

  Variatie aanbrengen

  Chin up oefeningen zijn goed te variëren.  Dit doe je o.a. door je handen dichter bij elkaar of verder uit elkaar te houden. Een andere variant zijn de handen naar binnen of naar buiten te draaien.

  Uitvoering

  De standaard oefening van de chin-up gaat als volgt:

  • Pak de chin up vast met beide handen naar binnen wijzend. Plaats de handen op schouderbreedte.
  • Trek je lichaam in een vloeiende beweging omhoog waarbij je het lichaam stil probeert te houden. (Tip: kruis je benen om meer controle te houden over het lichaam)
  • Zorg dat je kin ter hoogte van de bar komt.
  • Laat je rustig zakken tot het punt waar de armen gestrekt zijn. Omdat je benen gekruist zijn zullen deze de grond niet raken. Zodoende heb je meer kracht nodig om te blijven hangen wat tot een effectieve uitvoering leidt.

  Chin up

  Chin up zwaarder of lichter maken?

  Wanneer de chin-up te gemakkelijk is uit te voeren dan is het tijd om de hulptroepen in te schakelen. Om verder te trainen kun je overwegen een dipping belt te gebruiken. Hierdoor kun je met halterschijven het totale gewicht verzwaren. Begin licht en bouw het stapsgewijs op.

  Heb je de juiste techniek nog niet onder de knie of lukt het gewoon nog niet om voldoende reps te maken? Dan is het verstandig om de oefening te verlichten. Het is geen schande als het in het begin niet lukt. Je hebt veel meer profijt op de lange termijn wanneer je de oefening correct uitvoert en minder herhaling maakt, dan dat je als een gek tekeer gaat zonder de juiste techniek aan te houden.

  Een goede manier om de oefening te verlichten is doormiddel van powerbands. De powerband is een elastiek welke weerstand biedt zodra hij wordt uitgerekt. Dit zorgt ervoor dat ze meegeven wanneer de band weer krimpt. Op het moment dat jij jezelf optrekt geeft de fitness elastiek mee waardoor je de oefening gemakkelijk kunt volhouden.

  Chin up  

  Enthousiast geworden om de chin up te gaan doen? Via de link vind je verschillende modellen.

 • Efficiënt afvallen doormiddel van cardio!

  Als je wilt afvallen dan is cardiotraining onmisbaar. Cardiotraining zorgt voor een snellere stofwisseling. Wil je de kilo’s voorgoed verbannen dan dien je zoveel mogelijk vet te verbranden en de spiermassa te vergroten.

  Verschillende trainingsmogelijkheden

  Je zult merken dat er veel variatiemogelijkheden zijn m.b.t. cardiotraining. Zo kun je gebruik maken van verschillende cardioapparaten waaronder een:

  Variatie aanbrengen in cardiotraining

  Om je doelstelling te behalen is het van belang dat je variatie aanbrengt in je trainingsschema. Je moet het lichaam namelijk blijven prikkelen en zorgen dat het sporten geen gewenning wordt.

  Enkele voorbeelden van variatie aanbrengen zijn:

  • Interval; (Je wisselt af tussen een lage en hoge intensiteit.)
  • Tijd; (Kort trainen met zware weerstand, Lang trainen in lichte weerstand.)
  • Weerstand; (Opbouwen van weerstand.)
  • Cardio apparaat; (Hometrainer, Loopband, Crosstrainer enzovoort)
  • Lichaamsgewichten; (Gewichtsvest, enkelgewicht enzovoort)
  • (Cardio combineren met krachttraining.)

  Trainen op hartslag

  Door te trainen op hartslag behaal je sneller resultaat en train je veel efficiënter. Iedere doelstelling train je op een andere hartslag. Om te trainen op hartslag raden wij aan om een borstband aan te schaffen zodat je een uiterst nauwkeurige meting hebt.

  Vervolgens bepaal je de rusthartslag en maximale hartslag. Hierna kun je jouw ideale hartslag berekenen voor je persoonlijke trainingsdoelstelling.

  Ideale hartslag vetverbranding

  De ideale hartslag voor vetverbranding ligt tussen de 60 en 70 % van je maximale hartslag. De ideale hartslag kun je op twee manieren berekenen.

  1: Globaal

  Max 220 – uw leeftijd.

  Voorbeeld van een 30 jarige:

  220 – (leeftijd) 30 = 190

  190 / 100 x 60 = 114

  190 / 100 x 70 = 133

  De ideale hartslag van een 30-jarige om vet te verbranden ligt op een hartslag van 114 en 133.

   2: Nauwkeurig

  Om de maximale hartslag nauwkeurig te bepalen kun je het beste onder toezicht van een sportarts de hartslag testen.

  Je hartslag tot het maximum drijven is niet geheel risico vrij. Vandaar dat wij je ook doorverwijzen naar een sportarts.

  De globale hartslag berekening is een prima houvast voor thuistraining en het behalen van je resultaten.

  Hartslagprogramma

  Vele cardio apparaten zijn voorzien van een hartslagprogramma. Het hartslagprogramma zorgt ervoor dat je traint op je ideale hartslag. De trainingscomputer past de weerstand geheel automatisch aan. Is je hartslag te hoog, dan gaat de weerstand omlaag. Is je hartslag te laag, dan wordt de weerstand omhoog aangepast.

  Mede hierdoor train je veel efficiënter en behaal je veel meer rendement.

  Wil je meer informatie over verschillende soorten cardioapparaten, je doelstelling bepalen, advies over de aankoop van een apparaat, je bestelling telefonisch laten inboeken of een bezorgafspraak maken?

  Bel Nu! +31773211075

  Of kijk op de volgende pagina’s: beste loopband kopen, beste crosstrainer kopen

   

 • Afvallen met een glimlach!

  Op zoek naar een dieet dat wél werkt? Zet dan je tanden in een uitdagende training. Want de strijd tegen de overtollige onsjes, pondjes en kilo’s ga je het best tegen als je het lichaam traint.

  Bijna de helft van de West-Europese volwassenen kampt met overgewicht. Er is alle reden om daartegen ten strijde te trekken. Afgezien van allerlei vervelende psychosociale gevolgen, zorgt overgewicht voor een aanzienlijk verhoogde kans op een aantal ernstige ziektes. De kans is groot dat de bloeddruk toeneemt en het cholesterolgehalte stijgt. Met als resultaat een mindere kwaliteit van de bloedvaten, die hart- en vaatziekten kan veroorzaken. Bovendien kan zwaarlijvigheid leiden tot suikerziekte.

  Andere gevolgen zijn verhoogde kans op bepaalde vormen van kanker en problemen met gewrichten (artrose) met bijbehorende pijn in de knieën en de rug. Al met al geen lijstje om vrolijk te worden.

  De hoeveelheid vet bepaalt of iemand te zwaar is of niet. Als de percentages hoger zijn dan de normale waarden, is er sprake van overgewicht of obesitas. Heb je overgewicht en hoop je op een lang, gezond en gelukkig leven, dan is er geen reden om bij de pakken neer te zitten. Want er is goed nieuws: Onderzoekers geven aan dat een gewichtsafname vanaf 1 procent al kan leiden tot een daling van het risico van de genoemde kwalen.

  Om dit te bereiken hoeft he geen bovenmenselijke acties te ondernemen. Bij een stabiel gewicht (we letten dan even niet op de schommelingen op korte termijn) is er een balans tussen de energie-inname (wat je eet en drinkt) en het energieverbruik. Of je nu dik of dun bent: als deze twee in evenwicht zijn, zal de weegschaal hetzelfde gewicht blijven aangeven.

  Gaat de weegschaal steeds harder kraken, dan is sprake van een ongezond voedingspatroon, te weinig beweging, een verstoorde stofwisseling, invloed van geneesmiddelen of erfelijke afwijkingen. Je kunt op twee manieren zorgen dat de energiebalans in positieve zin wordt verstoord; minder energie innemen door aanpassingen in je voedingspatroon, of meer energie verbruiken door een actievere levensstijl.

  Hard Work Pays off

  Het vet is opgeslagen in vetcellen. Deze bevinden zich vlak onder de huid en rondom de inwendige organen (in de buik). Vetweefsel heeft een belangrijke functie: het dient als energiereserve in perioden van voedselschaarste en als opslagplaats van bepaalde vitaminen en mineralen. Normaal gesproken bestaat het lichaam van een man voor 10 tot 20 procent uit vet. Een vrouw heeft relatief meer vet, 20 tot 30 procent, om voldoende energie aan boord te hebben in tijden van zwangerschap en borstvoeding. Vetten bevatten veel energie, wat nadelig is voor wie wil afvallen.

  Vijf minuutjes sporten per dag volstaat niet. Er moet echt hard gewerkt worden om een kilo vet kwijt te raken, het energieverbruik zal behoorlijk omhoog moeten. Je totale energieverbruik wordt bepaald door drie elementen: ongeveer 75 procent komt voor rekening van de basisstofwisseling, om alle processen in je lichaam op gang te houden; 10 procent gaat op aan het opnemen en verteren van je voeding; slechts 15 procent van de energie wordt aangesproken als gevolg van lichaamsbeweging.

  Meer bewegen betekent meer energieverbruik.

  Beloning

  Wie door middel van meer fysieke activiteit wil afvallen, moet de volgende richtlijnen ter harte nemen:

  • Aantal trainingen per week: 3 tot 5.
  • Duur van de training: minimaal 30 minuten.
  • Intensiteit van de training: tussen 60 en 70 procent van de maximale hartslag.

   

  Dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Discipline en geduld zijn nodig om dit een tijdje vol te houden. Maar de beloning mag er zijn! Het lijstje met de gevolgen van die regelmatige inspanning klinkt als muziek in de oren:

  • Verhoging van de basisstofwisseling. Zelfs als je rust, verbrandt je meer vet.
  • Het vermogen van de spieren om vetten als energiebron te gebruiken, neemt toe.
  • Sierkracht en lenigheid nemen toe.
  • De bloeddruk daalt.
  • De rusthartslag zakt.
  • Afname van emotionele stress en zelfs depressiviteit.
  • Het cholesterolgehalte daalt.

   

  Wil je meer informatie over afvallen? Of kijken welk fitnessapparaat het beste bij je past? Neem dan contact op met ons deskundig team. Wij zijn 7 dagen in week bereikbaar! Je kunt ons bereiken per:

  Telefoon: 031-(0)77 321 10 75 Chat: www.betersport.nl Mail: info@betersport.nl

 • Betermaal 8: Frisse Fruit smoothie (168 kcal)

  Vandaag staat er een verrukkelijk fruit smoothie op het menu. Ideaal om de dag fris te starten of als heerlijk tussendoortje. Smoothies zijn eenvoudig te maken en je kunt met vrijwel alle groentes en fruitsoorten variëren.

  Benodigdheden (1 persoon)

  • 1 appel
  • 1 perssinasappel
  • 1 ananas

  Aan de slag

  Pers het sap van de sinaasappel in een glas. Snij de appel in stukken en verwijder het klokhuis. Doe hetzelfde met de ananas. Verwijder de schil en kern.

  Doe het sap, de appel en ananas stukken gezamenlijk in een blender. Blend het mengsel tot een gladde massa.

  Schud de smoothie in een glas en maak het af door een stuk fruit in te snijden en in het glas te steken.

  Betermaal8

   

  Geniet ervan,

  Team Betersport & Chefkok Bas

 • 5 tips voor een effectieve vetverbranding!

  Het is algemeen bekend dat bewegen een groot onderdeel van afvallen is. Echter heeft niet iedereen de zin om dagelijks veel tijd te steken in oefeningen. Om je hierbij te helpen geeft Betersport een aantal oefeningen voor een effectieve vetverbranding.

  Hou in gedachten dat de getallen op je weegschaal niet bepalend zijn. Zo is krachttraining een belangrijk onderdeel van je vetverbranding. Echter zal je gewicht eerder toenemen dan afnemen. Dit is ook de bedoeling aangezien je vetmassa wordt omgezet naar spiermassa.

  1 Squats

  Je bil -en beenspieren zijn de grootste spieren in het lichaam. Het is dus belangrijk om deze spieren te trainen. Dit kun je doen doormiddel van de squat. De squat kun je uitvoeren met enkel je lichaamsgewicht of halters en gewichten.

  2 Opdrukken

  Opdrukken is een goede vorm van krachttraining. Tijdens het opdrukken tillen je armen en borst 70% van je lichaamsgewicht. Probeer tijdens 3 sets met een rustmoment van 1 minuut zoveel mogelijk herhalingen te maken.

  3 Touwspringen

  Springoefeningen zijn zowel goed voor de spieropbouw als conditieverbetering. Daarnaast is touwtjespringen een ideale vorm om mee te beginnen. Je warmt het lichaam op terwijl je effectief aan het trainen bent.

  4 Steppen

  Met steppen boots je de traploopbeweging na. Deze beging kun je simpelweg thuis op de trap uitvoeren. Beschik je niet over een trap dan kun je gebruik maken van een stepper. Naast uithoudingsvermogen ontwikkel je ook kracht in het onderlichaam.

  5 Core training

  Core oefeningen kun je overal uitvoeren en zijn zeer effectief. De oefeningen nemen weinig plaats in beslag en je hebt er nauwelijks hulpmiddelen voor nodig. Onder core training vallen alle buik, onderrug en zijwaartse buikspieren. Je zult merken dat in een korte periode je buik vet zal verdwijnen en ingeruild wordt voor spiermassa. Een handig hulpmiddel voor meer comfort tijdens je training is een fitnessmat.

  Cardiotraining

  De een zweert bij krachttraining en de ander bij cardio. Echter is een combinatie van beide het beste voor een effectieve vetverbranding. Zo is cardio een uitstekende manier om je lichaam te voorzien van een warming-up of cooling down. De krachttraining zorgt ervoor dat je na de training in de rustperiode nog steeds vet verbrand.

  De loopband

  De loopband biedt je de mogelijkheid om je looptraining vanuit thuis te kunnen uitvoeren. Ideaal als je weinig tijd hebt of als je thuis je training wilt vervolgen tijdens slechte weersomstandigheden. Veel loopbanden beschikken over een elektronisch verstelbare hellinghoek. Zodoende boots je een natuurlijke heuvelloop na. Daarnaast leg je nog meer de nadruk op de spieropbouw van het onderlichaam. Train je met een tablet dan wordt thuisfitness past echt een sensatie. Zo kun je je eigen routes bepalen en zie via Google Streetview waar je aan het trainen bent.

  De Crosstrainer

  Een crosstrainer is een van de meest effectieve cardioapparaten voor vetverbranding. Naast dat de crosstrainer een zo natuurlijk mogelijke loopbeweging nabootst train je geheel blessurevrij. Zo hoeven je gewrichten tijdens de training geen klappen op te vangen. Dit voorkomt de kans op blessures. Daarnaast beschikken sommige crosstrainer modellen ook over de mogelijkheid om je tablet te kunnen koppelen.

  De Hometrainer

  Een hometrainer is een uitstekend fitnessapparaat om snel vet te gaan verbranden. Daarnaast train je net als bij een crosstrainer geheel impactvrij en hoeven de gewrichten geen klappen op te vangen. Trainen op een hometrainer kun je vergelijken met het dagelijks fietsen. Wil je meer de wielerervaring nabootsen kijk dan eens naar een spinningbike.

 • Betermaal 7: Kip pilav met rijst en perziken (498 kcal)

  Na de feestdagen mogen er weer wat pondjes af. Daarom beginnen we de eerste Betermaal van 2017 met een gezonde kip pilav met rijst.

  Benodigdheden (4 personen)

  • 300 gram witte rijst
  • 300 gram kipfilet
  • 2 grote uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik halve perziken (400 gram)
  • 3 e.l. ketjap manis
  • 1 t.l. sambal
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • Zout/Peper
  • 1 e.l Worcestersaus

  Aan de slag

  Snipper de ui en fruit deze in de pan in een klein beetje olijfolie. Snij ondertussen de kipfilet in blokjes en bak deze op hoog vuur met de ui mee. Pers de knoflook boven de pan uit en laat deze 1 minuut meebakken.

  Hierna voeg je de tomatenpuree toe en giet je de perziken af. Vang de siroop op en voeg dezelfde hoeveelheid water aan de siroop toe. Doe het suikerwater in de pan en roer door tot een gladde massa. Voeg vervolgens de sambal, ketjap en worcestersaus toe. Proef de saus en breng op smaak met peper en zout.

  Laat de massa op klein vuur 30 minuten al pruttelen. Kook ondertussen de rijst volgens verpakking gaar. Snij de perziken in blokjes en voeg 1 minuut toe aan de kip pilav.  Je kunt er ook voor kiezen om de perziken er koud bij te serveren.

  Betermaal7

   

  Tip: Maak de kip pilav 1 dag van tevoren zodat de smaken beter in de kip kunnen trekken. De kip is dan een stuk lekkerder.

  Eet smakelijk,

  Team Betersport & Chef kok Bas

Artikelen 1 tot 11 van 90 in totaal