Producten vergelijken
x

Selecter een volgend product om toe te voegen aan uw vergelijking.

 
0

€ 0,00 - Bekijk inhoud

 
0

€ 0,00 - Bekijk inhoud

De nr.1 Fitnessspecialist
Twinkle Top 100 – 2016

Bel ons +31 (0) 773211075
500 BEZOEKER(S) ONLINE
Betaal achteraf met Afterpay
Zaterdag open!
Voor 16:00 besteld, morgen in huis*

Aerobics

Aerobics is al lange tijd razend populair en dat is niet zonder reden. Deze intensieve oefeningen richten zich in de eerste plaats op het trainen van het hart en de longen, maar hebben als bijkomend effect dat uw hele lichaam getraind wordt. U ziet er niet alleen beter uit, maar voelt zich ook beter! Regelmatige aerobic oefeningen leiden verder tot:

 

-  Vetverbranding en het versterken van de spieren

-  Meer uithoudingsvermogen, flexibiliteit en coördinatie

-  Het voorkomen van veel hedendaagse lichaamsklachten

 

Hoewel aerobics vaak geassocieerd wordt met luide muziek en felgekleurde kleding, zijn de oefeningen prima thuis te doen. Zelfs in een kleine ruimte kunt u met behulp van de bij BeterSport verkrijgbare artikelen binnen enkele minuten aan een sessie beginnen.

 

Aerobic oefeningen verder toegelicht

Aerobics kent geen hele vaste regels, maar een sessie begint altijd met een opwarmronde gevolgd door intensieve cardio. Een hoge hartslag aanhouden en diep ademhalen is hierbij belangrijk. Daarna volgen rondes op de vloer met onder meer buikspieroefeningen en rondes met rekken en strekken. Aan het einde wordt afgesloten met een korte afkoelingsronde.

 

Dit klinkt alsof voor aerobic oefeningen niet veel apparatuur nodig is, en dit klopt. In tegenstelling tot bij krachttraining zijn grote machines niet nodig. Behalve goed voor uw lichaam, is aerobics dus ook gunstig voor uw portemonnee! Natuurlijk geldt wel dat aerobics en krachttraining totaal verschillende trainingsdoelen hebben.

 

Verschillende soorten aerobics artikelenaerobic dumbbells

De aerobics artikelen die u bij BeterSport vindt zijn in de eerste plaats ondersteunend. Denk bijvoorbeeld aan aerobic dumbbells. Deze zijn veel lichter dan reguliere dumbbells die gebruikt worden voor krachttraining. Ze maken een aerobic oefening net even wat intensiever, maar de nadruk blijft liggen op het zo vaak mogelijk herhalen van de beweging. Hetzelfde geldt voor aerobic halterstangen. Deze zijn dankzij het lichte gewicht goed geschikt voor vele herhalingen.

 

Bij andere ondersteunende artikelen kunt u denken aan comfortabele matten om vloeroefeningen op te doen, aan springtouwen, yoga-ballen, trainingswielen en nog veel meer. Neem gerust even de tijd om rond te kijken naar het aanbod op onze website.

 

Aerobics en andere fitnessapparatuur

Hoewel aerobics uitstekend geschikt is om uw uithoudingsvermogen en algemene fitheid te verbeteren, zijn er nog veel andere manieren om uw lichaam te trainen. Een aantal hiervan zijn goed met aerobic oefeningen te combineren. Met een loopband of crosstrainer besteedt u bijvoorbeeld nog meer aandacht aan uw uithoudingsvermogen, terwijl u met krachtapparatuur juist afzonderlijke spiergroepen versterkt.

 

Advies nodig?

Heeft u vragen over de artikelen op onze website? Of wilt u weten welke oefeningen en apparatuur het beste voor u geschikt zijn? Dan voorzien we u maar al te graag van deskundig advies. U kunt altijd bij ons langskomen om de apparatuur te proberen, maar ook telefonisch en per e-mail helpen we u verder. Kijk op onze contact pagina voor de details.